Listhaug ut mot Venstre i ny bok: – Prioriterer flyktninger fremfor syke og pleietrengende

Sylvi Listhaug refser Venstre og Trine Skei Grande i sin nye bok.
Sylvi Listhaug refser Venstre og Trine Skei Grande i sin nye bok. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Frp-nestleder Sylvi Listhaug angriper KrFs politiske utvikling og refser Venstre i sin nye bok.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listhaug mener Venstre prioriterer flyktninger fremfor syke og pleietrengende.

Frp-nestlederen kommer ut med boken «Der andre tier» tirsdag.

– Noen politikere vil ha det til at eldreomsorgen i dag er mer enn bra nok og vil heller bruke pengene på andre ting. For eksempel ville Trine Skei Grande og Venstre i 2015 stanse forsøk med statlig eldreomsorg. Derimot ville de gjerne ta imot flere flyktninger, skriver Listhaug i boken.

– Statlig eldreomsorg har vist seg å være en kjempesuksess, men eldreomsorgen er fortsatt ikke bra nok. Folk får ikke plass, og mange steder må eldre fortsatt bo på dobbeltrom på sykehjemmene. At enkelte partier mener det er viktigere å prioritere flere flyktninger til Norge enn å ta vare på våre egne, syke og pleietrengende, forstår jeg ikke, fortsetter hun.

– Blir nesten aldri konfrontert

Listhaug kommer også med et stikk til norske journalister, som hun mener i hovedsak er enige med innvandringsliberale politikere.

– Politikerne som ønsker å øke antallet innvandrere til Norge, blir dessverre nesten aldri konfrontert med konsekvensene av sin politikk av den politisk korrekte pressen. De fleste journalister er jo enig med dem. Så lenge man ikke føler konsekvensene tydelig på kroppen, kan det være hyggelig å fremstå som snill og god. Virkeligheten er at de valgene vi tar i dag, har stor betydning for det norske velferdssamfunnets fremtid. Den dagen vi kjenner konsekvensene på kroppen, kan det være for sent å stoppe utviklingen. Da kan kutt i velferdsordninger som vi har tatt for gitt i Norge, være et faktum. Det er ikke et problem for dem med penger, men det blir et stort problem for folk flest og dem som har lite. Hvis vi skal greie å sørge for at eldre i Norge skal ha en verdig alderdom i fremtiden, må vi tørre å ta noen tøffe valg.

Listhaug: – En oppbevaringsplass for gamle travere fra bistandsbransjen og venstresiden

Skei Grandes rådgiver har ikke besvart ABC Nyheters henvendelse.

Ut mot KrF-nestlederne

Det har vært spenning knyttet til om boken vil være et argument i KrFs skjebnevalg for KrF-ere som ønsker å starte regjeringsamtaler med Ap og Sp.

I boken kommer Listhaug med en analyse over hvorfor KrF har mistet velgere.

– Samtidig tror jeg mange kristne, både i og utenfor statskirken, ser behovet for å slå ring om den norske og kristne kulturarven. Det er noe av grunnen til at mange kristne de siste årene har forlatt KrF, skriver Listhaug.

Hun viser for eksempel til da nestleder i partiet, Olaug Bollestad, sa at det ikke var noe problem med muslimske bønnerop, så da var det ingen grunn til å forby det.

FÅR KRITIKK: Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Argumentet hennes var at dette ennå ikke var noe problem i Norge, men det er jo et dårlig utgangspunkt om politikerne alltid skal være på etterskudd. Spesielt når vi ser at det har blitt tillatt i enkelte byer i Sverige. Jeg tror mange reagerer på dette og spør seg selv om hvorfor vi skal utslette vår egen kulturarv og samtidig hele tiden godta alt fra alle andre, skriver hun.

Også KrFs andre nestleder, Kjell Ingolf Ropstad, får kritikk i boken.

– Det verste av alt var da KrF-nestleder Kjell Ingolf Ropstad gikk ut i valgkampen i 2017 og sa at 10 000–15 000 nye muslimer inn i landet var helt uproblematisk, siden det er sekulære nordmenn som truer de kristne verdiene. Det er en absurd logikk, og det er bare å besøke utsatte bydeler i Oslo, som Mortensrud eller Haugenstua, så kan man selv observere at norske og kristne verdier er under press. For bare fem år siden var for eksempel kvinner i nikab et uvanlig syn i Oslo, mens det nå ikke er like uvanlig i enkelte deler av byen. Det er trist at KrF ikke reagerer på dette. Jeg snakker ofte med KrF-velgere som synes utviklingen i partiet deres er trist. Jeg registrerer også at mange som lenge har støttet partiet, nå tror de risikerer å havne under sperregrensen, skriver Listhaug.

Aktuelt: Listhaug forbannet på egen regjering: – Smålig å kutte i støtten til Human Rights Service

Ropstad: – Ingen bombe

– Det er vel ingen bombe at jeg og Sylvi Listhaug ser litt forskjellig på innvandringspolitikken, skriver KrF-nestleder Ropstad i en sms til ABC Nyheter.

– Når KrF og de fleste i Norge mener Norge skal være med å ansvar for mennesker som flykter for livet fra for eksempel IS' herjinger, så er ikke det fordi man vil fjerne den kristne verdiarven her i landet, men fordi man tar dets innhold på alvor, skriver han videre.

Ropstad står fast på at det verken er muslimer, katolikkene eller andre innvandrere som har kjempet "mot kristendom i skolen, bordbønn eller skolegudstjenester".

– Det er Human-Etisk Forbund jeg møter i debattene, og det er sekulære krefter som forsøker å fjerne troen og de kristne verdiene fra samfunnet. Disse kreftene ønsker at alt skal være like gyldig, men da blir alt fort likegyldig og vi ender opp med verdirelativisme. Det et mangfoldig samfunn derimot trenger er røtter og grunnverdier, for Norges del den kristne kulturarven. Det finnes ikke bedre verdier å bygge på enn dette, skriver han.

Aktuelt: Listhaug nekter å dempe seg: Mener fortsatt at KrF er et parti uten ryggrad

SE VIDEO: Hareide etter Listhaugs avgang

Personvernpolicy