Sverigedemokraterna:

Innvandringsfiendtlig parti blir joker i Riksdagen

RYDDET OPP IMAGE: Sverigedemokraterna presenterer valgplakater og valgprofil under en pressekonferanse tidligere i august. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix
RYDDET OPP IMAGE: Sverigedemokraterna presenterer valgplakater og valgprofil under en pressekonferanse tidligere i august. Foto: Stina Stjernkvist/TT / NTB scanpix

– Sverigedemokraterna er forhatt, men et flertall av velgerne er skeptiske til liberal flyktningpolitikk, sier svensk statsviter. Den økte oppslutningen om det innvandringsfiendtlige partiet bidrar til spenningen før riksdagsvalget i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også i Sverige sliter sosialdemokratiet i motbakke. Statsminister Stefan Löfven og Socialdemokraterna ligger an til det dårligste valgresultatet på år og dag.

Fredag ble det lagt frem en Inizio-måling der Socialdemokraterna fikk en oppslutning på 23,1 prosent, det laveste siden instituttet startet sine målinger for fire år siden.

Samtidig ligger innvandringsfiendtlige Sverigedemokraterna an til å gjøre et brakvalg.

Les også: SD-politikere utestengt fra valget i Sverige på grunn av nazifortid

SD kan nå 20 prosent

Ved forrige Riksdags-valg i 2014 fikk partiet 12,9 prosent av stemmene, ifølge meningsmålinger før valget søndag kan de nå 20 prosent i år.

Sverigedemokraterna tar i hovedsak velgere fra Socialdemokraterna og Moderaterna.

– Fremgangen til partiet på 2000-tallet henger sammen med at spørsmål om innvandring, flyktninger og integrering har kommet mye høyere opp på velgernes politiske dagsorden. Tidligere har ikke denne typen spørsmål vært særlig viktige for svenske velgere, sier universitetslektor Sannerstedt ved statsvitenskapelig institutt ved Lunds universitet i Sverige.

I en meningsmåling publisert tirsdag går imidlertid Socialdemokraterna frem, melder NTB.

Målingen er den første i innspurten av valgkampen hvor det sosialdemokratiske partiet får økt oppslutning, ifølge avisa Aftonbladet.

Socialdemokraterna går fram 1,5 prosentpoeng til 24,6 prosent. Både Moderaterna og høyrepopulistiske Sverigedemokraterna går litt tilbake.

Tross framgangen ligger Socialdemokraterna an til å gjøre sitt dårligste valg siden demokratiet ble innført i Sverige. Sverigedemokraterna får 17,3 prosent på målingen som er utført av Inizio for Aftonbladet. Tallene i faktaboksen er fra fredagens måling.

Les også: Svensk selvransakelse etter eksplosiv SD-vekst

Veteran knuser Åkessons håp om makt

Nazirøtter

Hvorfor er Sverigedemokraterna så kontroversielle? Partiet ble grunnlagt i 1988 av unge menn som var aktive i «hvit makt»-grupper. Enkelte av dem hadde direkte koblinger til nazistiske organisasjoner, og partiet startet som et rasistisk parti.

Universitetslektor Anders Sannerstedt ved Lunds universitet forsker særlig på Sverigedemokraterna. Foto fra Universitetets hjemmesider.
Universitetslektor Anders Sannerstedt ved Lunds universitet forsker særlig på Sverigedemokraterna. Foto fra Universitetets hjemmesider.

– Partiet har derfor en helt annet historie enn innvandringskritiske partier i Norge og Danmark. Dansk Folkeparti og norske Fremskrittspartiet oppsto som skatteprotest-partier på høyre fløy. Det gjaldt både Mogens Glistrup i Danmark og Anders Lange, sier Sannerstedt. Hans forskning fokuserer særlig på Sverigedemokraterna.

De svenske partiene i Riksdagen

(Alle tall i prosent, oppslutning i Inizio-måling offentliggjort fredag).

  • Socialdemokraterna (tilsvarer AP): 23,1.
  • Vänsterpartiet (tilsvarer SV/Rødt): 10,1.
  • Miljöpartiet (tilsvarer MDG): 5,6.
  • Moderaterna (tilsvarer Høyre): 19,5.
  • Sverigedemokraterna (nasjonalistisk og sosialkonservativt) 18,1.
  • Kristdemokraterna (tilsvarer KrF): 6.
  • Liberalerna (tilsvarer Venstre): 5,9.
  • Centerpartiet (tilsvarer Senterpartiet): 8,5.
  • Øvrige partier samlet: 3,2.

Kilder: NTB, Aftonbladet , Wikipedia.

På 2000-tallet ryddet Sverigedemokraterna opp i partiets brune bakgrunn. Politikk og propaganda er lagt om, og argumentene fornyet.

Rasister og nazister har blitt kastet ut, men i et graveprosjekt har avisa Expressen og stiftelsen Expo avdekket at en rekke politikere i Sverigedemokraterna (SD) fortsatt har fortid i nazistiske organisasjoner, eller har gitt uttrykk for nazistiske holdninger på internett.

Før helgen hadde til sammen 14 lokalpolitikere enten blitt sparket ut av det innvandringsfiendtlige partiet, eller trukket seg, skriver Dagsavisen.

Les også: Mannefall i Sverigedemokraterna – flere innhentes avnazifortid

Säpo: Flere forsøk på å påvirke valget i Sverige

Storrengjøring

Tilhengere av Sverigedemokraterna og motdemonstranter i Malmö i 2015. Foto: Drago Prvulovic/tt/NTB Scanpix.
Tilhengere av Sverigedemokraterna og motdemonstranter i Malmö i 2015. Foto: Drago Prvulovic/tt/NTB Scanpix.

– Reformen av partiet har også betydd at personer som har kommet med rasistiske uttalelser allerede er tvunget ut. Det samme gjelder personer som har uttrykt nazistiske sympatier. Det har lenge rådet nulltoleranse mot rasistiske uttalelser i partiet, sier Sannerstedt.

– Den offentlige debatten har begynt å handle mer om utfordringene mottak av flyktninger skaper. Dette ble særlig tydelig under den store bølgen av flyktninger høsten 2015, som førte til at flyktningepolitikken ble lagt om og betydelig mer restriktiv, mener forskeren.

En måling i Svenska Dagbladet forrige torsdag ga likevel flertall for de tre rødgrønne partiene, Vänstern, Socialdemokraterna og Miljöpartiet, målt mot den borgerlige alliansen.

Les også: Tegner dystert bilde av Sverige

– Sverige har tatt imot for mange flyktninger

Blokkene i svensk politikk: «Rødgrønne»: Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet. Den borgerlige «Alliansen»: Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna og Kristdemokraterna.

Partileder for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, omgitt av politi og sikkerhetsfolk utenfor Stortinget da han drev valgkamp i Norge i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Partileder for Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, omgitt av politi og sikkerhetsfolk utenfor Stortinget da han drev valgkamp i Norge i 2014. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix

«Joker» etter valget

Uansett hvilken gruppering som danner ny mindretallsregjering, blir Sverigedemokraterna en joker.

– Sverigedemokraterna har under hele 2000-tallet bygget sin organisasjon trinnvis og tålmodig. I dag har partiet en lokal organisasjon i samtlige kommuner, samtidig som partiledelsen har stram kontroll med partiet. Av betydning for Sverigedemokraternas fremgang er også at de har fått mye større plass i media etter at de ble valgt inn i Riksdagen, sier Sannerstedt.

Sverigedemokraternas EU-valgplakat på t-banen i Stockholm i 2014. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix
Sverigedemokraternas EU-valgplakat på t-banen i Stockholm i 2014. Foto: ANDERS WIKLUND / TT / NTB scanpix

I dag ledes Sverige av en koalisjons- og minoritetsregjering bestående av Socialdemokraterna og Miljöpartiet. Stefan Löfven (Socialdemokraterna) er statsminister.

De tradisjonelle partiene er delt i høyrealliansen på borgerlig side, og de svenske rødgrønne partiene på den andre. Både

Parlamentarisk kaos?

Socialdemokraterna, og høyre-partiet Moderaterna lekker til høyre og venstre. Det kan bli parlamentarisk kaos etter valget 9. september.

Meningsmålinger tyder på at de rødgrønne blir større, og Socialdemokraterna vil forsøke å fortsette i regjering.

– Mye avhenger da av hvordan alliansen reagerer. De kan bidra til å felle en sosialdemokratisk regjering, men da må de stille med et alternativ. Det kan bli vanskelig.

Les også: Sverige: Dømte voldtektsmenn ofte født i utlandet

Utenriksministeren: – Sverigedemokraterna er en trussel mot kvinners rettigheter

Video: Carl Bildt slakter Jimmie Åkessons utenrikspolitikk:

Isoleres

Siden Sverigedemokratene ble grunnlagt har de andre partiene tatt sterkt avstand. Denne innstillingen har levd videre selv om partiet er radikalt endret siden grunnleggelsen i 1988.

Både Aftonbladet og Expressen tok kraftig stilling mot Sverigedemokraterna på valgdagen i 2010. Foto: Pontus Lundahl / NTB Scanpix
Både Aftonbladet og Expressen tok kraftig stilling mot Sverigedemokraterna på valgdagen i 2010. Foto: Pontus Lundahl / NTB Scanpix

Også høyrealliansen har lovet å holde Sverigedemokraterne utenfor, men Moderaternas partileder, Ulf Kristersson kan bli sittende på Sverigedemokraterna-sjef Jimmie Åkessons nåde.

– På kort sikt tror jeg fremgangen for Sverigedemokraterna først og fremst vil bety at det blir mer komplisert å danne ny regjering. På lokalt nivå tror jeg vi kan se dem samarbeide med andre parti i noen få enkeltkommuner, men noe slikt vil ikke skje på riksnivå, sier Sannerstedt.

Det skyldes at Sverigedemokraterna fremdeles isoleres av de tradisjonelle partiene.

– Sverigedemokraterna er det i særklasse mest forhatte partiet blant svenske velgere. Når svenskene i meningsmålinger får markere sin holdning til partier fra «liker» til «hater» på en skala fra 1-10 gir annenhver svenske en tier, sterkest mulig avsky, til Sverigedemokraterna. Dette gjør det vanskelig for de andre partiene å endre holdning og samtidig bevare sin troverdighet, sier forskeren.

Les også: – Voldelige grupper fra Sverige problem i Malaga

En av disse blir trolig statsminister i Sverige etter valget søndag. Nåværende statsminister Stefan Löfven (t.v.) fra Socialdemokraterna , eller Moderaternas leder Ulf Kristersson (t.h.) Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix
En av disse blir trolig statsminister i Sverige etter valget søndag. Nåværende statsminister Stefan Löfven (t.v.) fra Socialdemokraterna , eller Moderaternas leder Ulf Kristersson (t.h.) Foto: Erik Simander/TT / NTB scanpix

Partileder måtte gå etter frieri

Da den tidligere lederen for Moderaterna, Anna Kinberg Batra, gjorde en forsiktig tilnærming til Sverigedemokraterna førte det til at partiet mistet oppslutning på målingsmålingene, og hun selv måtte gå.

– I dag handler Sverigedemokraternas motstand mot innvandring hovedsakelig om dels muslimske innvandrere fra Midtøsten, dels om afrikanske innvandrere. Motstanden blir ikke begrunnet med behov for å «holde den svenske hvite rasen ren». Isteden snakkes det om innvandringens kostnader, og at disse skattemidlene heller bør gå til velferdsstaten. Dels snakker de om kulturkollisjoner i synet på blant annet likestilling mellom kvinner og menn, siden sterke patriarkalske strukturer fremdeles finnes i Midtøsten, sier Sannerstedt.

Det er gjennomsnittlig høyere arbeidsledighet og dårligere skoleresultater blant innvandrere. Voksende gjengkriminalitet i økonomisk utsatte områder med høy arbeidsledighet, lav utdannelse, lav gjennomsnittsinntekt og høy andel innvandrere bekymrer også svenske velgere.

Bakgrunn: – Hensikten med bilbrannene er å provosere samfunnet

Video: Sveriges statsminister Löfven om bilbrannene tidligere i høst:

– Europeisk trend at sosialdemokrater svekkes

Svensk økonomi går godt, men valgkampen har vært preget av milliardløfter til integrering, barnefamilier, skole og pensjonister, ikke minst fra rødgrønn side.

– Moderaterna gjorde nærmest unaturlig gode valg under tidligere partileder og statsminister Fredrik Reinfeldt. Nå er de tilbake på mer normalt nivå. Ved valg har de også en viss lekkasje til mindre alliansepartier. Når det gjelder Socialdemokraterna er det en europeisk trend at sosialdemokratiske parti svekkes til omkring 20 prosent, sier Sannerstedt.

– Vi har allerede sett denne utviklingen gjenspeilet i Danmark. Årsaken er vanskelig å fastslå, men det spiller nok en rolle at vi ikke har den klare oppdelingen i sosiale klasser som tidligere, da Socialdemokraterna fikk arbeiderklassens stemmer, sier forskeren.

Før innvandringsdebatten seilte opp for alvor i Sverige brukte de viktigste valgsakene å handle om økonomi, skatt sysselsetting, helsetjenester, eldreomsorg og skole, forteller han.

Mange svenske velgere bestemmer seg sent. I fredagens Inizio-måling oppga 5,6 prosent at de er usikre på hvilket parti de skal stemme på. Dermed fortsetter dramaet frem til søndag.


Øvrige kilder: NTB, Dagsavisen, svenske medier. Sitatene er innhentet per epost.


Oppdatert med tirsdagens Inizio-undersøkelse kl. 16.27.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:08 Utagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00 Drillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56 Friskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44 Politiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33 De minste barna rammes oftest av grov vold09:58 Rapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43 Stor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15 Kjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13 Ferieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30 Forsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02 22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58 Hongkong forbereder seg på nye protester06:22 Kvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21 Sri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Colombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela04:09 LO-topp slår alarm om deltidsstillinger03:55 Nye demonstrasjoner mot Egypts president03:15 FN: Houthienes stans i angrep kan føre til en slutt på krigen i Jemen02:36 Tidligere justisminister frykter at sexkjøpsloven har hatt feil effekt02:34 Over 100 skadd i kraftig jordskjelv i Albania02:11 Nytt jordskjelv i Albania01:56 Brann på gård i Nome slukket00:27 Lorena nedjustert til tropisk storm00:01 Advokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59 Island bøtelagt etter Eurovision23:30 UP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59 Barcelona og Messi snublet mot Granada22:53 Stadig flere migranter kommer til Italia fra Tunisia22:51 Inter til topps av Serie A etter derbyseier over Milan22:37 Overtidsscoring av Berge da Genk snudde og slo Ingebrigtsens Oostende22:29 Brann på gård i Nome22:11 Hotell-milliardær er død21:43 IS påtar seg ansvaret for bombe i Irak21:36 Kanon ved saluttulykke i Mysen skulle bare være til utstilling21:24 To drept av bombe i Afghanistan20:22 Tidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05 Målløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37 Norwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09 Nei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06 MC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00 MC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42 Hovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41 Politiet pågrep mann med kniv18:10 Kraftig jordskjelv i Albania17:57 Negotia: Partene står langt fra hverandre17:56 Manchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23 Thomas Cook på randen av konkurs17:02 – Ble lei av å være den fete klovnen16:39 Flere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28 Abid Raja fikk hatbrev i posten16:06 Varm septemberdag flere steder15:41 Tottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21 Etter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14 Færre selger bilen sin privat14:45 Norges FN-valgkamp drar seg til13:52 Brann i enebolig i Bærum13:47 Thunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23 Vil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58 The Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56 Demonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08 Over 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53 Nytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34 Mann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28 Fridde til kjæresten under vann - druknet10:45 Manshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19 Får kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22 Reisegigant nær økonomisk kollaps08:19 Biden krever utskrift av Trump-samtale08:08 Stort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39 En person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46 Trump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46 En mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23 Drap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03 Dette skjer i dag05:45 Fire turister omkom i bussulykke i USA05:34 Dette skjedde i natt04:58 Orkan har nådd Californiahalvøya04:14 Anmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48 Argentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19 Demonstrasjoner mot Egypts president02:49 Mann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25 Global klimastreik kan slå alle rekorder02:12 Domstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26 René Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21 USA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43 USA har inngått asylavtale med El Salvador00:31 Mann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03 20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57 Walmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35 Nordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00 Mann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55 Fengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37 Fire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52 Kvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31 Bedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56 – Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12 13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua
Siste nytt
12:08NorgeUtagerende mann slo tilfeldig passasjer på Gardermoen12:00Helse og livsstilDrillo: – Jeg fikk sparken som ubeseiret landslagssjef11:56SportFriskmeldt Haaland med i Salzburg-troppen mot LASK11:44NorgePolitiet gjør nye søk etter savnede Maja Herner10:33NorgeDe minste barna rammes oftest av grov vold09:58VerdenRapport: Sør-Sudans ledere plyndrer landet09:43NorgeStor svindelsak opp i Bergen tingrett09:15SportKjempekamp av Zuccarello, scoring og to målgivende i oppkjøringskamp09:13ReiseFerieparadis ble massegrav: – Det lukter fordervelse08:30NorgeForsker tror ikke norske kvinner vil innfri Solbergs ønske om flere barn08:02Verden22 omkom i bussulykke i Pakistan07:58VerdenHongkong forbereder seg på nye protester06:22NorgeKvinne reddet opp fra sjøen i Oslo – to personer sett løpe fra stedet06:21VerdenSri Lanka oppretter kommisjon som skal undersøke terrorangrepet05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20VerdenColombias president ber om ytterligere sanksjoner mot Venezuela04:09NorgeLO-topp slår alarm om deltidsstillinger03:55VerdenNye demonstrasjoner mot Egypts president03:15VerdenFN: Houthienes stans i angrep kan føre til en slutt på krigen i Jemen02:36NorgeTidligere justisminister frykter at sexkjøpsloven har hatt feil effekt02:34VerdenOver 100 skadd i kraftig jordskjelv i Albania02:11VerdenNytt jordskjelv i Albania01:56NorgeBrann på gård i Nome slukket00:27VerdenLorena nedjustert til tropisk storm00:01NorgeAdvokat prøver å få drapssiktet nordmann hjem23:59VerdenIsland bøtelagt etter Eurovision23:30NorgeUP stoppet sjåfør som kjørte 85 kilometer i timen over fartsgrensa23:09NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg22:59SportBarcelona og Messi snublet mot Granada22:53VerdenStadig flere migranter kommer til Italia fra Tunisia22:51SportInter til topps av Serie A etter derbyseier over Milan22:37SportOvertidsscoring av Berge da Genk snudde og slo Ingebrigtsens Oostende22:29NorgeBrann på gård i Nome22:11PengerHotell-milliardær er død21:43VerdenIS påtar seg ansvaret for bombe i Irak21:36NorgeKanon ved saluttulykke i Mysen skulle bare være til utstilling21:24NorgeTo drept av bombe i Afghanistan20:22NorgeTidligere hærsjef mener norske oljeinstallasjoner er for dårlig beskyttet20:05SportMålløst da Brann gikk glipp av to viktige poeng19:37ReiseNorwegian-fly mellomlandet for å fjerne uregjerlig passasjer19:09MotorNei, dette er ikke en danskevits: Blokkerer sikten for å øke trafikksikkerheten19:06NorgeMC-fører til sykehus i luftambulanse etter ulykke i Spydeberg19:00NorgeMC-fører til sykehus etter trafikkulykke i Nordland18:42NyheterHovland misset på banens enkleste hull – sakket akterut18:41NorgePolitiet pågrep mann med kniv18:10VerdenKraftig jordskjelv i Albania17:57PengerNegotia: Partene står langt fra hverandre17:56SportManchester City historiske med fem mål på 17 minutter da de kjørte over stakkars Watford17:23ReiseThomas Cook på randen av konkurs17:02Helse og livsstil– Ble lei av å være den fete klovnen16:39NorgeFlere nedbørsrekorder i Trøndelag16:28PolitikkAbid Raja fikk hatbrev i posten16:06NorgeVarm septemberdag flere steder15:41SportTottenham millimeter fra 2-0, reiste tomhendt hjem fra Leicester15:21VerdenEtter vikingenes ankomst, døde kjempene ut15:14MotorFærre selger bilen sin privat14:45VerdenNorges FN-valgkamp drar seg til13:52NorgeBrann i enebolig i Bærum13:47VerdenThunberg på talerstolen under FNs klimatoppmøte for unge13:23NæringslivVil ta fra Oljefondet: – Satser vi nå, kan vi få et nytt industrieventyr12:58SportThe Times: Liverpool spionerte på Manchester City, inngikk forlik12:56VerdenDemonstranter satte fyr på kinesisk flagg i Hongkong12:08VerdenOver 100 demonstranter pågrepet i Paris11:53NorgeNytt håp for geirfuglen: Vardøværing skal ha skutt den siste11:34NorgeMann brakt til sykehus med luftambulanse etter fallulykke i steinbrudd11:28LivetFridde til kjæresten under vann - druknet10:45NorgeManshaus har hatt kontakt med nynazistisk organisasjon10:19PengerFår kritikk: Bistandsorganisasjoner kan spare fem milliarder på solenergi09:22PengerReisegigant nær økonomisk kollaps08:19VerdenBiden krever utskrift av Trump-samtale08:08PolitikkStort marked for lyntog i Norge, men det er åtte problemer07:39NorgeEn person pågrepet etter taxiran i Oslo06:46VerdenTrump: En handelsavtale må ikke være i boks før valget06:46NorgeEn mann er pågrepet etter alvorlig voldshendelse i Kristiansand06:23VerdenDrap på journalist på Malta skal etterforskes uavhengig06:03NorgeDette skjer i dag05:45VerdenFire turister omkom i bussulykke i USA05:34NorgeDette skjedde i natt04:58VerdenOrkan har nådd Californiahalvøya04:14NorgeAnmelder Helse Bergen etter at foreldrene ble drept av broren03:48VerdenArgentinas tidligere president stilles for retten igjen03:19VerdenDemonstrasjoner mot Egypts president02:49NorgeMann pågrepet for to år gammel overfallsvoldtekt etter DNA-treff02:25VerdenGlobal klimastreik kan slå alle rekorder02:12VerdenDomstol hever Hydros bruksforbud av deponi i sivil sak01:26NorgeRené Karoli fengslet i fire uker – siktet for grove trusler01:21VerdenUSA sender soldater til Saudi-Arabia og Emiratene etter oljeangrepet00:43VerdenUSA har inngått asylavtale med El Salvador00:31NorgeMann omkom i drukningsulykke ved Halsa00:03Norge20 innsatte evakuert etter fengselsbrann23:57VerdenWalmart stopper salg av e-sigaretter etter flere dødsfall23:35NorgeNordmann vant 443 millioner i Eurojackpot23:00NorgeMann funnet i sjøen ved Halsa – får livreddende førstehjelp22:55NorgeFengselsbygg i Oppland trolig totalskadd i brann22:37VerdenFire døde og mange kritisk skadd i bussulykke i USA21:52NorgeKvinne tiltalt for offentlig sex på populært utfartssted i Fredrikstad21:31PolitikkBedragerisiktede Keshvari kan beholde stortingslønn i fengsel20:56Politikk– Enda et nederlag ville være pinlig for Trump20:12Norge13-åring fraktet til sykehus etter fallulykke ved Nesøybrua
Populært