– Eks-statssekretær bryter karantenebestemmelser i jobb for kinesiske Huawei

<p>HUAWEI-MANNEN: Fra 16. oktober 2013 til 17. januar 2018 var Fremskrittspartiets Vidar Brein-Karlsen statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, og dermed i regjeringens innerste sikkerhets- og beredskapssirkler. Kort tid etter er han talsmann for kinesiske Huawei i Norg og inviterer stortingspolitikere til samtale for å forsikre hvor trygt det er å la kinesiske Huawei bygge mobilnett i Norge.</p>
HUAWEI-MANNEN: Fra 16. oktober 2013 til 17. januar 2018 var Fremskrittspartiets Vidar Brein-Karlsen statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet, og dermed i regjeringens innerste sikkerhets- og beredskapssirkler. Kort tid etter er han talsmann for kinesiske Huawei i Norg og inviterer stortingspolitikere til samtale for å forsikre hvor trygt det er å la kinesiske Huawei bygge mobilnett i Norge. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Frps Vidar Brein-Karlsen gikk fra statssekretær i Justisdepartementet til lobbyist for kinesiske Huawei. Betingelsen var at han ikke skulle blande seg inn i Justis- og samferdselsdepartementenes saker før juli 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senterpartiets Sigbjørn Gjelsvik slår alarm om nye opplysninger i en tid der det virvles opp en rekke saker om regjeringsapparatets håndtering av sikkerhets- og beredskapsspørsmål:

Per Sandberg fikk fyken som følge av iranskfødt kjæreste og forsonende uttalelser om Iran, fra en regjering som står i storm for å ha feilinformert Stortinget om svak beredskap.

Vidar Brein-Karlsen er Frp-statssekretæren i Justis- og beredskapsdepartementet som på kort tid har blitt talsmann for den omstridte kinesiske mobilgiganten Huawei i Norge, samtidig som Finansdepartementets statssekretær er gift med ham.

Vidar Brein-Karlsen er ektemannen til statssekretær Cecilie Brein-Karlsen (Frp).

Sitter på høyt gradert informasjon

Nå viser det seg at karantenebestemmelsene Brein-Karlsen fikk pålagt fra regjeringen Solberg da han gikk fra borde derfra, kan ha blitt brutt.

Ifølge brevet Brein-Karlsen fikk fra Karantenenemnda, som ABC Nyheter har lest, er det forbudt for ham å involvere seg internt og eksternt i saker Samferdselsdepartementet eller Justis- og beredskapsdepartementet er involvert i fram til 18. juli 2019.

«Som statssekretær i Justis- og beredskapsdepartementet har du på flere områder fått kjennskap til høyt gradert informasjon om enkeltsaker, prosjekter, budsjettsaker mv. som har stor betydning for den nasjonale sikkerheten og beredskap fremover.», skriver Karantenenemnda i sin begrunnelse.

Aktiv trass aktivitetsforbud

Etter Karantenenemndas vurdering vil Huawei ha fordel av den spesielle innsikten og kunnskapen den forhenværende justispolitikeren har fått gjennom de politiske prosessene han har deltatt i.

Det er begrunnelsen for at han fikk aktivitetsforbudet utad i ett år fra tiltredelse i sin nye stilling som kommunikasjonsdirektør for Huawei Technologies Norway.

Men hvem andre enn Huaweis kommunikasjonsdirektør Brein-Karlsen er det som nå, nesten ett år før forbudet er utløpt, inviterer stortingspolitikere på møte for å forklare Huaweis synspunkter på uroen som har brutt ut om det kinesiske selskapets mobilnett i Norge?

Mobilbygger underlagt urovekkende lov

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum og Sigbjørn Gjelsvik ble tirsdag invitert av Brein-Karlsen til et møte med Huawei om sikkerhet i norsk telekomsektor og andre interessante temaer innen telekom sett fra Huaweis ståsted.

ALVORLIG: Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mener alvoret i Vidar Brein-Karslen-saken er så stort, at saken må til topps i regjeringen.
ALVORLIG: Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mener alvoret i Vidar Brein-Karslen-saken er så stort, at saken må til topps i regjeringen.

Det skjer etter at de har reist tvil om sikkerheten ved å la et kinesisk selskap stå for mobilnettet i Norge.

Mens det ble ramaskrik over at Per Sandberg tok med seg minister-mobilen til Kina, er hele mobilnettet til Telenor og Telia i Norge bygd ut av kinesiske Huawei.

Et selskap underlagt en ny kinesisk lov Stortingets utredningsseksjon har kommet med en urovekkende uttalelse om.

Gjelsvik: Statsministeren må på banen

– En utredning vi har fått fra Stortingets utredningskontor, viser at nytt kinesisk lovverk pålegger alle fysiske og juridiske personer å bistå kinesisk etterretning med opplysninger av betydning for landets sikkerhet, sier Sigbjørn Gjelsvik til ABC Nyheter, og fortsetter:

– At Brein-Karlsen nå engasjerer seg overfor Stortinget mens han har forbud mot ekstern aktivitet, øker alvoret i saken ytterligere.

– Det gir grunnlag for å reise spørsmål til statsministeren om hvordan det kan skje at en person som i lang tid har hatt en av de mest betrodde stillingene i regjeringsapparatet til å håndtere spørsmål om rikets sikkerhet, kort tid etter går inn i en slik stilling over til å jobbe for kinesiske interesser, sier Gjelsvik.

«Når det gjelder påstanden om at kinesiske myndigheter har lovhjemmel til å kreve at fysiske eller juridiske personer plikter å bistå kinesisk etterretning, er det så langt vi kan se riktig.», skriver Stortingets utredningsseksjon.

Hva med forbudet, Brein-Karlsen?

– Vi har sett utspill fra Sp og vil gjerne snakke med dem. Jeg har også snakket med politikere fra andre partier. Vi har planer om å snakke med mange flere som del av den vanlige virksomheten, sier Vidar Brein-Karlsen til ABC Nyheter.

Hva da med bestemmelsen fra Karantenenemnda om at du ikke har lov å befatte deg eksternt med «saker eller saksområder» Justis- og berdskapsdepartementet eller Samferdselsdepartementet er involvert før 18. juli neste år?

«Saksforbudet innebærer et forbud mot at du involverer deg internt i selskapet og eksternt i saker eller saksområder der Justis- og beredskapsdepartementet (JD) eller Samferdselsdepartementet (SD) eller underliggende virksomheter for disse, er involvert.» heter det i Karantenenemndas brev.

– Ikke saker departementene jobber med

– Jeg oppfatter det ikke som «saker for departementene» å fortelle politikere på Stortinget om sikkerhetsløsninger for Huawei, svarer Brein-Karlsen.

– Er ikke sikkerhetsløsninger for norsk telenett spørsmål som de to departementene er involvert i?

– Som jeg forstår det, foreligger det ikke noen sak i departementene som omhandler det sikkerhetsarbeidet som Huawei er involvert i, framholder Brein-Karlsen.

Sikkerhet i norsk telekomsektor og andre viktige spørsmål er formuleringene han bruker i invitasjonen til Gjelsvik og Slagsvold Vedum, om temaene han ønsker å snakke med Sp-politikerne om. Forbudet gjelder ifølge Karantenenemnda saker og saksområder departementene er involvert i.

– Sikkerheten til Norge som nasjon

Sigbjørn Gjelsvik føler seg ikke overbevist om at dette er saker de to departementene ikke er involvert i.

– Jeg mener Brein-Karlsen aldri burde ha gått inn i en slik stilling. Når det nå viser seg at han også har brutt karanteneregelverket, får saken et stort alvor over seg knyttet til Norges sikkerhet, anklager Gjelsvik.

Han påpeker at Kina er ett av landene Norge ikke har sikkerhetssamarbeid med.

– De har de siste årene strammet inn sin lovgivning. Blant annet har de bestemmelser om at personer og selskaper har plikt til å utlevere opplysninger, sier Gjelsvik.

– Spørsmålet om sikkerhetsvurderingen av at Huawei er involvert av utbygging av telenett i Norge, der Huawei åpenbart posisjonerer seg også mot 5G-nettet, som har ytterligere sårbare funksjoner, er en sak for både Samferdselsdepartementet og Justis- og beredskapsdepartementet, mener Sp-politikeren.

– Her må regjeringen fra høyeste hold ta ansvar for sikkerhet, og ikke spre det ut på de enkelte virksomhetene. Vi snakker om sikkerheten til Norge som nasjon, sier Gjelsvik, som nylig stilte skriftlig spørsmål til justis- og beredskapsminister Tor Mikkel Wara.

Huawei føler seg ikke forpliktet

– Hva sier du til usikkerheten som har oppstått om sikkerheten for Norge ved at kinesiske Huawei bygger mobilnett her i landet, Vidar Brein-Karlsen?

– Vi har fått med oss usikkerheten som noen fremmer. For oss er det viktig å få fram at de leveransene vi har til Telenor og Telia, er trygge og sikres gjenom Telenor og Telias operasjonsmodeller. Vi har vært til å stole på i ti år som partner i Norge. Vi ønsker å være åpne og la kundene våre få teste utstyret for å forsikre seg om at det faktisk ikke er noen uregelmessigheter, svarer han.

Vi kjenner oss ikke igjen i den forpliktelsen som noen hevder finnes der.

– Noen er redd for at vi har noen type sammenblanding med kinesiske myndigheter. Vi er 100 prosent privat eid og har ingen forpliktelse til å dele informasjon om kundeforhold med noe lands myndigheter. Vi er ekstremt opptatt av å passe på de opplysningene vi får gjennom avtaler med våre kunder, sier Brein-Karlsen.

– Hva betyr det da for Huawei i Norge at kinesiske myndigheter har lovhjemmel til å kreve at fysiske eller juridiske personer plikter å bistå kinesisk etterretning?

– Vi kjenner oss ikke igjen i den forpliktelsen som noen hevder finnes der.

– Disse «noen» er blant annet Stortingets utredningskontor?

– Det har jeg sett. Vi har ingen forpliktelse til å dele informasjon. Vi har selv bestilt en utredning fra et uavhengig advokatkontor, som viser det motsatte, fastslår Vidar Brein-Karlsen.

– Hva sier du til at Senterpartiet ser det som hårreisende at du etter å ha vært ansvarlig i regjeringen for de viktigste sikkerhetsmessige spørsmål, etter et halvt år går over til å arbeide for kinesiske interesser?

– Jeg jobber i et globalt selskap med virksomhet i 170 land, deriblant Norge. Vi ønsker å være åpne om vår virksomhet overfor politikere og andre myndighetspersoner.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
13:14 Platini dømmer VAR nord og ned13:13 Drapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45 Emirates med milliardbestilling fra Airbus12:44 Norske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44 Ungdomsskoleelever rammet av tåregass12:43 Tre smittet av svartedauden i Kina12:07 Åpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57 Rettssak innledet mot Catalonias regionale president11:47 Været skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58 Tyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57 Norsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52 En person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30 Norske elever får en mer praktisk skole10:24 Betydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17 Curling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53 Småbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39 Lagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38 Språkprisen til Kristin Fridtun09:22 Ronaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20 Johannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08 Togreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11 Selvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09 Demonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10 Fossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40 UEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06 Politiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00 Elvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54 Dette skjedde i natt05:51 Lundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50 Dette skjer i dag05:47 Rouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59 USA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19 Få opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19 Barns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11 Eksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08 Dobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07 Chiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31 Bolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48 Russland vil frigi ukrainske marineskip01:46 Florø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10 Donald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00 NHO mener tariffsystemet må fornyes00:59 Politi stormer universitet i Hongkong00:52 Politiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45 Norsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04 Enormt prishopp på legemidler i Danmark22:42 Nordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28 To personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40 Feiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40 NRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30 Venezia rammet av ny flom20:12 Maren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40 Ny snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41 Politiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22 To personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21 Ingen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48 Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02 Kongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48 Professor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47 Sverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59 Thingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09 Lagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45 245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35 Beklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29 Valgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17 Olsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10 USA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09 Senterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56 Kombinert: Krog til sykehus etter fall11:50 Dansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30 Kroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27 Demokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53 Frode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19 Benzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06 Fløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00 Aghayev dømmer Norge på Malta09:59 Pave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36 Nordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26 Cuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12 Halsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00 Ringvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58 Demonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30 Langrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55 Rajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32 Irans leder forsvarer økte bensinpriser07:12 Fotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45 Florø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43 Unntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41 NRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08 Dette skjer i dag06:06 14-åring slått og ranet i Stavanger05:37 Dette skjedde i natt05:28 Savnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22 Kina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15 Brann i leilighet i Kongsberg slukket05:05 Tilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52 Pence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45 Antall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44 Nytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33 Statsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene
Siste nytt
13:14SportPlatini dømmer VAR nord og ned13:13NorgeDrapssiktet 27-åring ble tilbudt helsehjelp drapsdagen12:45PengerEmirates med milliardbestilling fra Airbus12:44SportNorske stjerner før «hete-OL»: – Svært krevende kombinasjon12:44NorgeUngdomsskoleelever rammet av tåregass12:43VerdenTre smittet av svartedauden i Kina12:07KulturÅpningen av det nye Nasjonalmuseet er utsatt11:57PolitikkRettssak innledet mot Catalonias regionale president11:47NorgeVæret skaper trafikkproblemer igjen på Østlandet10:58VerdenTyskland skal bruke mer penger på forsvar10:57PengerNorsk konkursalarm: – Vi nærmer oss nivået under finanskrisen10:52VerdenEn person omkom da bru kollapset i Frankrike10:30NorgeNorske elever får en mer praktisk skole10:24PengerBetydelig lavere strømpris i år enn i fjor10:17SportCurling-EM: Norge fratatt seier etter bruk av feil kost09:53PolitikkSmåbedriftene vil ha bukt med tilsynsvelde09:39SportLagerbäck gjør fire endringer mot Malta09:38KulturSpråkprisen til Kristin Fridtun09:22SportRonaldo avviser strid med Sarri: – Medieskapt09:20SportJohannes om Johannes: – Han har giv og glød til å bli best09:08ReiseTogreisende på Østlandet mer misfornøyd enn før08:11PengerSelvaag Bolig varsler utbytte på 2 milliarder kroner08:09VerdenDemonstranter prøvde å rømme omringet universitet etter voldelig natt07:10VerdenFossilfunn trekker teori om oppreist gange i tvil06:40SportUEFA-statistikken disser Norges ungdomsrevolusjon06:06VerdenPolitiet: Ti personer skutt på fest i California - fire av dem er døde06:00NorgeElvestuen smeller døra igjen – vil ikke ha innspill til klimaplan05:54NorgeDette skjedde i natt05:51NorgeLundteigen vil ta dykkersaken til Stortinget05:50NorgeDette skjer i dag05:47VerdenRouhani beskylder demonstranter for vandalisme04:59VerdenUSA fordømmer uberettiget maktbruk i Hongkong04:19NorgeFå opplever at ledelsen tar metoo-grep før julebordsesongen04:19VerdenBarns rettigheter blir bedre, men nye farer har oppstått03:11VerdenEksplosjon i rekkehus i Helsingborg03:08NorgeDobbelt så mange cruiseanløp ventes i Kristiansand03:07PolitikkChiles president fordømmer politiets voldsbruk02:31PolitikkBolivias midlertidige regjering varsler snarlig nyvalg01:48VerdenRussland vil frigi ukrainske marineskip01:46NorgeFlorø-drapet: Politiet har ikke fått avhørt drapssiktet 27-åring01:10VerdenDonald Tusk blir trolig ny leder for de konservative i Europa01:00NorgeNHO mener tariffsystemet må fornyes00:59VerdenPoliti stormer universitet i Hongkong00:52VerdenPolitiet i Panama jakter gjerningsmann etter overfall mot nordmenn på seiltur23:45NorgeNorsk politi krever brødre utlevert fra Dubai23:04VerdenEnormt prishopp på legemidler i Danmark22:42NorgeNordisk ministerråd bevilger 700.000 til kvensk og karelsk ungdomsprosjekt22:28NorgeTo personer amok på pizzeria – gikk til angrep på både kunder og ansatte21:40VerdenFeiring av Fløyelsrevolusjon overskygget av protester20:40NorgeNRK: Familien forsøker å få IS-søstrene fra Bærum til Somaliland20:30VerdenVenezia rammet av ny flom20:12SportMaren Mjelde sikret seier og tabelledelse for Chelsea – 38.262 så Arsenal slå Tottenham19:40NorgeNy snøalarm og gult farevarsel: Venter 20-30 centimeter nysnø18:41VerdenPolitiet i Hongkong advarer om at de kan komme til å skyte18:22NorgeTo personer pågrepet for mishandling av kvinne i Fredrikstad18:21Helse og livsstilIngen visste hvem gutten på bildet var. Så kom det inn tips17:48VerdenBritisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju17:02NorgeKongle-rekord kan gi over 500 millioner skogplanter16:48VerdenProfessor garanterer at Donald Trump taper neste presidentvalg16:47VerdenSverige vil øke beredskapen etter svinepest-utbrudd15:59SportThingnes Bø om Fourcade-duellen: – Han har vunnet denne helgen15:09SportLagerbäck varsler endringer i laget, kritiserer betingelsene14:45Verden245 personer ble pågrepet under gule vester-demonstrasjoner i Frankrike14:35NorgeBeklager oppførsel: – Utrolig uansvarlig og forferdelig dumt gjort13:29PolitikkValgfusk og ingen reell opposisjon i valget i Hviterussland13:17SportOlsbu Røiseland fikk bekreftet magefølelsen13:10VerdenUSA og Sør-Korea utsetter planlagte felles militærøvelser etter trusler fra Nord-Korea13:09PolitikkSenterpartiet vil gi 12 millioner kroner i støtte til aviser11:56SportKombinert: Krog til sykehus etter fall11:50VerdenDansk fjellklatrer omkom i Himalaya11:30SportKroos om EM-sjansene til Tyskland: – Jeg ser ikke oss blant favorittene11:27PolitikkDemokrat gjenvalgt som guvernør i Louisiana10:53NorgeFrode Berg endelig gjenforent med kona – EOS-utvalget gransker saken10:19SportBenzema får ikke spille EM for Frankrike: – Hans tid der er over10:06PolitikkFløyelsmyk frihet og en forfatter som ble president10:00SportAghayev dømmer Norge på Malta09:59VerdenPave Frans gikk ut mot porno – så fortalte tre nye altergutter i Vatikanet om misbruk09:36NorgeNordisk byplanlegging møter kritikk fra utenlandske arkitekter09:26VerdenCuba feiret Havannas 500-årsjubileum09:12NorgeHalsbånd med strøm brukt på hundepensjonat – to kvinner må i retten09:00SportRingvrak er Lagerbäcks sparringpartner før tittelkampen08:58VerdenDemonstranter i Hongkong vil sette press på økonomien08:30SportLangrenn: Svensk rival på krykker etter kneskade07:55VerdenRajapaksa vant presidentvalget på Sri Lanka07:32VerdenIrans leder forsvarer økte bensinpriser07:12NorgeFotgjenger påkjørt i Oslo – fører stakk av06:45NorgeFlorø-drapet: Siktet 27-åring varetektsfengslet i fire uker06:43VerdenUnntakstilstand på Samoa etter meslingutbrudd06:41NorgeNRK: Panama-ofrene har reist hjem til Norge06:08NorgeDette skjer i dag06:06Norge14-åring slått og ranet i Stavanger05:37NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeSavnet båtfører i Hordaland funnet i god behold05:22VerdenKina: Konstruktive handelssamtaler med USA05:15NorgeBrann i leilighet i Kongsberg slukket05:05NorgeTilsyn: Sykehjem i Hedmark gjør ikke forsøk på å gjenopplive pasienter04:52VerdenPence-rådgiver om Trumps Ukraina-samtale: – Upassende03:45VerdenAntall drepte i demonstrasjoner i Bolivia øker03:44NorgeNytt tilfelle av skrantesyke påvist på elg02:33NorgeStatsministeren og 3.000 gikk for bærekraftmålene
Populært