Meny

Hun sammenlignet Danmark med Venezuela – da slo danskene tilbake

Se danskenes svar til Fox News her.
– Som presidenten deres så fint sier det: «Du er fake news!»

I en reportasje for amerikanske Fox News tok Trish Regan det hun mente var ulempene ved et sosialistisk samfunn og sammenlignet Danmark med Venezuela.

– Det er noe råttent med Danmark.

Slik innleder hun reportasjen før hun tar tak i alt fra skolesystem og arbeidsledighet.

– Danmark tar mulighetene vekk fra folket, akkurat som Venezuela, sier hun, og fortsetter:

– Ingen ønsker å jobbe. Skolene er gratis, så alle bare blir der. Ingen uteksamineres.

Les også:  SSB: Arbeidsledigheten er uendret på 4 prosent

– Fake news!

Dette falt ikke i god jord hos det danske partiet Socialdemokratene som tirsdag publiserte sitt motsvar i sosiale medier.

– Trish, omtrent alt du sier er løgn. Eller som deres kjære president sier: «Du er fake news!», utbryter politiker Dan Jørgensen i videoen.

Se Socialdemokratiets svar til Trish Regan i videoen øverst i saken. 

Til danske Berlingske Tidende forteller Jørgensen at de mente det var best å svare Regan med gode fakta og et glimt i øyet:

– For henne handler det slettes ikke om Danmark. Når hun trekker oss frem, så er det fordi det danske velferdssystem ofte trekkes frem av liberale politikere i USA som et bilde på deres egen politikk. Derfor vil hun nok gjerne angripe demokratene ved å si ting om Danmark, som ikke stemmer, så det høres ut som deres (politikernes, red. anm.) ideer er helt på jordet, forklarer Jørgensen til BT.

(Artikkelen fortsetter under)

SE VIDEO: Danske Nikolai (24) driver sin egen dyrehage:

Skjelles ut i sosiale medier

Trish Regan har foreløpig ikke uttalt seg om danskenes motsvar, men ifølge BT har flere dansker funnet frem til programlederens profiler i sosiale medier og skjelt henne ut. «Det er for eksempel en del som kaller henne 'bimbo' og en som sier 'suck a bag of dicks'» skriver avisen. 

– Man snakker ikke slik til andre mennesker, sier politiker Dan Jørgensen til BT og legger til at de stygge ordene og utskjellingen kan overskygge de gode argumentene mot Fox News' reportasje.

SE VIDEO: Dronningen kan ikke sende SMS: – Jeg har alltid hatt problemer med knapper:

Populært