Meny

Letnes: – Sandberg ville endre synet på Iran i Norge

Samme dag som Per Sandberg gikk av som fiskeriminister snakket kjæresten Bahareh Letnes om saken på iransk TV. Foto: Skjermdump / Youtube

Per Sandbergs kjæreste forteller til TV-kanalen Bayan at SMK ble varslet om den mye omtalte ferien først etter at de landet i Iran, ifølge VG.

Mandag trakk Per Sandberg (58) seg som fiskeriminister og nestleder i Frp. Nå har Sandbergs kjæreste Bahareh Letnes (28) latt seg intervjue av den uavhengige persiske TV-kanalen Bayan, om saken som fikk trønderen til å gå av.

I et intervju med den kjente journalisten Bijan Forhoodi, sier Letnes at Sandberg ikke informerte Statsministerens kontor (SMK) om Iran-ferien før etter at de hadde landet.

– Hvis han hadde varslet dette før er det stor sannsynlighet for at han ikke ville fått lov til å reise, sier hun i intervjuet ifølge VG.

Intervjuet ble lagt ut på YouTube mandag, samme dag Sandberg trakk seg.

Les også: Letnes: – En ren heksejakt

Skulle besøke familien

De to møtte hverandre for første gang i 2015. Sandberg skal da ha vist interesse for å lære mer om Iran.

– Fordi i Norge er det mange som har et veldig negativt syn på Iran og iranere. Han var ute etter å finne en måte å presentere et riktig bilde av Iran og iranere på, sier hun.

Hun forteller at de to reiste på ferie til Iran for at han skulle bli kjent med hennes familie, i håp om at de skulle tillate forholdet.

– Vi bestemte oss på to-tre dager, nei fire dager, før vi skulle reise, bestemte vi oss. Det skjedde plutselig, og vi måtte skaffe visum og billetter, sier hun ifølge Nettavisen.

Hun avviser at de møtte iranske myndigheter under turen.

Les også: Ap-politiker: – Regjeringspartiene fremstår som en litt dårlig episode av «Paradise Hotel»

Varsler pressekonferanse

Sandberg og kjæresten Letnes skal holde pressekonferanse rundt klokken 21 tirsdag. De varsler et kraftig oppgjør med norske medier.

I en tekstmelding til NTB skrev Letnes tirsdag formiddag at de ikke hadde bestemt når og hvor pressekonferansen skal finne sted. «Vi har mye jobb i dag», skrev hun.

Letnes ville mandag ikke svare direkte på hva pressekonferansen skulle handle om, men ga følgende uttalelse til VG: – Det som er saken. Da skal dere få lov til å skyte oss mer. Da får dere svar.

I en SMS til Adresseavisen tirsdag skrev hun at hun «har opplevd dette som en heksejakt».

Se video: I forkant av nøkkeloverrekkelsen mandag ettermiddag fikk Sandberg nok av personlige spørsmål:


Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært