Meny

Tybring-Gjedde om Sandberg-avgang: – Jeg er ikke overrasket

KLOKT VALG: Christian Tybring-Gjedde mener partikollega Per Sandberg har gjort et klokt valg. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix
Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde mener Per Sandberg har gjort et klokt valg med å trekke seg som statsråd.

Mandag melder flere medier, deriblant Aftenposten og NTB, at Frps Per Sandberg har besluttet å trekke seg som fiskeriminister. Det skjer i kjølvannet av kritikken som er rettet mot ham etter feriereisen med kjæresten Bahareh Letnes til Iran.

Til ABC Nyheter sier Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde at Sandberg har gjort et klokt valg.

– Jeg er ikke overrasket over at det skjer. Jeg synes det er et klokt valg av Per, men vi må også ta vare på mennesket Per i denne saken. Han er i en vanskelig situasjon nå. Det er krevende for ham selv, men det er ikke til å leve med som statsråd å gjøre de formelle feilene som er gjort, sier han.

Han mener Sandberg har gjort en god jobb som politiker for Frp gjennom mange år.

Moxnes:   – Sandberg-saken minner om «Hotel Cæsar»

– Ingen flere unnskyldninger

Tybring-Gjedde ønsker ikke å spekulere i hvem som kan komme til å bli utnevnt til ny statsråd. Ifølge Fiskeribladet Fiskaren tar Harald Tom Nesvik (Frp) over som fiskeriminister.

Per Sandberg sammen med hans norsk-iranske kjæreste Bahareh Letnes. Foto: Espen Sand / NTB scanpix

– Det som er viktig nå, hvis Frp skal gå i samme retning, er at vi får gjennomslag for primærpolitikken vår. At Høyre og Venstre forstår at man ikke kan fortsette som man har gjort, sier han.

Frp-politikeren mener det er frustrasjon mot hvordan Regjeringen fremstår.

– Nå må man stikke fingeren i jorda og si at om vi skal fortsette i regjering, så må vi få gjennomslag. Det nytter ikke lenger å fortelle at vi får gjennomslag, når man ikke får det. De sakene Frp er tuftet på er de viktigste for oss og der må vi få gjennomslag, ingen flere unnskyldninger, sier Frp-politikeren til ABC Nyheter.

Aktuelt:  Duket for maktkamp i Frp: Listhaug seiler opp som favoritt

Frp-veteran tar over

Harald Tom Nesvik ble mandag utnevnt til ny fiskeriminister i et ekstraordinært statsråd.

Han skal også ha vært aktuell som statsråd tidligere, men hensynet til representasjon fra forskjellige distrikter gjorde det vanskelig for ham å ta posten.

Bakgrunn:  – Det begynner å bli ganske åpenbart at Sandberg ikke er skikket til å være statsråd

USIKKER FREMTID: Carl I. Hagen (Frp) så ingen annen utvei enn at Per Sandberg skulle trekke seg. Han tror ikke Sandberg fortsetter som nestleder i partiet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Kan bety hans farvel til norsk politikk

Frp-nestor Carl I. Hagen mener Sandberg har handlet klokt med å trekke seg.

– Han hadde ingen annen utvei. Det begynte å bli et ganske kraftig opprør i partiet. Omsider har han handlet klokt, sier han til Aftenposten.

Hagen tror heller ikke at Sandberg kan fortsette som nestleder i partiet.

Politisk redaktør Harald Stanghelle i Aftenposten skriver at det nå er et åpent spørsmål hvor lenge Sandberg fortsetter som nestleder i Fremskrittspartiet – «spesielt fordi han ikke er innvalgt på Stortinget».

– Derfor kan Per Sandbergs avgang som statsråd også bety hans farvel til norsk politikk. Det vil merkes, skriver Stanghelle.

Les også:   TV 2: Sandberg takket nei til PST. Sandberg: Reinspikka løgn!

Populært