Meny

Kinesisk fabrikk: – Vi leverer flagg til Trump 2020

Donald Trump klemmer til et amerikansk flagg i Leesburg, Virginia, i 2016. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix
Trump går hardt ut mot Kina, men eieren av en kinesisk fabrikk sier han lager flagg for Donald Trumps neste presidentkampanje.

«Presidentens kampanje for gjenvalg i 2020 har med stolthet produsert og laget alle våre effekter akkurat her, i Amerika, fra dag én», står det på kampanjesiden til Donald Trump.

USA har startet en handelskrig med Kina, der USA har innført 25 prosent toll på kinesiske varer, og målet er å heve den til 40 prosent. 

Imidlertid kommer flaggene til Donald Trumps egen kampanje om gjenvalg i 2020 fra Kina. Det kommer fram i et intervju med Li Jiang, som eier en flaggfabrikk i provinsen Zhejiang i Kina, ifølge National Public Radio.

Les også:  Trump mener EU er nesten like ille som Kina

– Helt normalt

– Vi lager også flagg for Trump til 2020. Det virker som om han har enda en kampanje i 2020, sier Li i intervjuet.

Flaggene skal være blå og hvite. Det kommer ikke fram hvor direkte president Donald Trump var i anskaffelsesprosessen.

– Føles det rart å lage flagg for ham, spør radiovert Vanek Smith.

– Det er helt normalt. Det er handel. Vi kjøper ting fra USA, og USA kjøper ting fra Kina. For eksempel kommer bilen min fra USA, sier Li.

Aktuelt:  Trump presset Stoltenberg for åpent kamera

Li eier en BMW X5, og under intervjuet skyter kona inn på kinesisk at en BMW kommer jo fra Tyskland, til latter fra radioverten.

– Nei, jeg vet den kommer fra en avdeling i USA, insisterer Li.

I 1990 årene flyttet nemlig BMW en del av produksjonen sin til Spartanburg i Sør-Carolina, hvor de har ansatt 10.000 mennesker.

Nå sier BMW at de vil flytte en del av produksjonen ut av USA igjen på grunn av de nye tollsatsene til Kina, som er på 40 prosent på biler produsert i USA.

Analyse:   Hva gjør Trump riktig?

Flagg kan forutse vinneren

Fabrikken produserer flagg til mange nasjoner og lager rundt 100.000 av dem om dagen. NPR skriver at det verserer en humoristisk historie i Zhejiang-provinsen om at de var de første til å vite at Trump kom til å vinne presidentvervet i USA, siden hans kampanje bestilte langt flere flagg enn konkurrenten Hillary Clinton.

Business Insider har kontaktet kampanjen til Trump 2020 for en kommentar. Nyhetsbyrået AFP påpeker at også Trump sine hoteller har kjøpt inn håndklær fra Kina, mens CNN avslørte i 2016 at klær fra Trump-kolleksjonen kommer fra Bangladesh og Indonesia. 

Les også:  Forhatt hundekjøttfestival i Kina - tusenvis av dyr slaktes brutalt

Populært