Meny

Facebook sladdet Senterpartiets ulvedraps-video

Se videoen som Facebook har sensurert her.
Forrige uke publiserte Venstre-statsråd Ola Elvestuen en video på Facebook som viste en nusselig ulvevalp. Da Emilie Enger Mehl la ut video som viste ulve-drepte sauer, ble det for sterk kost for Facebook.

Bilder av søt ulvunge er greit for Facebook. Bilder av søte lam istykkerrevet av ulv, blir skjult av Facebook-sensuren.

– Hvem trenger et bedre bevis på at vi trenger ulv i Norge? spurte klima- og miljøminister Ola Elvestuen (Venstre) i en video han publiserte på Facebook forrige uke, der han holder en søt ulvevalp i hånda.

Se Elvestuens video her: (saken fortsetter under videoen)

Vel - Senterpartiet er blant dem som trenger bedre bevis. De reagerer sterkt på det de oppfatter som glorifisering av dette rovdyret.

Sladdet videoen

Ikke før hadde Elvestuen lagt ut sin idylliske ulve-video, brøt det ut omfattende ulvedrap av andre, søte dyrebarn - lam - i Rendalen.

Det førte til at Senterpartiets Stortingsrepresentant Emilie Enger Mehl fra Hedmark mandag reiste til Rendalen, der 24 lam ble revet i hjel av ulv sist søndag.

– En tragedie. Her ligger Thea, Lara, Hanne, Sofie og Karoline, forteller hun i en video laget som svar på Elvestuens, med bilde av stygt skamferte lam som ligger døde på bakken.

– Her er en video fra virkeligheten, sier Mehl.

Hun la ut videoen på sin facebookside. Men der varte det ikke lenge før nettstedet sladdet videoen hennes, som kun kan sees ved å trykke på en knapp.

– Dra dit du og, Ola!

– Facebook sensurerte videoen min som viser ulvens herjinger i Rendalen sist søndag. Virkeligheten ble for brutal for Facebook. Ja, det er veldig grusomme og triste bilder av sauer ulven har drept. Men hvis man ønsker å ha ulv i Norge, bør man tåle konsekvensene, sier Emilie Enger Mehl til ABC Nyheter.

– Dette er dyr som har lidd en smertefull død. De er blitt tatt av ulv og gått rundt med fryktelige lidelser før de døde. Saken har flere sider enn kose-ulven til Ola Elvestuen, sier hun.

Ifølge Sp-politikeren er videoen til Ola Elvestuen respektøs.

– Hans bilde av hvordan ulven er, viser ikke realiteten. Derfor ville jeg lage en video som viser den. Det må Elvestuen og de som mener ulven er uproblematisk, ta inn over seg, sier Mehl.

– Ola Elvestuen burde også dra å møte de som blir ramma av ulven.

Dette har skjedd i et beiteprioritert område hvor det ikke skal være ulv. Men fordi det er så mye ulv i ulvesonen, trekker noen av dem ut av sonen, sier Mehl om kadavrene hun fant.

Populært