Meny

Vil styrte regimet i Iran og har hisset på seg Nord-Korea:

John Bolton er hauken som dikterer Trump

KARAKTERISTISK BART: – Han er kjent som en av de mest «haukete» i det utenrikspolitiske miljøet. Altså en kar som har liten tro på at diplomati fører frem overfor ikke-demokratiske regimer som Iran og Nord-Korea, sier USA-ekspert Hilmar Mjelde om Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton. Foto: Andrew Harrer / Pool / EPA

President Donald Trumps nye nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton (69) kalles en hauk, og har hatt som uttalt mål å styrte regimet i Iran før 2019.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han er også den direkte årsaken til at toppmøtet mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump henger i en tynn tråd, sier Nord-Koreas viseutenriksminister Choe Son Hui til det statlige nyhetsbyrået KCNA torsdag.

Men la oss først spole tilbake til New York i juli 2017:

– Den erklærte politikken til USA bør være å styrte mullah-regimet i Teheran. Regimets oppførsel og mål vil ikke endres – den eneste løsningen er å endre regimet, tordnet John Bolton på en tilstelning for jublende eksil-iranere et halvt år etter innsettelsen av Donald Trump.

Der talte han også varmt for økonomiske sanksjoner mot Iran, og gjorde tidligere president George W. Bush berømte sitat fra hans State of the Union-tale i 2002 om «ondskapens akse» til sine – med en liten utvidelse:

– Vi må unngå å la regimet i Iran nå sine langsiktige mål om en akse av kontroll fra Iran gjennom Bagdad i Irak, til Assad i Syria og til Hizbollah-terroristene i Libanon, sa John Bolton i talen, etter å ha lagt ut om det tette atomsamarbeidet mellom Iran og Nord-Korea.

Les også: Trump trekker USA fra atomavtalen med Iran

Iran og Nord-Korea samme ulla

– Fakta er at det iranske regimet er det sentrale problem i Midtøsten, og deres oppførsel blir bare verre, sa Bolton.

Han fremholdt at Nord-Korea var uhyre nær øyeblikket der de kan utslette mål i USA. Da vil også Iran umiddelbart få tilgang på samme teknologi.

– Rett og slett ved å signere en sjekk. Det er hva spredning er, det er hva trusselen er - og det er grunnen til at Donald Trumps syn på Nord-Korea er så likt hans syn på regimet i Iran, sa John Bolton i juli 2017.

Se John Boltons tale her:

Ni måneder senere - 9. april - ble Bolton utnevnt til nasjonal sikkerhetsrådgiver av president Donald Trump.

Kort tid etter trakk USA seg fra Iran-avtalen – og denne uken varslet USAs nye utenriksminister Mike Pompeo tidenes strengeste sanksjoner mot Iran dersom de ikke oppfyller 12 amerikanske krav. Hvis ikke Iran følger opp, advarte Pompeo om alvorlig økonomisk press, og at USA vil «knuse» Iran.

Les også : Pompeo: Kim Jong-un vil ha økonomisk hjelp og sikkerhetsgarantier

Utenrikspolitisk veteran

Hvem er så denne Bolton, som er kjent for sin røffe stil? Han omtales som både en av de største utenrikspolitiske haukene og en løs kanon på dekk av politiske meningsmotstandere, USA-eksperter og kommentatorer. Han har uttalt at USA er den eneste virkelige stormakten i verden, og blåser i sin hvalrossbart både av FN og EU.

69 år gamle John Bolton er utdannet advokat fra prestisjeuniversitetet Yale, og har senere jobbet som rådgiver og diplomat for både Reagan- og begge Bush-administrasjonene.

Selv om han fremstår som en krigshisser, har han selv aldri tjenestegjort. Han vervet seg riktignok til Nasjonalgarden, men ble ikke sendt til Vietnam.

«Jeg tilstår at jeg ikke hadde noe ønske om å dø på en sørøstasiatisk rismark. Jeg anså Vietnamkrigen for å være tapt allerede», skrev han i jubileumsboken da Yale-kullet hans hadde 25-årsjubileum.

Les også: – Ingen ting tyder på at Trump er skarp nok til dette spillet

«Avskum og blodsuger»

Kommentator Nicholas Kristof i New York Times oppsummerte hans politiske bakgrunn i tre punkter i en artikkel med tittelen «Trump vandaliserer Iran-avtalen», der han gir Bolton mye av æren for at det diplomatiske arbeidet skrotes:

  • Bolton var og er sterk tilhenger av USAs invasjon i Irak i 2003, som drepte 4500 amerikanere og en halv million irakere, og kostet USA svimlende 3000 milliarder dollar – over 24 tusen milliarder norske kroner.
  • Han bidro i 2002 til å knuse rammen til avtalen som hadde holdt Nord-Korea fra å bygge atomstridshoder i Bill Clintons presidentperiode. Siden den gang har Nord-Korea som kjent gjennomført seks kjernefysiske sprengninger, og utviklet interkontinentale raketter som trolig kan nå USA.
  • Han bidro i 2003/4 slik at USA ikke deltok i det europeiske initiativet om en atomavtale med Iran. Avtalen ble senere ratifisert i 2015 under Barack Obama, men altså nylig sendt på historiens skraphaug av president Trump.

Bolton har utrettelig tatt til orde for angrep mot både Iran og Nord-Korea.

Det fikk Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA til å kalle ham «avskum og blodsuger», og slå fast at at han led av en «psykopatisk tilstand» den gang han var statssekretær i i utenriksdepartementet under George W. Bush.

Les også: Pompeo truer Iran med «historiens strengeste sanksjoner»

Imponerte Trump med TV-tekke

USA-ekspert Hilmar Mjelde ved Universitetet i Bergen oppsummerer John Bolton slik:

– Han er kjent som en av mest «haukete» i det utenrikspolitiske miljøet. Altså en kar som har liten tro på at diplomati fører frem overfor ikke-demokratiske regimer som Iran og Nord-Korea. Ikke at en nødvendigvis må ty til krig, men at press og trusselen om bruk av overveldende amerikansk militærmakt er det eneste som kan få USAs fiender til å komme USA i møte. Samtidig er han veldig kunnskapsrik, og kjenner de politiske prosessene i Washington godt. Det er noe Trump trenger, sier postdoktor Hilmar Mjelde til ABC Nyheter.

– Han er veldig talefør. Han imponerte Trump på TV, slik fikk Trump sansen for ham. Å gjøre en god figur på TV er en kvalifikasjon Trump er veldig opptatt av. Det er i noen grad naturlig, siden en president trenger folk som selger inn politikken hans til velgerne, legger Mjelde til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MEKTIGE MENN: – Diskusjonen rundt Trump og rådgiverne har vært paradoksal. På ene siden sies det at Trump ikke lytter til andre. På den andre siden sies det at nå vil Bolton diktere Trump, sier USA-ekspert Hilmar Mjelde. Fra høyre John Bolton, Jim Mattis, Mike Pompeo, Mike Pence (skjult), Donald Trump og Jens Stoltenberg i Det hvite hus 17. mai. Foto: Andrew Harrer / Pool / EPA

Da NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg 17. mai hadde samtaler med Donald Trump i Det hvite hus, satt Bolton ved bordet sammen med visepresident Mike Pence, utenriksminister Mike Pompeo og forsvarsminister James Mattis.

Les mer: Trump bablet om storpolitikk da han skulle være taus på seanse med Stoltenberg

Lytter til Bolton

EKSPERT: – Reaksjonen til regimet i Nord-Korea på Boltons utspill minnet bare Trump-administrasjonen på at Nord-Korea ser på atomvåpenprogrammet som sin livsforsikring, sier postdopktor Hilmar L. Mjelde ved Institutt for sammenliknende politikk. Foto: UiB

Ifølge Mjelde er Bolton helt sentral i Trumps utenrikspolitikk:

– Han leder det nasjonale sikkerhetsrådet, som er organet som lager amerikansk utenrikspolitikk. Der sitter alle de tunge aktørene, som visepresidenten, utenriksministeren og forsvarstoppene. Det kan være et problem at det nå er få personer i staben som effektivt kan argumentere mot Bolton, sier Mjelde.

Han utdyper:

– Diskusjonen rundt Trump og rådgiverne har vært paradoksal. På ene siden sies det at Trump ikke lytter til andre. På den andre siden sies det at nå vil Bolton diktere Trump. Sannheten er nok at Bolton kan dytte Trump mer i en utenrikspolitisk retning Trump allerede går i, slik Dick Cheney gjorde med George W. Bush, sier statsviteren med bakgrunn fra blant annet anerkjente Rokkan-senteret.

Les også: Bolton mener Libya-avtale kan være modell for Nord-Korea

Edrueliggjørende for USA

I møtet med NATO-sjef Stoltenberg, snakket Trump i vei om at den såkalte Libya-modellen for atomnedrustning ikke ville gjelde for Nord-Korea – noe Bolton hadde foreslått for avvæpning av Nord-Korea. Det er nevnt som en medvirkende årsak til at Kim & Co. truet med å avlyse toppmøtet med USAs president.

Men Mjelde tror ikke det alene er årsaken til at det planlagte møtet i Singapore 12. juni nå skal være utsatt.

– Nei, ikke egentlig. Reaksjonen til regimet i Nord-Korea på Boltons utspill minnet bare Trump-administrasjonen på at Nord-Korea ser på atomvåpenprogrammet som sin livsforsikring. Altså at de to landene legger helt ulike ting i nedrustning. Nord-Korea mener begrensning, USA totalt demontering av programmet. Nord-Koreas reaksjon var edrueliggjørende for USA, sier Hilmar Mjelde.

Men torsdag la Nord-Koreas viseutenriksminister Choe Son Hui langt på vei skylden på Bolton, da hun stilte spørsmål om toppmøtet vil ha noe for seg.

Les også: – Spørsmålet er om Israel vil risikere krig mot Iran

Truet med Gaddafi-skjebne

Libyas diktator Moammar Gaddafi ble styrtet og drept. Foto: Sergei Grits / AP

– Det er helt og holdent opp til USA om de vil møte oss i et møterom, eller om de ønsker et oppgjør mellom to atommakter, sa hun, og viste til Boltons uttalelser om at Nord-Korea kan ende opp som Libya dersom Kim Jong-un ikke gir avkall på sine atomvåpen – noe også visepresident Mike Pence gjentok i et intervju med Fox News Radio tidligere denne uken – trass i Trumps løfter foran NATO-sjefen om at så ikke vil skje.

Libyas leder Muammar Gaddafi ga etter press fra vestlige land avkall på sitt atomvåpenprogram, men ble noen år senere styrtet og drept av opprørere som fikk luftstøtte fra Norge og andre NATO-land.

– Når høytstående amerikanske politikere ennå ikke har innsett realitetene og sammenligner Nord-Korea og Libya, kan det virke som om de vet for lite om oss, sa Choe Son Hui, ifølge NTB.

– For å låne deres egne ord, så kan også vi påføre USA en forferdelig tragedie som de verken har opplevd tidligere, eller hittil har kunnet forestille seg, sa Choe, som er en veteran innen nordkoreansk diplomati.

Les også: USA-eksperter mener Trump står sterkt: – Du kan trygt si at han er undervurdert

Ekspert: Krisen vil eskalere

Etter at Trump vraket atomavtalen med Iran i begynnelsen av mai, er regimeendring i Iran på agendaen i Washington på en måte verden ikke har sett siden president George Bush lanserte begrepet «ondskapens akse».

USA, Israel og Saudi-Arabia øker presset mot en felles rival i regionen, både økonomisk og militært. En rival som ifølge Bolton altså er nær alliert med Nord-Korea.

Seniorforsker Lars Erslev Andersen ved Dansk institutt for internasjonale studier sa til ABC Nyheter sist uke at det er svært sannsynlig at krisen i Midtøsten vil eskalere etter utnevnelsene av haukene John Bolton og Mike Pompeo.

– USA blir del av storkrig

– Bolton har vært uttalt i sin holdning til regimeendring i Iran. Også Pompeo har tatt til orde for dette. Opptrappingen av sanksjonene er en måte å svekke Iran, og det er ingen tvil om at de vil bite økonomisk, sa Andersen få dager før varselet om de økonomiske sanksjonene kom.

Foreign Policy skrev sist uke at om en storkrig utløses, er det vanskelig å forestille seg at ikke USA ville bli involvert på et eller annet vis.

Men mens en rekke analytikere frykter ny storkrig i Midtøsten, er ikke Hilmar Mjelde like sikker på at det går den veien. På spørsmål om risikoen for storkrig i Midtøsten er forsterket med de to haukene, sier han:

HAUKER: Krisen i Midtøsten vil trolig eskalere etter utnevnelsene av haukene John Bolton (til høyre) og Mike Pompeo, mener seniorforsker Lars Erslev Andersen ved Dansk institutt for internasjonale studier. I midten forsvarsminister Jim Mattis. Foto: Andrew Harrer / Pool / EPA

– De kan dytte Trump i en retning han allerede går i. Men Trump ønsker ikke noen lengre, nye amerikanske engasjement med mange soldater i andre land. Han er dog klar på at han vil løse spesielt konflikten med Nord-Korea, militært om nødvendig. Taktikken hans er først å presse motpartene til bordet med økonomisk, politisk og militært press, inklusive aggressiv retorikk. Som Reagan - «fred gjennom styrke» - ikke de store invasjonene som under George W. Bush, sier Hilmar Mjelde, og understreker:

– Så får vi se om det fører til de innrømmelsene fra motpartene Trump vil ha. Men jeg venter ingen nye kriger med det første.

Les også: Trump ringte favorittprogrammet – og slo seg løs


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
02:54 Guvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26 Verdens dyreste medisin godkjent i USA02:23 800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55 Mann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19 Helsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37 Halve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43 Trump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55 Godt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40 Nedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19 Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48 Beskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36 Messi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35 Minst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13 Elyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13 73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45 26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10 Bråslakter laks – må rekke det for den dør20:09 Spetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06 To pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49 Mann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49 Riksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14 Oljefondet selger cannabis-aksjene18:54 – Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51 Kronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22 Eksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07 XXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51 Chelsea har lagt inn bud på Reiten17:44 Frykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34 Motorsyklist omkom i ulykke17:23 Donald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15 Fastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39 Mann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39 Kenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26 Solberg forstår Mays avgang16:15 Folk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05 Penelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59 Charles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17 Mattilsynets direktør går av etter avsløring15:00 Kyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37 Tvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32 Hermstad: Vi er ved et veiskille14:22 Unike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46 Ingen streik i staten – enighet i meklingen13:38 Presidentkampen igang med brede smil13:09 Norsk toppfotball går med overskudd13:06 Klimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29 Bombe mot moske under fredagsbønn12:02 Thailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51 Tidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51 Nord-Korea stiller ultimatum til USA11:28 MDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27 Bertel O. Steen kutter 200 jobber11:07 Manipulert video av Pelosi går viralt11:06 Laksedøden gir høyere priser10:51 PostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50 Trump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52 Mount Everest har krevd sju liv på en uke09:41 283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37 Nær halvparten av varebilene brukes privat09:36 Modi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00 Lippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52 Skuespiller vant rekordsøksmål mot avis08:50 Frp vil kutte norsk bistand til Palestina08:49 Fire polakker i arresten etter trusler på fly08:45 Bare én ting kan redde Norge: – Innrøm at dere ble lurt08:24 Wenger: – Ikke sikkert jeg kommer tilbake som manager08:15 Sykkeltyverier utføres sjelden av proffe bander07:58 Brasils høyesterett kriminaliserer homofobi06:20 Rundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19 Julian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05 Akademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00 Dette er favorittene til å overta etter May05:51 23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:20 Mekling utover formiddagen i statsoppgjøret05:15 Stiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11 Første homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48 Flere svenske barn i varetekt04:42 Lakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13 Enighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58 Fire pågrepet for trusler på fly02:39 Bompengetopper avviser Støres løsning02:15 USA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15 New Jersey forbyr røyking på stranda00:40 Politiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05 Trump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56 Israel herjet av branner under hetebølge22:54 Tre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27 Brakseier for Modi i India22:23 Unicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22 Omfattende tiltale mot Julian Assange i USA22:02 Enighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget21:26 Russland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02 Dagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48 Slutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29 Pelosi stiller spørsmål om Trumps helse19:54 Manchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26 Inviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59 Adressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner
Siste nytt
02:54VerdenGuvernøren i Missouri undertegnet streng abortlov02:26VerdenVerdens dyreste medisin godkjent i USA02:23Norge800.000 flere fisk er døde av dødsalgen01:55NorgeMann alvorlig skadd – to MC-medlemmer pågrepet01:19NorgeHelsedepartementet vurderer vaksinasjonsprogram for voksne00:37NorgeHalve Norge tror østeuropeisk arbeidsinnvandring presser ned lønninger23:43VerdenTrump selger våpen til Saudi-Arabia uten Kongressens godkjennelse22:55SportGodt utgangspunkt for Ødegaard og Vitesse22:40SportNedtur i Norges åpningskamp i U20-VM22:19PolitikkGiske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon21:48VerdenBeskylder Trump for å dikte opp sykdom for å slippe å delta i Vietnamkrigen21:36SportMessi: – Liverpool-kampen en av de verste opplevelsene i karrieren21:35VerdenMinst 19 tenåringer omkom i brann i India21:13SportElyounoussi scoret i sin femte kamp på rad21:13Norge73-åring dømt for å ha mishandlet kona i 40 år20:45Norge26-åring tiltalt for overgrep mot seks år gammel gutt20:10NorgeBråslakter laks – må rekke det for den dør20:09PengerSpetalen kan ha gått glipp av 8 milliarder20:06VerdenTo pågrepet etter at to barn ble funnet døde i England19:49NorgeMann siktet i 25 år gammel overgrepssak19:49NorgeRiksrevisjonen skal gå gjennom Kielland-ulykken19:14PengerOljefondet selger cannabis-aksjene18:54Politikk– Rødt snur ting på hodet. EU har styrket norsk trafikksikkerhet18:51NorgeKronprinsen holdt to klimataler i Berlin18:22VerdenEksplosjon i sentrum av Lyon etterforskes som terror18:07PengerXXLs Sverige-sjef går av etter Facebook-innlegg om Greta Thunberg17:51SportChelsea har lagt inn bud på Reiten17:44VerdenFrykter journalister vil bli rettsforfulgt i kjølvannet av Assange17:34NorgeMotorsyklist omkom i ulykke17:23PolitikkDonald Trump om seg selv: – Jeg er et ekstremt stabilt geni17:15NorgeFastlimte klimaaktivister fjernet fra Norges Bank16:39NorgeMann tiltalt for å ha lurt til seg åtte biler og 2,8 millioner kroner i lån16:39VerdenKenyanske dommere nekter å avkriminalisere homofili16:26PolitikkSolberg forstår Mays avgang16:15NorgeFolk advares mot å spise abbor fra Tyrifjorden16:05PolitikkPenelope Lea og klimastreikerne hyllet på MDG-landsmøtet15:59VerdenCharles Finch ble dømt til døden i 1976 – løslatt 41 år etter15:17PolitikkMattilsynets direktør går av etter avsløring15:00SportKyrgios trekker seg fra Roland-Garros: – Turneringen suger14:37SportTvedt: – Jeg ble spyttet etter på gata14:32PolitikkHermstad: Vi er ved et veiskille14:22VerdenUnike bilder: – Du kan knapt tro at det virkelig er henne13:46NorgeIngen streik i staten – enighet i meklingen13:38SportPresidentkampen igang med brede smil13:09SportNorsk toppfotball går med overskudd13:06VerdenKlimaprotester i Europa, Australia og Europa12:29VerdenBombe mot moske under fredagsbønn12:02ReiseThailand vurderer å innføre ny turistavgift11:51SportTidligere Bendtner-sjef venter interesse11:51VerdenNord-Korea stiller ultimatum til USA11:28PolitikkMDG-politiker så engler – nå roser han Märtha Louise11:27PengerBertel O. Steen kutter 200 jobber11:07PolitikkManipulert video av Pelosi går viralt11:06PengerLaksedøden gir høyere priser10:51PengerPostNord bygger ut for å møte veksten i netthandel10:50PengerTrump med ny milliardgave til amerikanske bønder09:52VerdenMount Everest har krevd sju liv på en uke09:41Norge283.700 liter olje ut i sjøen etter fregatthavariet09:37MotorNær halvparten av varebilene brukes privat09:36PolitikkModi starter samtaler for å danne ny indisk regjering09:00SportLippi blir landslagssjef for Kina – igjen.08:52KulturSkuespiller vant rekordsøksmål mot avis08:50PolitikkFrp vil kutte norsk bistand til Palestina08:49NorgeFire polakker i arresten etter trusler på fly08:45NorgeBare én ting kan redde Norge: – Innrøm at dere ble lurt08:24SportWenger: – Ikke sikkert jeg kommer tilbake som manager08:15NorgeSykkeltyverier utføres sjelden av proffe bander07:58VerdenBrasils høyesterett kriminaliserer homofobi06:20NorgeRundt 10.000 elever streiker 31 steder i Norge fredag06:19VerdenJulian Assange tiltalt for brudd på spionasjeloven i USA06:05NorgeAkademikerne varsler markering etter brudd i Oslo-meklingen06:00PolitikkDette er favorittene til å overta etter May05:51Norge23-åring dømt til tre år i fengsel for voldtekt av 13-åring05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:20NorgeMekling utover formiddagen i statsoppgjøret05:15PolitikkStiv kuling i MDG-debatt om vindkraft05:11VerdenFørste homofile ekteskap inngått på Taiwan04:48VerdenFlere svenske barn i varetekt04:42PengerLakseoppdrettere frykter ledighet etter algekrisen03:13KulturEnighet om forlik på 400 millioner i Weinstein-saken02:58NorgeFire pågrepet for trusler på fly02:39MotorBompengetopper avviser Støres løsning02:15ReiseUSA: Flyforbud mot Boeings 737 MAX-fly til slutten av juni01:15VerdenNew Jersey forbyr røyking på stranda00:40NorgePolitiet har etterforsket rykter i forsvinningssaken på Lørenskog00:05PengerTrump hevder at Huawei kan bli omfattet av en handelsavtale med Kina22:56VerdenIsrael herjet av branner under hetebølge22:54SportTre Kronor utslått av Finland i ishockey-VM22:27VerdenBrakseier for Modi i India22:23NorgeUnicef-leder ber Norge hente hjem barn av IS-krigere22:22VerdenOmfattende tiltale mot Julian Assange i USA22:02NorgeEnighet mellom Unio og KS - kommunestreik avverget21:26NorgeRussland lover gjengjeldelse om Vardø-radaren oppgraderes21:02SportDagbladet: Bendtner forsvinner fra Rosenborg i sommer20:48StemmerSlutt med kvakksalveriet og bli en verdig prinsesse!20:29PolitikkPelosi stiller spørsmål om Trumps helse19:54SportManchester United møter Kristiansund på Ullevaal, stolt Solskjær19:26NorgeInviterer Durek og prinsessen hjem til sjamanens familiehus18:59SportAdressa: – RBK-spillerne lei særbehandling av Bendtner
Populært