Meny

Syria-krisen:

– Det er en veldig farlig situasjon, og den kan fort eskalere

VIDEO: Bare en uke etter at Trump sa at han ønsket å sende amerikanske styrker hjem fra Syria, har situasjonen blitt snudd på hodet etter et kjemisk angrep i byen Douma.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet mellom Russland og USA «er verre enn noen gang» mener Donald Trump. – Et amerikansk angrep på Syria kan i ytterste konsekvens føre til en storkrig, sier NUPI-forsker til ABC Nyheter.

Amerikanske myndigheter har gått langt i å varsle militær respons etter det påståtte kjemiske angrepet i Syria i helgen.

Seniorforsker ved Nupi Kjetil Selvik. Foto: Foto: Nupi

– Det mobiliseres bredt, i samarbeid med Storbritannia og Frankrike. Samtidig bidrar Trumps retorikk til at situasjonen eskalerer. For å vise handlekraft må Trump kanskje bruke militærmakt. Heller ikke Putin og Russland ser ut til å bøye av, sier seniorforsker Kjetil Selvik ved NUPIs forskningsgruppe for fred og konflikt til ABC Nyheter.

– Det er en fare for at partene vil føle seg tvunget til å sette makt bak ordene, mener Selvik.

Frankrikes president Emmanuel Macron har i likhet med den britiske statsministeren Theresa May uttalt at de holder Syrias president Bashar al-Assad ansvarlig for det antatte giftgassangrepet der 40 mennesker ble drept.

– Det er mange mulige utganger. Det er ikke sikkert det blir et militært anslag, og et angrep kan ta ulike former. Spørsmålet er hvor grundig USA og de allierte eventuelt vil gå til verks, sier Selvik.

Både Russland og Syria avviser at det har funnet sted et kjemisk angrep. Rundt 500 fikk symptomer som stemmer overens med et slikt angrep, sa Verdens helseorganisasjon (WHO) onsdag, basert på lokale kilder.

Les også: Solberg skuffet over manglende FN-resolusjon om Syria

– Et større angrep vil øke sannsynligheten for russisk svar

Torsdag morgen erklærte Russland at hele Douma var gjenerobret. Det var her det antatte giftgassangrepet skjedde, og byen var opprørernes siste befestning i enklaven Øst-Ghouta nær hovedstaden Damaskus. Kort tid etter kunngjorde Moskva at russisk militærpoliti har begynt å patruljere i byen.

Amerikanske satellitter og overvåkningsfly følger nøye med på russiske og syriske bevegelser i Syria. Alt fra flybaser til lagre av kjemikalier nær Damaskus er potensielle mål. Russiske myndigheter har advart om russiske mottiltak hvis USA angriper.

– Alternativene spenner fra et begrenset angrep til et mer omfattende angrep som søker å ta ut større deler av den militære infrastrukturen i Syria, eller fabrikker USA mener produserer kjemiske våpen, sier Selvik.

7. april 2017 avfyrte den amerikanske destroyeren USS Porter tomahawk-missiler fra Middelhavet mot en Syrisk flybase. Scanpix/AP.

7. april 2017 avfyrte amerikanske marinefartøy i Middelhavet på president Trumps ordre 59 Tomahawk kryssermissiler mot den syriske flybasen Shayrat. Angrepet var en reaksjon på et kjemisk angrep mot sivile i den syriske byen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen, der minst 86 personer døde. Russland, Kina og USAs NATO-allierte var orientert om angrepet på forhånd.

Hvilket signal USA ønsker å sende i denne omgang spiller også inn. Å ramme luftforsvar eller mål nærmere hovedstaden vil sende et sterkere signal, men kan innebære risiko for at flere mister livet, og ytterligere eskalering.

– Et større angrep vil øke sannsynligheten for at Russland vil svare, sier Selvik.

Redd Barna: – Vi kan ikke tillate at nedslaktningen av barn på alle sider får fortsette uhindret

SE VIDEO: Mistanke om gassangrep

Les også: FNs generalsekretær advarer mot å la situasjonen komme ut av kontroll

– En veldig farlig situasjon

Spenningene mellom atomvåpenmaktene USA og Russland har tiltatt de siste årene, både ved den russiske annekteringen av Krim-halvøya, innblandingen i Øst-Ukraina, og i mars i år med det mistenkte russiske giftattentatet mot den tidligere spionen Sergej Skripal i Storbritannia.

– Sjansene for en storkrig er foreløpig små, fordi begge parter har klare interesser av å begrense det. Men det er en veldig farlig situasjon, og den kan fort eskalere. Det er i USA og Russlands interesse at en eventuell krig begrenser seg til Syria, sier NUPI-forskeren.

En stridende fra den amerikansk-støttede Manbij-militsen holder utkikk mot tyrkiske posisjoner ved frontlinjen i landsbyen Halawanji i Syria. 29. mars 2018. Scanpix/AP.

Borgerkrigen i Syria er svært uoversiktlig. Det er et lappeteppe av opprørsgrupper, både islamistiske og mer sekulære, med skiftende allianser. Iran og den Iran-sponsede Hizbollah-militsen har kjempet for Syrias regjering. Det samme har Russland. USA og en internasjonal koalisjon har bombet terrorgruppa IS i flere år, og støtter kurdiske militsgrupper på bakken. Vesten har hittil ikke vært villig til å intervenere direkte i opprørernes krig mot Assad. I nord har tyrkiskstøttet milits i år kjempet mot syrisk-kurdiske opprørsgrupper. Konflikten har pågått siden «den arabiske våren» kom til Syria i 2011.

– Hverken Russland eller USA har interesse av krig med den andre. Faren er større for en form for indirekte krigføring, som går ut over tredjeland som allerede er tilfellet i Syria. Men det er uforutsigbart. Et militært angrep fra USA kan utløse respons som kan være vanskelig å spå, sier Selvik.

Les også: Flyselskap innstiller ruter av frykt for angrep mot Syria

Opposisjonelle aktivister og redningsarbeidere sier at regjeringen to ganger slapp bomber med giftige kjemikaler over Douma forrige helg. Russland har beskrevet rapportene som en «provokasjon ment å rettferdiggjøre vestlig intervensjon».

Russland har lenge vært alliert med Syria, og har støttet Assads regjering i borgerkrigen.

Ved en orientering onsdag morgen sa Det hvite hus’ talskvinne Sarah Sanders at det ikke er fattet noen endelig beslutning. «En høyt plassert kilde» blant amerikanske myndigheter sier imidlertid til BBC News at militæraksjoner trolig vil skje i løpet av helgen.

SE VIDEO: Trump lover «viktig» Syria-beslutning innen kort tid

Les også: USA og Russland stanset hverandres Syria-resolusjoner

Allerede angrepsklare i Middelhavet

To amerikanske destroyere væpnet med Tomahawk kryssermissiler er allerede angrepsklare i Middelhavet. USA har også kampfly, ubåter og andre militære ressurser i regionen.

Trump overrasket både forsvarsdepartementet Pentagon og de fleste av sine rådgivere onsdag morgen lokal tid, med en Twitter-tirade om at «fine, nye og ‘smarte’» missiler snart var på vei mot Syria:

Meldinger en times tid senere var mer forsonlige:

Trump har ved flere anledninger omtalt Syrias president som et «dyr».

Så sent som forrige uke signaliserte Trump at han ønsket amerikansk tilbaketrekking fra Syria (der landet har bekjempet terrorgruppa IS med en internasjonal koalisjon) så snart som mulig.

USAs militære ledelse var onsdag denne uken i Det hvite hus for å diskutere mulighetene i Syria. Beslutningen var ikke fattet da Trump tok til Twitter onsdag morgen, ifølge CNNs kilder.

Twitter-meldingene fra presidenten kan gjøre at militære ledere i USA må endre sine analyser om «mål, timing og samarbeid», sier CNNs militæranalytiker John Kirby.

Les også: – Britiske ubåter gjøres klare

Bruk av kjemiske våpen i borgerkrigen i Syria

 • Den væpnede konflikten i Syria brøt ut i mars 2011.
 • 23. juli 2012: Syriske myndigheter innrømmer for første gang å ha kjemiske våpen og truer med å bruke dem om vestlige land griper inn i krigen.
 • 21. august 2013: Flere hundre mennesker blir drept i kjemiske angrep øst og sørvest for Damaskus. Opprørerne anklager regimet, som benekter å stå bak. Amerikanske etterretningskilder konkluderer med at regimet står bak og at 1.429 mennesker ble drept, blant dem 426 barn.
 • 14. september 2013: USA og Russland inngår en avtale om at regimet i Syria må gi fra seg sine kjemiske våpen innen sommeren 2014.
 • 16. september 2013: FN konkluderer med at giftgassen sarin ble bruk i angrepet i august.
 • 10. september 2014: Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) sier at klorgass er blitt brukt i Idlib-provinsen etter at regjeringshæren skulle ha gitt opp sine kjemiske våpen.
 • 7. august 2015: FNs sikkerhetsråd oppretter et ekspertpanel for å granske bruken av klorgass i Syria. USA, Storbritannia og Frankrike anklager regimet, men Russland sier det ikke finnes bevis.
 • 25. august 2015: Opprørere hevder å ha bevis for bruk av giftgass i angrep mot deres områder i Aleppo. Hjelpeorganisasjonen Leger Uten Grenser (MSF) sier de har behandlet ofre for giftgass i Aleppo. En FN-gransking i 2016 legger ansvaret på IS.
 • 2. august 2016: Den syriske eksilgruppen Observatory for Human Rights melder om nye giftgassangrep i Aleppo.
 • 21. oktober 2016: En FN-ledet gransking av ni gassangrep gir regimet ansvaret for tre og IS for et angrep. Russland avviser anklagene mot regimet.
 • 28. februar 2017: Russland og Kina legger ned veto mot en FN-resolusjon som ville innføre nye sanksjoner mot regimet på grunn av bruk av kjemiske våpen.
 • 3. mars 2017: OPCW opplyser at de gransker ytterligere åtte angivelige gassangrep som skal ha funnet sted siden nyttår.
 • 4. april 2017: Minst 86 mennesker ble ifølge eksilgruppen SOHR drept i et flyangrep mot den opprørskontrollerte småbyen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen. FN-rapport konkluderte i oktober med at det var det syriske regimet som sto bak gassangrepet. Etter dette la Russland ned veto i Sikkerhetsrådet mot å videreføre granskningen av bruken av kjemiske våpen i Syria.
 • Januar 2018: Det meldes om flere kjemiske angrep i det opprørskontrollerte området Øst-Ghouta utenfor Damaskus.
 • 7. april 2018: Et kjemisk angrep i byen Douma i Øst-Ghouta skal ha tatt opp mot 100 liv. USAs president Donald Trump og Frankrikes president Emmanuel Macron er blant dem som har reagert kraftig på meldingene.
 • Siden 2012 har det funnet sted minst 130 ulike angrep med kjemiske våpen i Syria, ifølge franske anslag.

(Kilde: AFP, NTB)

Øvrige kilder: NTB.

Les også: Macron: – Eventuelle angrep i Syria vil ramme kjemiske våpen

SE VIDEO: Trumps nye «krigshauker»

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Minst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28 Sudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27 Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11 Rekordmange unge til fjells20:40 Reiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27 TV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03 Crystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01 Hegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59 Porosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54 Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50 Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34 Tungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14 Solskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00 Aftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53 En person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37 Militærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23 Solskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08 Dansk militærfly til Sri Lanka15:55 Boligbrann på Oppaker15:54 Europamester vil forlate Bayern München15:39 Målløst for Ajer og Celtic15:34 Dæhli ute med muskelskade15:22 Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43 Søreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33 Lotto-millionær tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften
Siste nytt
12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenMinst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28VerdenSudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27SportCarlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11NorgeRekordmange unge til fjells20:40VerdenReiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27VerdenTV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03SportCrystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01SportHegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59VerdenPorosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54NorgeVegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50VerdenMuslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34SportTungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14SportSolskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00VerdenAftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53NorgeEn person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37VerdenMilitærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23SportSolskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08VerdenDansk militærfly til Sri Lanka15:55NorgeBoligbrann på Oppaker15:54SportEuropamester vil forlate Bayern München15:39SportMålløst for Ajer og Celtic15:34SportDæhli ute med muskelskade15:22NorgePolitiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43VerdenSøreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenSju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:33PengerLotto-millionær tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften
Populært