Meny

Siv Jensen: – Av hensyn til landet må vi komme videre

Video: Siv Jensen var ordknapp før krisemøtet.

KrF-leder Knut Arild Hareide har økt presset mot Erna Solberg. Klokken 15 samlet Frp troppene til krisemøte for å diskutere Listhaug-saken.

– Hos oss er stemningen avventende til hva som skjer på landsstyremøtet til KrF, sier Frps parlamentariske leder, Hans Andreas Limi, til ABC Nyheter.

Han håper KrF tilgir regjeringen.

– Jeg håper KrF aksepterer de unnskyldninger som er gitt og bekrefter tillit til regjeringen Solberg, sier Limi.

– Nå får vi vente og se hva KrF kommer frem til. Regjeringen har gitt en uforbeholden unnskyldning jeg håper de merker seg, sa Frp-leder Siv Jensens før møtet.

– Nå tenker jeg at av hensyn til landet så må vi komme videre. Også er det selvfølgelig opp til statsministeren å redegjøre for konsekvensene av dette, og det vil hun gjøre i Stortinget i morgen, la hun til.

Møtet varte i knappe 20 minutter, og Frp-toppene forlot Stortinget uten å kommentere saken ytterligere. Det var i forkant ventet at Sylvi Listhaug selv skulle stille på møtet, men hun ble verken observert på vei inn eller ut av møtet.

Carl I. Hagen som har vært kritisk til Erna Solbergs opptreden i Listhaug-bråket, svarte kort på et spørsmål på veg inn til møtet.

– Hva tenker du om at hele regjeringens liv nå er satt i spill?

– Etter Jonas Gahr Støre og Erna Solbergs dumme utspill, sier Hagen.

Aktuelt: Mannen som startet Listhaug-rabalderet: – Støre har gått for langt

Hareide presser Solberg

Flere sentrale Frp-politiker ABC Nyheter har vært i kontakt med tror KrF ikke vil stille seg bak mistillitsforslaget.

Men det var før KrF-leder Knut Arild Hareides tale til landsstyret klokka 12 fredag. Talen blir tolket som et tydelig signal til Erna Solberg om å ta grep.

– Jeg har uttrykt en tydelig melding på vegne om KrF om å ta grep for å hindre et mistillitsforslag i stortinget, sa Hareide og legger til at det nå er statsministeren som sitter med ansvaret.

– Dersom statsministeren ikke ordner opp og i tillegg selv velger å stille kabinettsspørsmål, gjør hun det særdeles vanskelig for seg selv og for regjeringen, fastslo Hareide.

– Nå har tydelig selv Hareide fått nok, skriver VG-kommentator Frithjof Jacobsen.

Åpner for Listhaug i annet departement

I helgen støttet Hareide Ap-leder Jonas Gahr Støres forslag om det ville være bra om justisminister Sylvi Listhaug bytter departement før mistillitsforslaget behandles.

Forslaget har ikke falt i god jord hos Høyre og Frp.

– De i opposisjon skal ikke bestemme hvem som sitter i regjering. Dette er en veldig spesiell sak, og en ny form for parlamentarisme, sa Høyres parlamentariske leder Trond Helleland til NRK mandag morgen.

SE VIDEO: – Dersom Solberg ikke ordner opp, gjør hun det særdeles vanskelig for regjeringen

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært