Meny

DN: Listhaug nektet å høre på Solberg

PRESSET LISTHAUG: Statsminister Erna Solberg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ifølge Dagens Næringsliv skal Erna Solberg allerede lørdag ha bedt justisminister Sylvi Listhaug slette det omstridt Facebook-innlegget.

– Jeg kommenterer ikke spekulasjoner i saker med anonyme kilder, og jeg kjenner meg ikke igjen i alt som står der. Jeg vil ikke opplyse om alt jeg snakker med mine statsråder om, sier Solberg under pressekonferansen onsdag kveld.

Bakteppet er Facebook-innlegget hvor Listhaug hevder at «Ap mener terroristenes rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet».

Meldingen ble publisert fredag klokken 08:35.

Etter det har Listhaug og Frp nektet å beklage.

Sylvi Listhaug skrev tirsdag kveld på Facebook at det aldri var hennes hensikt å såre noen, men beklager ikke etter det omstridte Facebook-innlegget.

Ifølge Dagens Næringsliv skal statsminister Erna Solberg allerede lørdag ha bedt Listhaug om å fjerne innlegget.

Listhaug nektet og fikk deretter nei fra Solberg om å uttale seg mer om saken.

Listhaug skal ha ønsket å forsvare seg, blant annet ved å stille i mandagens utgave av NRK-programmet Politisk Kvarter. Det skal Solberg ha motsatt seg.

Aktuelt: – Frp forteller den samme historien som Breivik

Slettet innlegget onsdag

Flere sentrale Høyre- og Venstre-politikere har ment at Listhaug burde både slette og beklage innlegget.

Onsdag ettermiddag slettet justisminister Sylvi Listhaug (Frp) det omdiskuterte innlegget på Facebook hvor et bilde av fremmedkrigere var brukt.

Årsaken er ifølge Listhaug at hun ikke har rettigheter på bildet.

– Jeg har nå slettet innlegget og bildet som ble lagt ut på fredag. Grunnen til dette er at de som har rettighetene til bildet i Norge har gitt oss beskjed om at det ikke kan brukes i politisk kampanje. Det må vi selvsagt forholde oss til. Ønsker alle en fin dag videre, skriver Listhaug som en forklaring på at innlegget er slettet.

AUF-leder Mani Hussaini mener slettingen av bildet bare er enda mer provoserende.

– Justisministeren sletter bildet på grunn av rettighetene til bildet, som hun ikke har kjøpt. Hun har ikke beklaget, ikke gått tilbake på innholdet, ikke trukket tilbake noe av det hun har sagt, sier han til Dagbladet.

Listhaug tirsdag kveld: – Ville ikke såre

Støre: – Bør beklage

I en kommentar til ABC Nyheter onsdag, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre at det er bra at Listhaug etter fire dager ser at innlegget er sårende, men mener det ville vært riktig av statsråden å beklage for at hun har tråkket over en grense.

– Om Listhaug og regjeringen tar ansvar, sier hun klart og tydelig fra om at hun beklager og sletter innlegget. Og vi har ikke fått et svar fra Erna Solberg på om statsministeren mener innlegget kan bli stående, skrev Støre i en tekstmelding til ABC Nyheter.

Utøya-overlevende etter trussel: – Det er nok nå. Slik styrer man ikke et land

Kommentar: Fenomenet Sylvi Listhaug

SE VIDEO: Jensen om Listhaug-saken

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært