Dansk politiker: – Europa må bygge sterkere festning mot Afrika

<p>FESTNING EUROPA: Den danske folketingsrepresentanten Bertel Haarder, her fra sin fortid som minister for flyktninger, innvandrere og integrasjon, advarer om at immigrasjonspress fra Afrika mot Europa vil vedvare.</p>
FESTNING EUROPA: Den danske folketingsrepresentanten Bertel Haarder, her fra sin fortid som minister for flyktninger, innvandrere og integrasjon, advarer om at immigrasjonspress fra Afrika mot Europa vil vedvare. Foto: Keld Navntoft / NTB scanpix

– I 2050 vil det være 2400 millioner afrikanere. Vi må utbygge befestningen av «Fort Europa» og gi prevensjons-hjelp til Afrika, oppfordrer Bertel Haarder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– La oss se det i øynene: Alene befolkningsveksten tilsier at problemene med uvelkomne flyktninger/migranter i Europa ikke går over.

Det skriver det kjente danske folketingsmedlemmet Bertel Haarder (Høyres søsterparti Venstre), som har fortid både som innvandrings- og integrasjonsminister, og europaminister.

Utvandringstrykket fra Afrika vil fortsette å være så stort, at Europa må tette alle hull i murene, skriver Haarder i et innlegg på det danske nettstedet Altinget.

Se også: Kong Harald: – Vi kan ikke ta imot hele Afrika

I 2050 vil der være 2400 millioner afrikanere, dobbelt så mange som i dag, påpeker Haarde.

Han tror ikke det vil hjelpe om «mirakelet skulle skje», at alle afrikanske kvinner får tilgang til prevensjon.

Men han foreslår en massiv «Marshall-hjelp» til afrikanske land som tilbyr alle kvinner hjelp til familieplanlegging, og som tar deres egne borgere tilbake når de avvises som asylsøkere.

Les også: Ungarns statsminister: – Det indre av Afrika truer hele Europa

Personvernpolicy