Listhaug: – Ikke aktuelt å ta imot flere flyktninger nå

EU har sendt et brev til innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) der hun oppfordres til å øke innsatsen for kvoteflyktninger.
EU har sendt et brev til innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) der hun oppfordres til å øke innsatsen for kvoteflyktninger. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) gjør det klart at Norge ikke kommer til å ta imot flere kvoteflyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) ba nylig om hjelp til å hente ut 40.000 ekstra kvoteflyktninger fra Libya og andre afrikanske land.

I et brev sendt til innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) skriver EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos han fullt ut støtter initiativet. Han oppfordrer samtidig den norske innvandringsministeren til å være «så ambisiøs som mulig».

I en e-post til ABC Nyheter skriver Listhaug at det ikke er aktuelt for Norge å ta imot flere kvoteflyktninger.

– Det er ikke aktuelt å ta imot flere flyktninger nå. Norge er blant landene som har tatt imot flest kvoteflyktninger i forhold til innbyggertall, skriver hun.

Bakgrunn: EUs brev til Listhaug: Ta imot flere kvoteflyktninger!

Skal integrere tusenvis

Listhaug mener det er andre land som nå bør følge opp.

– Norge har en stor jobb foran seg med å integrere tusenvis som har kommet, både som flyktninger og på familiegjenforening. Nå er det mange land som bør gjøre en større innsats før Norge skal gjøre mer, skriver Listhaug til ABC Nyheter.

EUs mål er å øke hjelpen til flyktninger som oppholder seg i Libya, Egypt, Niger, Etiopia og Sudan. Dette er land som mange flyktninger reiser fra eller gjennom når de forsøker å ta seg til Europa over det sentrale Middelhavet.

Les også: NOAS: – Norge bryter folkeretten

Juridisk og moralsk plikt

Avramopoulos mener det er like viktig å hjelpe folk herfra som å ta imot kvoteflyktninger fra landene rundt Syria.

Han understreker at flertallet av dem som kommer til Europa over det sentrale Middelhavet, ikke har krav på beskyttelse. De største gruppene er migranter fra land som Nigeria, Guinea og Bangladesh.

«Men vi har en juridisk og moralsk plikt til å tilby beskyttelse til dem som virkelig trenger det», skriver EU-kommissæren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden