Etter nattens partilederdebatt:Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tror det blir en vaklevoren regjering

VALGVINNER: Trygve Slagsvold Vedum får en mye sterkere stortingsgruppe og ser ikke ut fra at en blå regjering må gå i løpet av perioden.
VALGVINNER: Trygve Slagsvold Vedum får en mye sterkere stortingsgruppe og ser ikke ut fra at en blå regjering må gå i løpet av perioden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiets leder ser ikke bort fra at regjeringen kan ryke - men vil heller kjøre egen linje enn å samrå seg med de andre rødgrønne partiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– I løpet av perioden kan ting skje. For nå blir det jo en veldig svak regjering. Så får vi ta det etter hvert.

Det sier Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum til ABC Nyheters spørsmål om det er sikkert at det blir en blå regjering.

– Situasjonen nå er at Høyre og Frp er avhengig av støtte fra både KrF og Venstre for å få flertall, sier han umiddelbart etter partilederdebatten i Stortingets vandrehall, som avrundet en svært så spennende opptelling av stemmene i stortingsvalget.

Vedum oppsummerer at i denne perioden har den blåblå mindretallsregjeringen hatt flertall med støtte fra ett av mellompartiene alene.

– Det har de ikke lenger. Det var så vidt Venstre og KrF kom over sperregrensa, og Høyre og Frp gikk tilbake. Selvfølgelig blir handlingsrommet større, sier Vedum.

– I første omgang er det de fire partiene som har fått et tynnslitt flertall. Så får vi bruke vårt nye handlingsrom i Stortinget til å påvirke sakenes innhold, sier Vedum.

Han vil ikke varsle at de rødgrønne partiene nå skal stikke hodene sammen.

– Vi har hatt vår plan og kommer til å kjøre vår linje framover. Så får de andre partiene ta stilling til våre forslag, sier Trygve Slagsvold Vedum.

Aktuelt: Hareide med advarsel til Frp og Høyre: – De bestemmer selv hvor farlig de lever