Valg 2017

MDG varsler omkamp om E18

<p>E 18 ved Lysaker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</p>
E 18 ved Lysaker. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Venstres Abid Raja krever svar fra Arbeiderpartiet før stortingsvalget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ligger an til omkamp om E18 mellom Asker og Bærum. Venstre og Høyre frykter at et mulig rødgrønt stortingsflertall skal legge planene om ny E18 gjennom Asker og Bærum på is. MDG varslet i går omkamp om motorveiplanene. Det skriver NRK.

– Stortinget bør se på dette på nytt. Vi kommer til å jobbe for det, forhåpentligvis fra en vippeposisjon fra høsten av. For Miljøpartiet De Grønne vil det å hindre mer motorveier inn til byene være en veldig viktig sak og noe vi kommer til å forhandle på, sier listetopp i Oslo, Une Bastholm.

Statens ekspertorgan mener at den planlagte veien ikke er miljøvennlig.

Les også: Oslo-byrådet kan tape kampen om E18

– Folk har kranglet i årevis

I juni ble Nasjonal Transportplan behandlet i Stortinget. Da sa Arbeiderpartiet ja til E18-utbygging, mot det Ap-dominerte byrådet i Oslo sin vilje. SV og MDG stemte nei i juni.

Venstre og Høyre bekymrer seg nå for at Arbeiderpartiet i eventuelle rødgrønne forhandlinger etter valget skal bli presset til å skrinlegge dagens planer om E18. Dagens planer sier at det skal være byggestart på strekningen Lysaker - Ramstadsletta i 2019.

– MDG ønsker å frata Asker og Bærums befolkning muligheten til endelig å få på plass en løsning for denne veien som folk har kranglet om i årevis; få ned støyen, få ned lokale utslipp, få til den samme byutviklingen som i Bjørvika. Jeg krever at Arbeiderpartiet avklarer før valget hvordan det blir med denne veien hvis de blir avhengige av MDG, sier Venstres nestleder Abid Raja.

Les også: Oslos byråd misfornøyd med Bærums E18-plan

Personvernpolicy