USA-ekspert: – Vi har kommet til et konfliktnivå som ikke er bra

<p>Den kontroversielle presidenten synker stadig på meningsmålingene, men står fortsatt fjellstøtt blant en god del av de republikanske velgerene.</p>
Den kontroversielle presidenten synker stadig på meningsmålingene, men står fortsatt fjellstøtt blant en god del av de republikanske velgerene. Foto: Jim Watson / AFP Photo

Selv om kritikken hagler mot president Donald Trump, står han fortsatt sterkt blant kjernevelgerne sine. Polarisering og populisme er mye av årsaken, mener eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Presidentperioden til Donald Trump har så langt vært preget av skandaler, kaos og utbrudd på Twitter. Den siste meningsmålingen fra Gallup viser at bare 34 prosent er fornøyde med den sittende presidenten, det laveste for en nyvalgt president så langt inn i perioden sin.

Men hos kjernevelgerne sine er Trump fortsatt populær, og 77 prosent av republikanerne er fornøyd med presidenten.

Under valgkampen i fjor sa Trump at han kunne stått midt på gaten i New York og skutt noen uten å miste noen velgere, og det er skremmende mer sant enn man skulle tro, ifølge rådgiver i Civita, Eirik Løkke.

– Bevegelsen rundt Trump minner mer om en kult enn klassiske partiaktivister. En del av velgerne, omtrent 20 til 25 prosent, er villige til å følge ham på nærmest hva som helst, sier Løkke til ABC Nyheter.

Les også: Fakta og «fake news» om Trumps første halvår

Saken fortsetter under bildet.

Donald Trump ble møtt av høylytte protester da han kom til New York etter angrepet i Charlottesville. Støttespillerne hans møtte også opp for å forsvare presidenten. Foto: Drew Angerer / Getty Images / AFP
Donald Trump ble møtt av høylytte protester da han kom til New York etter angrepet i Charlottesville. Støttespillerne hans møtte også opp for å forsvare presidenten. Foto: Drew Angerer / Getty Images / AFP

Usunt demokrati

I en undersøkelse gjort av Washington Post sier 68 prosent at de tror at millioner av ulovlige innvandrere stemte ulovlig ved presidentvalget i 2016, 47 prosent tror Trump fikk flere stemmer blant folket og 73 prosent tror valgfusk skjer av og til eller veldig ofte.

Eirik Løkke Foto: Civita
Eirik Løkke Foto: Civita

Selv om alt det overnevnte er usant, er halvparten av republikanerne villige til å utsette det neste presidentvalget dersom Trump foreslår det, slik at Trump får tid til å ordne opp i problemet. Selv om undersøkelsen baserer seg på et helt hypotetisk scenario, mener Løkke at det tyder på et demokrati som ikke er sunt.

– Det har vært en stigende polarisering i USA, og vi har kommet til et konfliktnivå som slettes ikke er bra, sier Løkke til ABC Nyheter.

Polariseringen i USA skyldes flere ting, men først og fremst har det vært en stigende partiidentifikasjon, mener Løkke. Det er en av årsakene til at Trump fortsatt står sterkt blant republikanske velgere.

– Det har i større grad blitt en sosial identitetsmarkør, og en sentral del av ens egen identitetsforståelse. Derfor skal det mye til å gå mot eget parti. Når partiet har valgt, må man følge partiet, sier Løkke.

Les også: Folk har mer tillit til Putin enn Trump, viser undersøkelse

– Kan bli sittende lenge

Forsker ved sosialantropologisk institutt på Universitetet i Oslo, Cathrine Moe Thorleifsson, sier til ABC Nyheter at flere republikanere reagerer på Trumps retorikk og politikk, men at de står ved ham allikevel.

Cathrine Moe Thorleifsson Foto: Universitetet i Oslo
Cathrine Moe Thorleifsson Foto: Universitetet i Oslo

– Så lenge republikanere har flertall i Senatet og Representantenes hus, er det nok mange som tolererer hans stil og harde retorikk. Et ønske om å få gjennomført republikansk politikk kan gjøre at mange ser forbi Trumps uforutsigbare twitring og oppførsel, sier Thorleifsson til ABC Nyheter.

– Man skal ikke undervurdere at han kan bli sittende ut perioden.

Enkelte støtter presidenten av lojalitet til partiet, mens en stor andel støtter presidentens retorikk og politikk.

Forskeren sier at presidenten har resonans hos mange amerikanere som er misfornøyde med det politiske systemet og engstelige for konsekvenser av økt globalisering og mangfold.

– Trump er en dreven populist. og han presenterer seg som folkets autentiske stemme. Han sier at han er i kontakt med folkedypet og vet hva «de glemte» menn og kvinner egentlige mener. Han benytter seg av et sterk språkbruk og et svart-hvitt fiendebilde. Trump deler verden inn i vinnere og tapere, og har vist at han dyrker denne todelingen. Han møter kritikk ved å sette seg selv i en offerrolle, sier Thorleifsson.

Les også: USA-forsker: Trump driver politisk høyrisikospill

Farlig utvikling

Fiendene til Trump er mange, og særlig minoriteter, migranter og liberale globalister blir omtalt som en trussel av presidenten. Mediene er en del av eliten som angivelig skjuler sannheten.

De tradisjonelle mediene i USA har Trump og administrasjonen hans stemplet som «opposisjonspartiet», og han omtaler dem stadig som «fake news». Samtidig fremsnakker de mer Trump-vennlige medier som Fox News og Breitbart.

– Enkelte medier har over lagt tid demonisert «den andre siden», demokratene og liberale, på en sånn måte at man nå har et monster man ikke har kontroll over. Velgerne er så sinte og opprørte at de er villige til å tro på hva som helst. Sinnet er så stort at hvis det er «den liberale eliten» sier noe, så må sannheten være helt motsatt. Støttespillerne til Trump mener eliten og massemediene har vært smaksdommere og fortalt hva USA skal tenke og mene, og nå slår Trump tilbake mot denne eliten. Det er en veldig farlig utvikling, sier Løkke.

Les også: Trump hysjet på journalist som stilte spørsmål

Preller av på tilhengerne

Mediebildet er langt mer polarisert i USA enn det vi har i Norge, ifølge professor og instituttleder ved institutt for sosiologi og statsvitenskap ved NTNU, Toril Aalberg.

Hun sier til ABC Nyheter at mange velger de mediene som presenterer det synet og de argumentene som står nærmest den amerikanske presidenten fordi det stemmer i større grad med virkelighetsoppfatningen de har.

Toril Aalberg. Foto: Nils Heldal/NTNU
Toril Aalberg. Foto: Nils Heldal/NTNU

Mange velgere tror at de mer tradisjonelle mediene, som CNN, New York Times og Washington Post, lyver om presidenten.

– Det som kjennetegner Trump og en rekke andre populister, er at man erklærer mediene som en del av den korrupte eliten som ikke vil folkets beste. Trump sier at media er mot oss og ekstra kritiske. Når de samme mediene kritiserer Trump, så preller det av på tilhengerne. Det bekrefter bare det verdensbildet Trump har lagd. Derfor vil ikke den negative mediekritikken mot Trump nå gjennom hos en god del av støttespillerne, sier Aalberg.

Les også: Hvorfor lykkes populistene?

Reaksjoner etter Charlottesville

Selv om kritikken har haglet i mediene, har det stort sett vært stille fra republikanske politikere.

– Feigheten i det republikanske partiet har vært helt forferdelig. De fleste republikanske medlemmer i Kongressen vil privat si at Trump «ikke er helt god», men de er forsiktige med å si det offentlig, fordi det ville hatt konsekvenser for deres muligheter til gjenvalg, sier Løkke.

Etter at Trump refset sin egen justisminister, Jeff Sessions, på Twitter, reagerte flere av republikanerne og tok til orde for å be presidenten stoppe.

– Etterhvert har vi sett flere republikanske senatorer som ikke uten videre går med på Trumps agenda, og de viser mer tegn til å være villige til å stå opp. Flere i Kongressen ser med en viss irritasjon og skepsis på Trump, særlig etter angrepene hans mot Sessions, sier Løkke.

De siste dagene har det igjen stormet rundt presidenten etter at han gikk ut mot vold «på alle sider» etter angrepet i Charlottesville.

Kommentarene fra presidenten førte til at en rekke republikanere kritiserte Trump, mens uttalelsen falt i god jord hos den nynazistiske nettsiden Daily Stormer og hos den tidligere lederen for Ku Klux Klan, David Duke.

– Det er flere republikanere som har kritisert hans bisarre og uklare uttalelser etter angrepet i Charlottesville. Det kan være et tegn på at noe er i ferd med å skje, mener Løkke.

Les også: Kraftige reaksjoner etter at Trump snudde igjen

Kan bli gjenvalgt

Neste år er det såkalt mellomvalg i USA, og alle de 435 setene i Kongressen er på valg. Hvordan velgerne i representantenes valgdistrikt ser på den sittende presidenten, påvirker hvordan republikanerne vil komme til å uttale seg om Trump.

– Det blir avgjørende for medlemmene av Kongressen hvordan Trump påvirker deres egen mulighet til å vinne i deres distrikt. Hvis de ser at det går dårlig, så kan de uttale seg mer kritisk. Det er mer sannsynlig at de uttaler seg mot Trump hvis de opplever at presidenten gjør at det blir vanskelig for dem selv å bli gjenvalgt til Kongressen ved valget, sier Løkke.

En undersøkelse gjort av Dagbladet tidligere denne måneden viste at 71 prosent av nordmenn mener Trump og USA er en trussel mot verdensfreden. Til sammenligning svarte 60 prosent det samme om Vladimir Putin og Russland.

Selv om Trumps politikk ikke faller i god jord hos nordmenn, er det ikke sikkert at han forsvinner ut av politikken etter valget i 2020.

– Det er en reell mulighet for at han kan bli gjenvalgt. Han har initiativet og han er den som er «presidential». Akkurat med Trump er det vanskelig å si hvordan det vil slå inn, sier Løkke.

Trump vil stå overfor flere utfordringer dersom han vil bli gjenvalgt, og han risikerer å bli utfordret internt i det republikanske partiet. Det vil også bli svært avgjørende hvilken retning Demokratene beveger seg i.

– Det er en stor krangel også innad i det demokratiske partiet som delvis går under radaren, og det kan bli avgjørende hvem de greier å komme opp med som motkandidat, sier Løkke.

Akkurat hva slags agenda Trump har, hvilken politikk han ønsker å gjennomføre og hvor lenge han vil være president i USA er usikkert.

– Det eneste som er helt sikkert er at Trump kommer til å forholde seg helt uforutsigbar. Det er ikke heldig når du sitter i verdens mektigste posisjon.

Les også:

Hope Hicks (28) er Trumps fjerde kommunikasjonssjef

Trump legger ned næringslivsråd etter masseflukt

Ku Klux Klan: Jeg er glad den jenta døde

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:00 Macron måtte forlate teater med politieskorte13:46 Mye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39 Berømt Paris-kafé rammet av brann13:04 Tyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49 PST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39 Bolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15 Fire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38 Sju savnet etter skred i Himalaya11:37 PST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19 Lysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18 Ropstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57 Erdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35 Dominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19 Kvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10 Utbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36 Klimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07 Én siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57 Forskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15 Store klimautslipp fra Australias branner07:09 Mann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46 Terrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32 Aftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17 Alkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00 Dette skjer i dag05:53 Mann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30 Dette skjedde i natt05:13 Forsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47 Mann påkjørt av trikken i Trondheim04:46 Lærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39 Brannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23 Regn dynker skogbranner øst i Australia03:52 Byrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35 Stadig færre barn i Bygde-Norge02:41 Ventura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04 Jagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04 Johnson inviterer til brexit-feiring00:36 Trump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34 Boeing har funnet ny 737 Max-feil23:09 Jury utpekt i Weinstein-saken22:43 Person død etter vold22:37 Frykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15 En person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28 Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55 Frp-exit kan utløse lederstrid20:13 Motedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51 Brutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42 Medier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41 Forskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52 Mistenkelig dødsfall i Skien18:36 Togsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12 Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46 Annonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37 Hjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03 Mann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00 Frps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46 Norges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29 Lavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26 Thunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16 TV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51 Ung mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51 Norsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22 Skal rydde opp i svensk langrennskaos13:22 Åtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20 Mann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20 Overgrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07 Krisemøte mandag for å redde regjeringen12:24 Gjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23 Japansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22 NASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04 Sejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46 Frykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33 Solskjær har utnevnt ny kaptein11:24 Ytterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02 Tysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01 Australia taper milliarder på at turistene uteblir11:00 Jordskjelv utenfor Bergen10:23 – Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22 Glimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21 Nordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41 Sjark gikk på grunn i Finnmark09:40 Ødegaard skadefri og klar til kamp09:29 Slik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13 Anbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12 Ukrainas statsminister vil gå av08:50 Iversen var syk da han startet Tour de Ski08:49 25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46 Færre røyker, flere snuser08:29 Frp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18 Barneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport08:11 Laveste fødselstall i Kina siden 194908:06 Betydelig snøskredfare på Vestlandet07:47 Svenske EM-stjerner på bytur, måtte si unnskyld etter drink-bestillinger07:25 Faren til IS-kvinne: – Jeg har tillit til rettssystemet07:23 Elleve amerikanske soldater ble såret i Iran-angrepet i Irak07:10 Wild tilbake på vinnersporet07:03 Meningsmåling: – Ikke noe godt tegn for Siv Jensen06:54 UNHCR: Migranter brukes som soldater i Libya06:42 Nestleder varsler KrF-krav dersom Solberg godtar Frps krav06:24 Guatemalas nye president bryter med Venezuela06:00 Topptungt fredsmøte om Libya
Siste nytt
14:00VerdenMacron måtte forlate teater med politieskorte13:46NorgeMye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39VerdenBerømt Paris-kafé rammet av brann13:04VerdenTyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49NorgePST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39SportBolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15NorgeFire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38VerdenSju savnet etter skred i Himalaya11:37NorgePST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19PolitikkLysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18PolitikkRopstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57VerdenErdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35SportDominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19PengerKvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10NorgeUtbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36NorgeKlimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07NorgeÉn siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57VerdenForskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15VerdenStore klimautslipp fra Australias branner07:09VerdenMann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46NorgeTerrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32NorgeAftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17ReiseAlkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00NorgeDette skjer i dag05:53NorgeMann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30NorgeDette skjedde i natt05:13NorgeForsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47NorgeMann påkjørt av trikken i Trondheim04:46VerdenLærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39NorgeBrannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23VerdenRegn dynker skogbranner øst i Australia03:52NorgeByrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35NorgeStadig færre barn i Bygde-Norge02:41SportVentura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04NorgeJagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04VerdenJohnson inviterer til brexit-feiring00:36VerdenTrump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34VerdenBoeing har funnet ny 737 Max-feil23:09VerdenJury utpekt i Weinstein-saken22:43NorgePerson død etter vold22:37NorgeFrykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15NorgeEn person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28NorgeAnne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55NorgeFrp-exit kan utløse lederstrid20:13KulturMotedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51SportBrutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42NorgeMedier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41VerdenForskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52NorgeMistenkelig dødsfall i Skien18:36NorgeTogsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12NorgeDurek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46Helse og livsstilAnnonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37NorgeHjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03NorgeMann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00NorgeFrps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46SportNorges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29VerdenLavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26VerdenThunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16KulturTV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51NorgeUng mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51SportNorsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22SportSkal rydde opp i svensk langrennskaos13:22PolitikkÅtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20VerdenMann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20NorgeOvergrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07PolitikkKrisemøte mandag for å redde regjeringen12:24KulturGjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23VerdenJapansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22VerdenNASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04SportSejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall11:46PolitikkFrykter at meldeplikt til EU svekker lokaldemokratiet11:33SportSolskjær har utnevnt ny kaptein11:24NorgeYtterligere en mann siktet for drapet i Prinsdal11:02SportTysk EM-spiller innelåst i garderoben, kom for sent til avkast11:01ReiseAustralia taper milliarder på at turistene uteblir11:00NorgeJordskjelv utenfor Bergen10:23Sport– Magnus Carlsen har en tendens til å bli overvurdert10:22SportGlimts suksesstrener takket nei til Vålerenga10:21PengerNordmenn betalte 944 milliarder kroner i skatt i fjor09:41NorgeSjark gikk på grunn i Finnmark09:40SportØdegaard skadefri og klar til kamp09:29SportSlik er de norske håndballguttas EM-bonus09:13PengerAnbefaler ikke forbud mot prisdiskriminering09:12PolitikkUkrainas statsminister vil gå av08:50SportIversen var syk da han startet Tour de Ski08:49Verden25 år siden jordskjelvet i Kobe08:46Helse og livsstilFærre røyker, flere snuser08:29PolitikkFrp-topp i Oslo krever flyktningstopp08:18NorgeBarneombudet bekymret over forhold i barnevernet, ifølge rapport08:11VerdenLaveste fødselstall i Kina siden 194908:06NorgeBetydelig snøskredfare på Vestlandet07:47SportSvenske EM-stjerner på bytur, måtte si unnskyld etter drink-bestillinger07:25NorgeFaren til IS-kvinne: – Jeg har tillit til rettssystemet07:23VerdenElleve amerikanske soldater ble såret i Iran-angrepet i Irak07:10SportWild tilbake på vinnersporet07:03PolitikkMeningsmåling: – Ikke noe godt tegn for Siv Jensen06:54VerdenUNHCR: Migranter brukes som soldater i Libya06:42NorgeNestleder varsler KrF-krav dersom Solberg godtar Frps krav06:24VerdenGuatemalas nye president bryter med Venezuela06:00VerdenTopptungt fredsmøte om Libya
Populært