Meny

Donald Trumps advokat har sagt opp jobben

GÅR AV: Republikanerveteran Marc Corallo (til venstre) var talsmann for Donald Trumps personlige advokat, Marc Kasowitz (bak i midten). Nå forsvinner begge ut av Det hvite hus av uvisse årsaker. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det stormer i Det hvite hus: Advokat Marc Kasowitz og hans talsmann Mark Corallo har av uklare årsaker sagt opp sine stillinger hos USAs president.

Kasowitz har vært Trumps personlige advokat siden tidlig på 2000-tallet, og representerte ham blant annet i Trump-universitet-saken. Eiendomsmogulen grunnla i 2005 et universitet, som flere ganger ble stevnet for ulovlige forretningsmetoder og aggressive og villedende salgsteknikker, skriver amerikanske CBS.

Kasowitz har den siste tiden representert presidenten i forbindelse med Russland-etterforskningen.

Les mer: Trumps advokat: Comey bør etterforskes for lekkasjer

Advokaten har den siste tiden vært i hardt vær etter å ha sendt truende eposter til en pensjonert PR-ekspert som ba advokaten om å gå av.

Advokaten benyttet alt annet enn tørt juristspråk i sitt første svar:

– F*** ta deg!, skrev han.

–Pass deg!

FRISK SPRÅKBRUK: Marc Kasowitz la ikke bånd på seg i e-postene han sendte. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Den ble fulgt opp med en tirade av nye e-poster med relativt friskt språk:

«Du kjenner ikke meg, men jeg kommer til å bli kjent med deg. Hvordan våger du å sende meg slike eposter? Jeg er på deg nå, du er ferdig! La oss se hvem du er. Pass opp, din jævel.»

Senere skal advokaten ha bedt om om unnskyldning.

Også advokatens talsmann, Mark Corallo, har trukket seg fra jobben. Han har lenge jobbet for republikanerne, og var blant annet med på etterforskningen av president Bill Clinton på 1990-tallet, før han begynte hos daværende justisminister John Ashcroft, ifølge Politico.

Les også: Fakta og «fake news» om Trumps første halvår

Slåss mot Russland-granskningen

Kasowitz og resten av det juridiske teamet rundt presidenten har slåss iherdig mot spesialetterforsker Robert Muellers Russland-granskning. Blant annet forsøker de intenst å holde etterforskningen unna Trump-dynastiets private forretninger.

Fredag skrev The Washington Post at Donald Trump vurderer å benåde både seg selv og andre medarbeidere som kan ha samarbeidet med Russland i forkant av fjorårets valg.

Demokratenes leder i Senatets etterretningskomité, Mark Warner, reagerte sterkt.

– Muligheten for at presidenten vurderer benådning på et så tidlig stadium i denne pågående etterforskningen, er ekstremt urovekkende, sa Warner.

– Dersom de som har vært involvert i dette benådes, går man over streken, la han til.

Angrer på ansettelse av justisminister

Trump gikk torsdag hardt ut mot sin egen justisminister Jeff Sessions. I et intervju med The New York Times i forbindelse med at han har sittet seks måneder som president, sa Trump at han aldri ville ha utnevnt Sessions hvis han hadde visst at han ville erklære seg inhabil og ikke lede Russland-granskingen.

Donald Trump er den mest upopulære amerikanske presidenten på 70 år.

Ifølge CBS overtar Ty Cobb, en annen av Trumps advokater, rollen etter Kasowitz.

Les også:

Trump sier han angrer på utnevnelsen av Sessions

– Trump vurderer å benåde seg selv

Populært