Meny

Velgerne svikter Trump i fersk Fox-måling

FIASKO: Donald Trumps råkjør til tross: Hele 74 prosent av velgerne  ønsker at det republikanske partiet skal strekke ut en hånd og finne en kompromissløsning med demokratene om ny helsereform. Foto: Mandel Ngan / AFP

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump mister stadig mer støtte i opinionen for å vrake Obamacare. Seks av ti amerikanere ønsker nå å beholde helsereformen, og i stedet forbedre den.

Det viser en fersk meningsmåling utført av Fox News, presidentens foretrukne TV-kanal. Bare tre av ti ønsker å vrake Obama-administrasjonens helseforsikrings-ordning, viser målingen.

Tirsdag ble det bestemt at Senatet skal stemme over avskaffelsen av Obamacare tidlig i uke 30, etter at det ble klart at den amerikanske presidenten Donald Trump mislyktes med å få flertall for en ny helsereform.

På Twitter har presidenten i kjent stil dundret løs mot både demokratene og utbryterne i eget parti, som nekter å erstatte Obamas helsereform med Trump-administrasjonens justerte forslag av såkalte Health Savings Accounts (helsekontoer).

Men mens presidenten titt og ofte sender ut nyheter fra sin «hoffkanal» Fox News til sine millioner av Twitter-følgere, har det nå vært påfallende taust.

Timer før målingen ble publisert, hadde han flesket til mot de republikanske utbryterne i Senatet, som nekter å stemme for Trump-administrasjonens forslag.

Dersom Senatet vedtar å avskaffe Obamacare uten å ha på plass en ny helsereform, vil 32 millioner amerikanere kunne stå uten helseforsikring innen 2026.

Det synes å ha sklidd inn hos velgerne:

Vil kompromisse med demokratene

Mens 75 prosent av dem som stemte på Trump i november sa at Obamacare gikk for langt, er tallet nå krympet til halvparten, ifølge Fox-målingen.

Av alle velgere, sier hele 74 prosent at de ønsker at det republikanske partiet skal strekke ut en hånd og finne en kompromissløsning med demokratene om ny helsereform. Blant disse er seks av ti Trump-velgere.

Helsereformen har satt Donald Trump og republikanerne i en skikkelig knipe: I syv år har de lovet velgerne å oppheve Obamas rimelige helseforsikringsordning.

22 millioner amerikanere er forsikret gjennom det såkalte Obamacare-markedet. De aller fleste andre, 155 millioner mennesker, har helseforsikring gjennom arbeidsgiver.

Les også:   Kollaps for Trumps helsepolitikk

Folk gir republikanerne skylda

Nå sier folk klart fra: Av ti områder  velgerne ble spurt om, er helsevesenet det som bekymrer dem aller mest, svarer 82 prosent.

Det danker ut både økonomi (75 prosent) og bekymringer «for landets fremtid» (81 prosent).

Totalt mener bare tre av ti velgere at Trump gjør en god jobb på området helsevesenet, mens fire av ti sier de er «ekstremt frustrert» med jobben han gjør totalt.

Dersom Obamacare ikke blir opphevet, gir 40 prosent av de republikanske velgerne skylda til de republikanske politikerne i kongressen.

Aktuelt:   Republikanernes helsereformforslag møtt med skepsis fra egne rekker

Trump starter gransking av påstått valgfusk

Trump sier han angrer på utnevnelsen av Sessions

Populært