Partiledelsen vurderer eksklusjon: Ap-politiker sammenligner Listhaug med nazi-minister Goebbels

NAZI-SAMMENLIGNER: – Norges svar på Goebbels får fortsette sitt virke med velsignelse av Erna Solberg. Noe er galt, skriver Ap-politiker Gjermund O. Bjørndahl i et innlegg Listhaug rykker ut mot.
NAZI-SAMMENLIGNER: – Norges svar på Goebbels får fortsette sitt virke med velsignelse av Erna Solberg. Noe er galt, skriver Ap-politiker Gjermund O. Bjørndahl i et innlegg Listhaug rykker ut mot. Foto: Skjermdump Facebook
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-politiker Gjermund O. Bjørndahl sammenligner Sylvi Listhaug med nazi-minister Joseph Goebbels i et nytt Facebook-innlegg – få uker etter at han kalte Frp-statsråden «jævla rasistkjerring».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gang fikk han skriftlig advarsel av eget parti, og fjernet etter press sin noe spesielle statusoppdatering.

Nå vurderer Arbeiderpartiet å ekskludere - kaste ham ut - av partiet, bekrefter partisekretær Kjersti Stenseng til ABC Nyheter.

Grunn: Onsdag kveld inntok læreren fra Arendal igjen skyttergraven med skarpe skyts mot innvandrings- og integreringsminister Listhaug:

«Statsråd Listhaug er tilbake etter mammapermisjon. Dermed er rasismens fyrtårn tilbake i regjering og avisspalter. Statsråden som har nynazister som heiagjeng er tilbake. Statsråden som snakker dritt om alle jeg jobber for, enten de er flyktninger, asylsøkere, homser eller har andre utfordringer er denne ministerens fiender. Norges svar på Goebbels får fortsette sitt virke med velsignelse av Erna Solberg. Noe er galt» skrev Gjermund Orrego Bjørndahl i innlegget, som nå synes fjernet fra hans side.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : Ap-politiker kalte Frp-Listhaug for «jævla rasistkjerring»

Lavmål

Sylvi Listhaug selv reagerer sterkt, og parerer nå torsdag formiddag på sin egen Facebook-side:

«Ap-politiker og lærer som tidligere kalte meg "jævla rasistkjerring" er i gang igjen. Er det dette lavmålet vi kan forvente fremover av Arbeiderpartiet i valgkampen?», spør statsråden.

Paul Joseph Goebbels var nazist og propagandaminister under Adolf Hitler fra 1933 til 1945. Han var beryktet for sine retoriske evner, sin fanatisme og brennende antisemittisme. Han har blitt tillagt sitatet om at hvis en løgn blir repetert ofte nok, blir den til slutt en sannhet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap-ledelsen: – Har satt i gang prosess

Politikeren, som blant annet sitter i bystyret i Arendal for Arbeiderpartiet og jobber som lærer, sa etter «rasistkjerring»-utspillet at han ikke angret eller ville beklage det. Det gjorde derimot partiledelsen, som etter det ABC Nyheter erfarer, gav ham en skriftlig advarsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå reagerer de enda sterkere:

– Vi tar avstand fra hans uttalelser. Det er ikke forenlig med det vi som parti mener. Vi har gitt ham skriftlig advarsel for lignende uttalelser tidligere. Vi tar til etterretning at han søker permisjon fra politiske verv. I samråd med fylkespartiet har vi satt i gang en prosess hvor vi vurderer ytterligere tiltak – herunder eksklusjon, skriver partisekretær Kjersti Stenseng i en epost.

ABC Nyheter har forsøkt å få kommentar fra Bjørndahl, uten svar. Ifølge Agderposten har han forklart at innlegget ble fjernet etter ti minutter.

– Jeg skjønte fort at det var å gå for langt å sammenligne Listhaug med Goebbels. Jeg beklager det, og valgte derfor å ta det bort, sier han til Agderposten og forklarer at han oppfatter Listhaugs retorikk og politikk som svært splittende.