Flyktninge- og migrantkrisen:

Østerrike mobiliserer 750 soldater til grensevern mot Italia

<p>GRENSEVERN: Den østerrikske forsvars-og sportsminister Hans Peter Doskozil mobiliserer grensesoldater for å stoppe flyktninger fra Italia. Han har allerede utplassert soldater i Ungarn, som han besøkte 16. juni, for å bistå til å beskytte grensa mot Serbia der.</p>
GRENSEVERN: Den østerrikske forsvars-og sportsminister Hans Peter Doskozil mobiliserer grensesoldater for å stoppe flyktninger fra Italia. Han har allerede utplassert soldater i Ungarn, som han besøkte 16. juni, for å bistå til å beskytte grensa mot Serbia der. Foto: Edvard Molnar / EPA/NTB scanpix

Meldinger om at strømmen av flyktninger over Middelhavet topper seg igjen, får alarmen til å gå i Østerrike. Forsvaret iverksatte mandag en kriseplan for grensevern mot Italia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Militær etterretning i Østerrike har grunn til å tro at det kan oppstå en tilspissing på grensa mellom Italia og Østerrike, som følge av den store tilstrømningen av flyktninger og migranter til Italia, melder avisa Kronen Zeitung.

I klartekst betyr det at myndighetene i Wien, med den sosialdemokratiske forsvars- og sportsminister Hans Peter Doskozil (SPÖ) i spissen, frykter at migranter skal strømme over Brenner-passet og inn i landet.

Mandag kunngjorde han at 750 soldater vil bli klargjort til å forsvare grensa mot Italia ved grenseovergangen på Brennerpasset, dersom det blir nødvendig.

– En innsats fra forbundshæren er uunngåelig hvis tilstrømningen til Italia ikke avtar, sa Doskozil.

Som kjent har EU så langt ikke klart å gjennomføre en omfordeling av alle båtmigrantene som hoper seg opp i ankomstlandet Italia.

Det fører til at situasjonen blir stadig mer desperat. Tirsdag gjorde EU-kommisjonen et nytt forsøk på en plan for å lette situasjonen i Italia.

Les også: Høyres søsterparti: – Redningsskipene utenfor Libya må stanses

I Østerrike skal de militære styrkene kunne være på plass ved sørgrensa i Alpene senest 72 timer etter at alarmen har gått.

Allerede søndag som var, utplasserte forsvaret fire panservogner ved Brennerpasset.

Les også: Listhaug: Redningsbåtene i Middelhavet må snu

Personvernpolicy