Kun ni av 78 grenseoverganger er bemannet på norsk side

<p>TAR GJERNE FIGHT OM SCHENGEN: – Nasjonal sikkerhet må gå foran en avtale inngått for flere år siden. Vi er villige til å sette nasjonale interesser over Schengen. Vi kommer ikke til å åpne grensene, sier Frps Ulf Leirstein, her med partileder Siv Jensen.</p>
TAR GJERNE FIGHT OM SCHENGEN: – Nasjonal sikkerhet må gå foran en avtale inngått for flere år siden. Vi er villige til å sette nasjonale interesser over Schengen. Vi kommer ikke til å åpne grensene, sier Frps Ulf Leirstein, her med partileder Siv Jensen. Foto: Knut Falch / NTB scanpix

Frp går til valg på permanent grensekontroll. Men i realiteten betyr det ingen endring fra i dag - der ni av 78 grenseoverganger på land er bemannet, ifølge Tolletaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Schengen og grensekontroll

Grenseoverganger

 • Det er 78 grenseoverganger på land. 9 av dem er bemannet på norsk side, 4 på finsk og 4 på svensk side.
 • Det er 21 flyplasser med utenlandstrafikk.
 • 4 togruter krysser grensen (Kornsjø, Arvika, Storlia, Narvik/Kirkenes).
 • 7 ferjekaier har utenlandsanløp.
 • Tolletaten har ingenting med personkontroll og gjøre, det er politiets opgave. Tollvesenet kontrollerer varer og om noen smugler, eller f. eks. unndrar skatter og avgifter.

Schengenavtalen og grensekontroll

Det skal normalt ikke være grensekontroll på indre grenser i Schengen-området, som Norge er en del av. EU åpner likevel for unntak, og etter flyktningkrisen har fem land innført kontroller. Norges dispensasjon går ut i oktober.

 • Norge kontrollerer ferjeankomster fra Danmark, Sverige og Tyskland. Kontrollen ble innført 26. november 2016.
 • Årlig er det satt av 20 årsverk til kontrollen i Norge.
 • Sverige har grensekontroll på havner og Øresundbroen.
 • Danmark har grensekontroll på ferjeankomster fra Tyskland og langs den dansk-tyske landgrensa.
 • Tyskland har grensekontroll langs landgrensa mot Østerrike.
 • Østerrike har grensekontroll langs landgrensa mot Slovenia og Ungarn.

Kilde: Politiet og Tolletaten

På de øvrige vil det kun bli flere stikkprøver dersom det kommer en ny migrasjonsbølge.

Det bekrefter stortingsrepresentant Ulf Leirstein til ABC Nyheter:

– Vi kan ikke stasjonere folk på hver eneste grenseovergang i Norge. Det er ikke mulig, sier Leirstein, som sitter i justiskomiteen for Frp.

Da partileder Siv Jensen oppsummerte partiets politikk siste halvår nylig sa hun at Frp vil intensivere tvangsreturer av de som ikke har rett på opphold, og innføre permanent grensekontroll.

Schengen-samarbeidet innebærer at Norge ikke uten videre kan innføre såkalt permanent grensekontroll etter at vår dispensasjon fra denne går ut i oktober. Men Frp nekter å oppgi denne.

– Vi har sagt at vi ser ingen grunn til å oppheve grensekontrollen når høsten kommer, uavhengig av hva Schengen-avtalen sier, sier Ulf Leirstein.

Les mer: Frp vil stanse asylinnvandringen til Norge. Ap: – Er dette seriøst?

Grensekontroll kun ett sted

Men faktum er at vi kun har det som kalles grensekontroll på ett sted langs norskegrensen: I Storskog i Finnmark på grensen til Russland, ifølge Politidirektoratet:

– Vi har ikke grensekontroll mot Sverige og Finland. Vårt eneste grensepasseringssted på land er Storskog mot Russland. Kysten er å regne som Schengens yttergrense. Tollvesenet har en oversikt over grensepasseringssteder, da Norge ikke er tilknyttet tollunionen, opplyser seksjonssjef John Ståle Stamnes i Politidirektoratet til ABC Nyheter, og tilføyer:

– Det er nærmere 80 grensepasseringssteder over land til våre naboland. Flesteparten er til Sverige, hvorav 38 i Innlandet politidistrikt alene. I tillegg har vi grensepassering ved ferjer og flyplasser.

På spørsmål om hvor det skal være grensekontroll, svarer Ulf Leristein:

Vi skal ha kameraer

– Det skal være på alle større grenseoverganger – og da mener jeg for bil, båt og fly. Men vi har veldig mange små grenseoverganger. Der skal vi ha kameraer, som skal overvåkes av døgnbemannede sentraler.

– De viktigste grenseovergangene er Gardermoen, Svinesund, Kristiansand, Bergen, Ørje, Magnor og Storskog. Der har vi døgnbemanning, legger Leirstein til.

– Hvem skal utføre grensekontrollen?

– Det skal politi og toll. Det er det samspillet vi har i dag.

– Men tolletaten kan kun kontrollere varer. Å kontrollere personer er politiets oppgave?

– Ja, men hvis man oppdager menneskesmugling i en trailer på Svinesund, så vil disse personene bli overgitt til politiet, som også står der.

Ett årsverk: En million kroner

ABC Nyheter har spurt Politidirektoratet (POD) hvor mange polititjenestemenn man anslagsvis trenger til permanent grensekontroll, og hva dette vil koste. Politiets Utlendingsenhet har opplyst at ett årsverk i politiet koster en snau millioner kroner.

Seksjonssjef Stamnes i POD sier:

– For det første vil det ikke være naturlig å benytte kun polititjenestemenn til dette dersom det er permanent, da ansettes sivile grensekontrollører, i tillegg til noen polititjenestemenn. Vi er ukjent med beregninger av kostnadsbildet, men spørsmålet inneholder svært mange forutsetninger som må avklares. Forholdet til den nordiske passunionen, og hva slags type grenseovervåkning, eventuelt stenging av noen av grensepasseringsstedene. Kostnadsberegningene av dette vil være usikre inntil man vet hvilke politiske forutsetninger som legges til grunn, opplyser Stamnes.

Ifølge Leirstein vil ikke Frp følge Schengen-avtalen dersom det innebærer at Norge nektes det de kaller permanent grensekontroll dersom de sitter i posisjon etter valget:

– Dette enkelt: Nasjonal sikkerhet må gå foran en avtale inngått for flere år siden. Vi er villige til å sette nasjonale interesser over Schengen. Vi kommer ikke til å åpne grensene, sier Frp-politikeren, og legger til at de ikke føler seg trygge på kontrollen som utføres i våre naboland – derfor må Norge ta egne forholdsregler.

– Og hvis det kommer en migrasjonsbølge igjen, så må vi vurdere andre tiltak. Det kan bety å bruke flere tjenestefolk. Det vil alltid være en vurdering å stenge Storskog helt. Det er ikke en del av Siv Jensens forslag nå. Men vi vil ha nasjonal kontroll over alt annet.

Les også: Han redder liv - hun skal holde dem unna Norge

Frp-Amundsen: – Tragedie å bryte ut av Schengen

Høyres nestleder Bent Høie kommenterte Siv Jensens utspill slik til ABC Nyheter:

– Vi har allerede en midlertidig grensekontroll i Norge. Den er nylig forlenget med seks nye måneder. Det mener vi er tilstrekkelig på nåværende tidspunkt.

Leirstein sier:

– Det er forskjellen på Høyre og Frp. Får vi fornyet tillit av velgerne etter valget, så skal vi ha nye forhandlinger. Bent Høie kan ikke avvise vår politikk, man må forhandle. Vi kan garantere at er det noe Frp vil være opptatt av etter 11. september, så er det innvandringspolitikken. Det er ikke sånn at vi fortsetter i posisjon uavhengig av dette. Men det er bra Høyre har avklart sin situasjon.

Justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) har vinglet i hva han mener om Schengen-samarbeidet.

KUVENDING: Per-Willy Amundsen (Frp) tok over som justis- og beredskapsminister etter Anders Anundsen (Frp) i desember 2016 - og sa etter først å ha vært Schengen-motstander at det ville være en tragedie å bryte ut av samarbeidet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KUVENDING: Per-Willy Amundsen (Frp) tok over som justis- og beredskapsminister etter Anders Anundsen (Frp) i desember 2016 - og sa etter først å ha vært Schengen-motstander at det ville være en tragedie å bryte ut av samarbeidet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

I januar 2016 – før han ble statsråd – var han for en opphevelse av den. Men i april i år gjorde han kuvending, og sa da at Senterpartiet ønsket å bryte ut:

– Det ville vært en tragedie for norsk politi om Norge bryter samarbeidet, uttalte han til ABC Nyheter, og ba Sps parlamentariske leder Marit Arnstad «oppdatere seg».

– Vi kan rett og slett ikke bryte ut av Schengen. Da vil vi miste tilgangen på internasjonale register, og samarbeid mellom politi på tvers av land. Det vil bli langt vanskeligere å oppdage fremmedkrigere. Best politikontroll betyr også en strengere grensekontroll. Senterpartiet er igjen tapt i fortiden, sa Amundsen.

Partikamerat Ulf Leirstein sier at de ikke ønsker å vrake Schengen-avtalen slik Sp gjør.

Les mer: Politiet om grensekontroll: – Møter sjeldent personer som ikke har lovlig opphold

Leirstein: – Schengen er meget nyttig

– Schengen er også informasjonsutveksling. Det er meget nyttig. Men Schengen er under press hver eneste dag, senest torsdag gikk Italia ut og sa de ville nekte båter som ikke var italienske, eller del av Frontex, adgang i italienske havner med flyktninger. Dersom Schengen skulle bryte sammen, har jeg ingen tro på at informasjonsutvekslingen skal bryte sammen. Vi sier ikke opp Schengen i morgen. Vi skal reforhandle den. Vi setter Schengen til side dersom de nekter oss nasjonal grensekontroll.

– Sp vil skrote Schengen-samarbeidet. Har de tatt Frps tøy mens dere har badet?

– Det er vi ikke bekymret for. Schengen-samarbeidet ble utviklet da Sp satt i regjering. Det har aldri vært friere grenser enn da de satt i regjering. Vi har strammet inn. Men folk blander sammen hva Schengen er: Det er grensekontroll og også informasjonsutveksling. Det er lurt at Europa samarbeider mest mulig. Vi har utfordringer med hjemvendte Syria-farere og IS-krigere. Så i utgangspunktet tar vi den kontrollen vi har i dag, og gjør permanent. Vil Schengen sanksjonere mot det, tar vi gjerne den fighten.

Totalt seks asylsøkere hittil i år

– Hva med den nordiske passunionen?

– Den ligger der i utgangspunktet, men Schengen-avtalen trumfer den. Dersom det går helt gæernt igjen, at alle i Europa og Sverige fortsetter med vidåpne grenser, kan vi ikke ha en nordisk passunion.

De to første månedene i 2017 søkte ingen mennesker asyl ved avstigning hvor politiet gjennomfører sin utvidede grensekontroll. Kontrollen ved Schengens indre grense tar årlig 20 millioner fra politiets ordinære budsjett.

Hittil i år er det kommet totalt seks som har søkt asyl ved Storskog, mens fire ble bort- eller utvist. I tillegg kommer de som eventuelt har kommet til Gardermoen og andre lufthavner. Politidirektoratet har ingen oversikt over dette.

Les også: 95 prosent færre asylsøkere til Norge

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:05 Go-Ahead klar for oppstart – lover å gjøre alt de kan for å få folk hjem til jul06:45 Dødstallet etter vulkanutbruddet på New Zealand stiger06:26 Ny australsk by rammes av skogbranner06:03 Kina dropper toll på amerikanske varer05:50 Dette skjedde i natt05:46 Politiet: Vær snille med hverandre05:30 Dette skjedde i natt05:04 – Jeg ville se fugleunger. Jeg føler meg forrådt04:46 50 døde funnet i hus i Mexico04:42 Bolivia vil utstede arrestordre på Morales04:16 Ny solid hjemmeseier for Zuccarello og Minnesota Wild04:08 Voldsomme demonstrasjoner i Beirut03:58 Karneval i Belgia fjernes fra UNESCOs verdensarvliste02:45 Mor dømt som hallik for sin egen datter i Bergen02:44 Fortsatt ingen enighet på klimakonferansen i Madrid02:11 Ulykkesflyet i Chile hadde problemer også i 201602:09 Politiet stanset ruset drosjetyv i Nittedal00:33 Medier: Demokraten Jeff Van Drew vil skifte parti23:26 Hovland og Wolff klatret, men er langt bak i Florida23:07 Thorsby bidro til derbyseier for Sampdoria23:00 Greta Thunberg etter voldsanklager: – Beklager22:11 To døde og tusenvis strømløse etter ekstremvær i Frankrike21:35 Tankbilvelt i Sogn og Fjordane - luftambulanse til stedet21:05 2019: Trygdeskandale, bompengebråk og klimastreik20:53 Hevder Mossad bidro til terrorpågripelser i Danmark20:28 Mann drept under ran på restaurant i Sverige19:37 Mann sovnet med sykkellås rundt halsen – måtte fjernes med vinkelkutter18:41 Har kartlagt hundrevis av skipsvrak rundt Island18:22 Ødegaard og Real Sociedad tok poeng mot Barcelona i festlig kamp18:16 Liverpool slapp med skrekken – Klopp feiret ny kontrakt med seier over Watford18:13 Nordmennene utenfor pallen i laghoppingen i Klingenthal18:03 King tilbake, men ut med ny skade da Bournemouth slo Chelsea etter VAR-mål17:37 Klimaaktivister pågrepet på Schiphol-flyplassen17:27 Fedmeekspert slakter butikkenes priskrig16:51 Hegerberg-dobbel da Roma vant stort16:40 Ringen på fjerdeplass i kontinentalcupen i Ruka16:22 Håvard Nielsen scoret i Greuther Furths storseier16:15 Eldre mann alvorlig skadd i påkjørsel i Skien15:59 Feilfri Thingnes Bø smadret konkurrentene på jaktstarten i Hochfilzen15:56 Klæbo spurtet til seier i Davos – første pallplass for Taugbøl15:55 Falla slått av 20 år gamle svenske Svanh på sprinten: – Var sikker på at det var Stina15:49 Lundby skuffet og ble nummer fem da Hölzl vant i Klingenthal15:12 Mange pågrepet under protester mot valget i Algerie15:07 Mann knivstukket på Jessheim – mistenkt pågrepet14:58 Kvinne til sykehus etter arbeidsulykke i Nordland14:57 Nasjonal rassikringsgruppe frykter pris trumfer sikkerhet i veiutbygging14:52 Syrstad Engen-mål for Wolfsburg i storseier14:51 Langrenn: 14 nordmenn foran beste utlending i skandinavisk cup i Vuokatti14:35 Norsk pilot tiltalt for menneskehandel og grov voldtekt14:25 Trond Alstad gir seg i RBK14:11 Polens opposisjon har valgt presidentkandidat13:43 Ingen tegn til enighet på klimakonferansen i Madrid13:18 Tusenvis demonstrerer i Bangkok13:11 Forrykende Olsbu Røiseland-avslutning sikret norsk stafettseier: – Ingen klarer å holde følge13:09 NAF: – Uforståelig at et stort ras kan skje ved en nybygget hovedvei13:03 Skøyter: Lorentzen med nok en skuffende plassering12:51 Dale: – Jeg priser meg lykkelig over at ingen er omkommet eller skadd etter raset på E1812:49 Sudans tidligere diktator dømt husarrest12:37 Flere norske profiler røk ut i sprintprologen i Davos12:11 Slalåmen i Val d'Isère avlyst, nytt forsøk søndag12:07 Hodeidas innbyggere lever fortsatt i frykt12:06 Funn av kirke kaster nytt lys på når kristendommen kom til Afrika12:01 Lie med bestenotering i super-G i St. Moritz11:57 Astrid Øyre Slind vant suverent La Venosta11:27 Hopp: Tande står over lagkonkurransen, erstattes av Forfang11:08 Friski: Norsk seier i Beijing til Killi og Ruud11:04 Fare for nye ras fra fjellparti – usikkert når E18 i Larvik kan åpnes10:58 Savnet mann funnet i god behold på Sotra10:57 Ap-politiker: – Det er Raymond Johansen som har skapt bompengepartiet10:42 Hoppdronningens legendejakt10:17 Bortførte hjelpearbeidere drept i Nigeria10:07 Svensk NHL-spiller rammet av kreft09:42 Mann siktet for voldtekt av barn under 14 år09:41 Tallet på omkomne etter vulkanutbrudd stiger09:29 Mann tiltalt for seksuell omgang med 13-åring09:03 USA innfører sanksjoner mot libanesiske forretningsmenn08:52 Unge funksjonshemmede har dårligere livskvalitet: – Handler om diskriminering08:15 Nationen: Endring i skatteoppkrevingen rammer kommunene08:14 Nord-Korea hevder å ha gjennomført «avgjørende test»08:00 USA og Storbritannia advarer mot å reise til indisk delstat07:26 23 regjeringssoldater drept i Taliban-angrep06:26 Presidentkandidater truer med å droppe debatt06:15 Kunstig intelligens skal fullføre Beethovens 10. symfoni06:00 Mann påkjørt i Oslo sentrum05:52 Oftedal om OL-veien: – Det synes jeg høres utrolig merkelig ut05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:10 Professor mener uavhengige Nav-granskere er inhabile04:32 Hongkongs leder på vei til Kina04:32 Staten vil stanse juleøl-kalendre på Facebook04:08 Supermanns kappe og Bilbos pipe går under hammeren03:39 Evo Morales har fått asyl i Argentina02:46 Vy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication02:46 Steinkasting og rakettskyting mot svensk politi01:32 Høyesterett i USA vil ha forklaring fra Trump om finansopplysninger00:49 Chile starter å identifisere ofre etter flyulykke00:10 John Lennons runde briller solgt for 1,7 millioner kroner23:30 VG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg22:57 Norges rikeste får 80 milliarder kroner i skattefrie inntekter22:53 Trønder tiltalt for å ha skremt og forfulgt vindkraftarbeider
Siste nytt
07:05NorgeGo-Ahead klar for oppstart – lover å gjøre alt de kan for å få folk hjem til jul06:45VerdenDødstallet etter vulkanutbruddet på New Zealand stiger06:26VerdenNy australsk by rammes av skogbranner06:03VerdenKina dropper toll på amerikanske varer05:50NorgeDette skjedde i natt05:46NorgePolitiet: Vær snille med hverandre05:30NorgeDette skjedde i natt05:04Verden– Jeg ville se fugleunger. Jeg føler meg forrådt04:46Verden50 døde funnet i hus i Mexico04:42VerdenBolivia vil utstede arrestordre på Morales04:16SportNy solid hjemmeseier for Zuccarello og Minnesota Wild04:08VerdenVoldsomme demonstrasjoner i Beirut03:58VerdenKarneval i Belgia fjernes fra UNESCOs verdensarvliste02:45NorgeMor dømt som hallik for sin egen datter i Bergen02:44VerdenFortsatt ingen enighet på klimakonferansen i Madrid02:11VerdenUlykkesflyet i Chile hadde problemer også i 201602:09NorgePolitiet stanset ruset drosjetyv i Nittedal00:33VerdenMedier: Demokraten Jeff Van Drew vil skifte parti23:26SportHovland og Wolff klatret, men er langt bak i Florida23:07SportThorsby bidro til derbyseier for Sampdoria23:00VerdenGreta Thunberg etter voldsanklager: – Beklager22:11VerdenTo døde og tusenvis strømløse etter ekstremvær i Frankrike21:35NorgeTankbilvelt i Sogn og Fjordane - luftambulanse til stedet21:05Norge2019: Trygdeskandale, bompengebråk og klimastreik20:53VerdenHevder Mossad bidro til terrorpågripelser i Danmark20:28VerdenMann drept under ran på restaurant i Sverige19:37NorgeMann sovnet med sykkellås rundt halsen – måtte fjernes med vinkelkutter18:41VerdenHar kartlagt hundrevis av skipsvrak rundt Island18:22SportØdegaard og Real Sociedad tok poeng mot Barcelona i festlig kamp18:16SportLiverpool slapp med skrekken – Klopp feiret ny kontrakt med seier over Watford18:13SportNordmennene utenfor pallen i laghoppingen i Klingenthal18:03SportKing tilbake, men ut med ny skade da Bournemouth slo Chelsea etter VAR-mål17:37ReiseKlimaaktivister pågrepet på Schiphol-flyplassen17:27PengerFedmeekspert slakter butikkenes priskrig16:51SportHegerberg-dobbel da Roma vant stort16:40SportRingen på fjerdeplass i kontinentalcupen i Ruka16:22SportHåvard Nielsen scoret i Greuther Furths storseier16:15NorgeEldre mann alvorlig skadd i påkjørsel i Skien15:59SportFeilfri Thingnes Bø smadret konkurrentene på jaktstarten i Hochfilzen15:56SportKlæbo spurtet til seier i Davos – første pallplass for Taugbøl15:55SportFalla slått av 20 år gamle svenske Svanh på sprinten: – Var sikker på at det var Stina15:49SportLundby skuffet og ble nummer fem da Hölzl vant i Klingenthal15:12VerdenMange pågrepet under protester mot valget i Algerie15:07NorgeMann knivstukket på Jessheim – mistenkt pågrepet14:58NorgeKvinne til sykehus etter arbeidsulykke i Nordland14:57MotorNasjonal rassikringsgruppe frykter pris trumfer sikkerhet i veiutbygging14:52SportSyrstad Engen-mål for Wolfsburg i storseier14:51SportLangrenn: 14 nordmenn foran beste utlending i skandinavisk cup i Vuokatti14:35NorgeNorsk pilot tiltalt for menneskehandel og grov voldtekt14:25SportTrond Alstad gir seg i RBK14:11VerdenPolens opposisjon har valgt presidentkandidat13:43VerdenIngen tegn til enighet på klimakonferansen i Madrid13:18VerdenTusenvis demonstrerer i Bangkok13:11SportForrykende Olsbu Røiseland-avslutning sikret norsk stafettseier: – Ingen klarer å holde følge13:09NorgeNAF: – Uforståelig at et stort ras kan skje ved en nybygget hovedvei13:03SportSkøyter: Lorentzen med nok en skuffende plassering12:51NorgeDale: – Jeg priser meg lykkelig over at ingen er omkommet eller skadd etter raset på E1812:49VerdenSudans tidligere diktator dømt husarrest12:37SportFlere norske profiler røk ut i sprintprologen i Davos12:11SportSlalåmen i Val d'Isère avlyst, nytt forsøk søndag12:07VerdenHodeidas innbyggere lever fortsatt i frykt12:06VerdenFunn av kirke kaster nytt lys på når kristendommen kom til Afrika12:01SportLie med bestenotering i super-G i St. Moritz11:57SportAstrid Øyre Slind vant suverent La Venosta11:27SportHopp: Tande står over lagkonkurransen, erstattes av Forfang11:08SportFriski: Norsk seier i Beijing til Killi og Ruud11:04NorgeFare for nye ras fra fjellparti – usikkert når E18 i Larvik kan åpnes10:58NorgeSavnet mann funnet i god behold på Sotra10:57PolitikkAp-politiker: – Det er Raymond Johansen som har skapt bompengepartiet10:42SportHoppdronningens legendejakt10:17VerdenBortførte hjelpearbeidere drept i Nigeria10:07SportSvensk NHL-spiller rammet av kreft09:42NorgeMann siktet for voldtekt av barn under 14 år09:41VerdenTallet på omkomne etter vulkanutbrudd stiger09:29NorgeMann tiltalt for seksuell omgang med 13-åring09:03VerdenUSA innfører sanksjoner mot libanesiske forretningsmenn08:52Helse og livsstilUnge funksjonshemmede har dårligere livskvalitet: – Handler om diskriminering08:15NorgeNationen: Endring i skatteoppkrevingen rammer kommunene08:14VerdenNord-Korea hevder å ha gjennomført «avgjørende test»08:00VerdenUSA og Storbritannia advarer mot å reise til indisk delstat07:26Verden23 regjeringssoldater drept i Taliban-angrep06:26VerdenPresidentkandidater truer med å droppe debatt06:15VerdenKunstig intelligens skal fullføre Beethovens 10. symfoni06:00NorgeMann påkjørt i Oslo sentrum05:52SportOftedal om OL-veien: – Det synes jeg høres utrolig merkelig ut05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:10NorgeProfessor mener uavhengige Nav-granskere er inhabile04:32VerdenHongkongs leder på vei til Kina04:32NorgeStaten vil stanse juleøl-kalendre på Facebook04:08VerdenSupermanns kappe og Bilbos pipe går under hammeren03:39VerdenEvo Morales har fått asyl i Argentina02:46NorgeVy inngikk «hemmelig» forlik med Vy Communication02:46VerdenSteinkasting og rakettskyting mot svensk politi01:32VerdenHøyesterett i USA vil ha forklaring fra Trump om finansopplysninger00:49VerdenChile starter å identifisere ofre etter flyulykke00:10VerdenJohn Lennons runde briller solgt for 1,7 millioner kroner23:30SportVG: Solskjær møtte Haaland-leiren i Salzburg22:57PengerNorges rikeste får 80 milliarder kroner i skattefrie inntekter22:53NorgeTrønder tiltalt for å ha skremt og forfulgt vindkraftarbeider
Populært