Siv Jensen vil endre konvensjoner for å realisere asylplanene

Partileder Siv Jensen i Frp oppsummerer det politiske halvåret på en pressekonferanse i Oslo fredag.
Partileder Siv Jensen i Frp oppsummerer det politiske halvåret på en pressekonferanse i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiets asyltiltak blir slaktet av politiske motstandere, men Siv Jensen står på sitt. – Vi må bevege oss mot slik den opprinnelige flyktningkonvensjonen var forstått, sier Frp-lederen til ABC Nyheter. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag lanserte Frp-leder Siv Jensen fem tiltak som skal «sikre tryggheten» i Norge.

Partiet vil innføre asylmottak i utlandet slik at asylsøkere ikke kommer til Norge, men søker fra andre land. I tillegg vil de ha permanent grensekontroll, generell bevæpning av politiet, øke kravet til botid for norsk statsborgerskap til 10 år og innføre krav om å sverge troskap til Norge.

– Poenget med å kunne søke fra utlandet handler om at vi vil ha bedre kontroll med hvem disse menneskene er, sa Jensen under pressekonferansen.

Forslaget om å stanse «asylinnvandringen» til Norge blir kategorisk avvist av regjeringspartiet Høyre , og kalt «useriøst valgkamputspill» av Arbeiderpartiet som minner om Norges internasjonale forpliktelser.

– Det er helt patetisk, konkluderte Sps innvandringspolitiske talskvinne Heidi Greni overfor VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Åpen for å endre konvensjoner

Til tross for kritikken, står Siv Jensen på sitt. Det er en helt annen situasjon enn for fire år siden, sier Jensen til ABC Nyheter.

– Mener Fremskrittspartiet at tiltakene er i tråd med Norges forpliktelser til internasjonale konvensjoner?

– Vi må bevege oss mot slik den opprinnelige flyktningkonvensjonen var forstått. Det har gått fra å være en ordning for midlertidig beskyttelse til de som trenger det, til å bli en ordning for en storstilt og permanent folkevandring mot Europa og Norge, svarer Jensen og slår fast:

– Dersom det er behov for å endre konvensjoner for å få dette på plass er vi villige til det.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Politiskryt til Frp: – De har ønsket det beste

– Arbeiderpartiet er naive

– Dette anser jeg som useriøst valgkamputspill fra et smått bekymret Frp, sa Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talsperson, Stein Erik Lauvås, til ABC Nyheter fredag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han mener det er sjokkerende at Høyre vil samarbeide med et parti som står bak disse tiltakene.

– Ap og Sp har stått på barrikadene gjennom flere tiår for en naiv asyl- og innvandringspolitikk som allerede har fått store konsekvenser for Norge, sier Siv Jensen som et svar på kritikken og fortsetter:

– At de vil fortsette å stå for den samme gamle politikken overrasker meg overhodet ikke. Norge har ikke råd til et nytt rødgrønt innvandringseksperiment. Både Ap og Sp som begge inviterte 10 000 flyktninger i 2015, som sendte et signal om åpne grenser til Norge, har null troverdighet i dette spørsmålet.

Les også: Regjeringens asylpolitikk får knallhard kritikk