Pensjonistpartiet: – Vi har vært gammeldagse

– Carl I. Hagen sluttet vi å være enig med da han gikk ut med støtte til Donald Trump, sier B. Christian Jensen i Pensjonistpartiet.
– Carl I. Hagen sluttet vi å være enig med da han gikk ut med støtte til Donald Trump, sier B. Christian Jensen i Pensjonistpartiet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

899.000 pensjonister og en aldrende befolkning til tross, Pensjonistpartiet har aldri fått mer enn 0,9 prosent av stemmene. – Vi har vært gammeldagse frem til nå, sier B. Christian Jenssen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens andre partier avholder landsmøter med faner og basuner og stort presseoppmøte, gjennomførte Pensjonistpartiet sitt i helgen, uten en linje i riksdekkende aviser, kanskje symptomatisk for pensjonistenes kår, skal vi tro Pensjonistpartiets programerklæringer.

– At folk er irriterte over nisjepartier får så være, vier er reelt parti, og mener vi har en sjanse, sier B. Christian Jensen i Pensjonistpartiet. Foto: Pensjonistpartiet
– At folk er irriterte over nisjepartier får så være, vier er reelt parti, og mener vi har en sjanse, sier B. Christian Jensen i Pensjonistpartiet. Foto: Pensjonistpartiet

– Vi er meget misfornøyd med pensjonistenes kår i Norge på grunn av pensjonsreformen. Pensjonistene blir underregulert med 0,75 prosent av den generelle lønnsveksten hvert år, og det gjør at pensjonistene mister kjøpekraft. Det skal det bli slutt på, sier B. Christian Jensen til Finansavisen.

Les også: Jorbrukssmell for regjeringen

Sluttet å like Hagen

– FrP og Carl I. Hagen har ment det samme i mange år. Nå sitter de i regjering, hvorfor har det ikke løst seg da?

– FrP lover og lover, og sier at det ikke får gjort noe med det siden de ikke har flertall. Hagen sluttet vi å være enig med da han gikk ut med støtte til Donald Trump. At det var feil å støtte Trump, får man bekreftet hver dag. Hagen kalte seg eldregeneral, men vi kan ikke se at han har gjort noe for saken, sier han til Finansavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvis ikke politikerne liker det folket stemmer, kan de velge seg et nytt folk, heter det. Men selv om den norske befolkningen er aldrende, vil landets 899.000 pensjonister og deres etterkommere likevel ikke ha Pensjonistpartiet.

– Siden første gang dere stilte med lister til stortingsvalg, har oppslutningen variert mellom 0,3 og 0,9 prosent. Hva sier det om partiet?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vår egen skyld, vi har ikke vært flinke nok til å markedsføre oss, men vi skal bekjentgjøre det med nytt handlingsprogram. Det viktigste i partiprogrammet er pensjonistsaken og rettferdighet i pensjonsreformen, rett til sykehjemsplass, rett til enkeltrom, nok mennesker ansatt i sykehjemstjensten.

– Og andre saker er?

– Vi vil ha et sunt og godt forsvar, god sykehuspolitikk, sykehusene skal få en selvstendig stilling. I Bærum vil vi ha Bærum sykehus for oss selv, ikke at det blir styrt fra Vestre Viken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: SV vil gi mer til pensjonistene

– Ikke kall oss interesseorganisasjon

– Problemet deres er vel at dere fremstår som en interesseorganisasjon og ikke et politisk parti?

– Ikke kall oss interesseorganisasjon, vi er et politisk parti som skal på Stortinget for å få innflytelse på sakene. Vi har valgt aktive tillitsmenn på landsmøtet. Vi har vært gammeldagse frem til nå, det er en totalendring nå. Vi skal ut og markedsføre vårt program.

– Hvor mange stemmer må dere ha for å bli representert på Stortinget?

– Jeg vet ikke på landsbasis, men i Akershus må vi ha 40.000.

– Det er mange.

– Ambisjonen er å komme på Stortinget, å få forståelse for rettmessige krav. At folk er irriterte over nisjepartier får så være, vi er et reelt parti, og mener vi har en sjanse.

Saken er først publisert i Finansavisen.

Les også:

For tredje året på rad får pensjonister flest mindre å rutte med

Flere må regne med å ha gjeld inn i alderdommen