Kors-krangelen

Keshvari (Frp): – Mediefolks frekkhet og uredelighet har ingen grenser

<p>Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, fortsetter kritikken mot norske medier.</p>
Frps innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, fortsetter kritikken mot norske medier. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Hvis en muslimsk politiker hadde blitt beskyldt for å bruke religiøse symboler for politisk vinning, ville det endt i fakkeltog mot rasisme. Det hevder Frps innvandringspolitiske talsperson, Mazyar Kehsvari.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den profilerte pressemannen, Sven Egil Omdal, kastet søndag ut en påstand om at Listhaug «bruker korset som en politisk rekvisitt for å fri til den underlige gruppen som tror at fremmedfrykt er en kristelig dyd».»

Omdal gikk gjennom NTB Scanpix åpne bildearkiv (uten innlogging), og hevdet han ikke fant et eneste bilde av Listhaug med kors før hun ble innvandrings- og integreringsminister i 2015.

Omdal har i etterkant høstet kritikk for at han ikke sjekket andre arkiver og hele NTBs arkiv.

Bakgrunn: Her er bildene som viser at Listhaug har brukt korset

Keshvari mener Frp utsettes for løgner

En av Stortingets ivrigste mediekritikere benytter anledningen til å fyre løs mot norsk presse.

Frps innvandringspolitiske talsperson, Mazyar Keshvari, hevder «mediefolks frekkhet og uredelighet ikke har noen grenser».

– Det går knapt en dag eller uke der mediene, journalister og kommentatorer ikke blir tatt i å formidle feil, usannheter og vinklinger som er uriktige i den hensikt å skade og ramme partier og politikere. Spesielt Frp ser ut til å være utsatt, og løgnen journalister har forsøkt å etablere om at deres politiske ståsted ikke påvirker jobben de gjør, skjønner alle at ikke holder mål lenger, skriver Keshvari i en SMS til ABC Nyheter.

Les også: Høyre-topp sprer falske nyheter

– Hva hvis kritikken ble rettet mot en muslimsk politiker?

Han mener bildene av Listhaug med kors før hun inntok stillingen som innvandrings- og integreringsminister viser to ting:

Mazyar Keshvari, Carl I. Hagen og Sylvi Listhaug under fylkesårsmøtet i Oslo FrP på Håndtverkeren i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Mazyar Keshvari, Carl I. Hagen og Sylvi Listhaug under fylkesårsmøtet i Oslo FrP på Håndtverkeren i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Dette viser med tydelighet: Takket være sosiale medier så slipper ikke mediene unna med usannheter lenger og blir faktasjekket. Og det forklarer hvorfor mediene og journalister har stadig mistet troverdighet, oppslutning og betydning for store deler av samfunnet og befolkningen, skriver Keshvari.

Keshvari stiller spørsmål ved hva som hadde skjedd hvis beskyldningene om hadde blitt rettet mot en muslimsk politiker.

– Hva hadde skjedd hvis de vanvittige beskyldningene fra Omland hadde vært rettet mot en muslimsk politiker? At vedkommende bruker religion og muslimske symboler kun for vinningens skyld? spør Kehsvari og konkluder slik:

– Da hadde det blitt bråk og fordømmelse! Og det hele hadde endt med fakkeltog mot rasisme, men når det rammer en Frp-politiker som er kristen, da går det helt fint og ingen reagerer på det.

Les saken: Pressetopp: – Skremmende av Listhaug

– En lissepasning til Listhaug

– Det fins helt sikkert også mye å kritisere Frps innvandrings- og integreringsminister for; man trenger ikke jukse for å «ta henne», skriver ansvarlig redaktør i Medier24, Gard L. Michalsen, i en kommentar på nettstedet.

Han mener Omdal «slurvet» søndag og kom med «grove faktafeil».

– Hovedpoenget her er at det tok fem minutter å slå fast at Omdals faktagrunnlag var helt galt, skriver Michalsen, som i likhet med ABC Nyheter har gått gjennom den fullstendige databasen til NTB Scanpix og andre medier.

Omland sjekket kun den åpne basen til NTB Scanpix.

Michalsen mener Omdal serverer «en lissepasning til Listhaug» og at saken «gir blod på tann for pressens sinte kritikere».

Listhaug hev seg på ballen umiddelbart.

– Det er ikke rart stadig flere blant folk flest har gjennomskuet mange av de venstrevridde i mediene og stoler mindre på journalister. De har en agenda, og den er å ta høyresiden. De har ikke standarder, de bryr seg ikke om fakta - alt er greit så lenge jeg eller Frp er skyteskiven, skrev Listhaug på sin Facebook-side søndag.

Det er ikke første gang Listhaug kritiserer mediene.

– På samme måte som det er viktig med kritisk journalistikk er det viktig å være kritisk til journalistikken, skev Listhaug på sin blogg i januar.

Abid Raja: – Ikke la politikere som roper «lik og del» dra oss ned i gjørma

Personvernpolicy