Usedvanlig bitter strid om kommunesammenslåing på Senja:

Folket sa nei - men kommunestyret i Berg vil ha Stortinget til å avgjøre kommunesammenslåing

<p>SKALAND: Så fredelig ser kommunesenteret i Berg kommune ut en vanlig hverdag. La deg ikke lure. I virkeligheten bobler det blant folk. Befolkningen er splittet i to fiendtlige leire som krangler så bysta fyker i spørsmålet om å gå inn i en storkommune.</p>
SKALAND: Så fredelig ser kommunesenteret i Berg kommune ut en vanlig hverdag. La deg ikke lure. I virkeligheten bobler det blant folk. Befolkningen er splittet i to fiendtlige leire som krangler så bysta fyker i spørsmålet om å gå inn i en storkommune. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Hvor sover varaordføreren som brøt sitt velgerløfte og sikret flertall for storkommune? Spørsmål, trusler, raseri og fortvilelse. Det er strid om kommunesammenslåing i vesle Berg kommune.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERG I TROMS (ABC Nyheter): «Berg kommune på eventyrøya Senja», frister kommunen på sin facebookside. Nå har eventyret blitt til mareritt.

– Det er bedre at Stortinget tar avgjørelsen, enn at vi skal rive strupen av hverandre, sier forhenværende ordfører Jan Harald Jansen til ABC Nyheter.

– Hvor i svarten skal man rekruttere folk til politikken her, når folk ser at det er sånn? spør varaordfører Guttorm Nergård når vi besøker ham i fiskerihavna Senjahopen.

Hva som skjer?

Striden om ja eller nei til å slå vesle Berg kommune sammen med sine tre nabokommuner raser så heftig, at et flertall på åtte mot sju i kommunestyret 23. februar valgte en overraskende løsning:

Arbeiderpartiet, som Jansen nå er gruppeleder for, og bygdelista Berg Fellesliste insisterte helt fram til et kommunestyremøte 23. februar på å vedta en avtale om sammenslåing med nabokommunene Lenvik, Torsken og Tranøy.

Det skjedde trass i at 71 prosent i en folkeavstemning i fjor sa de ønsket å bestå som en egen kommune.

Dermed kokte det da det ble kjent at Ap og Felleslista - sistnevnte gikk til valg på å bestå som egen kommune og la folkeavstemning avgjøre - for halvannen uke siden likevel ville banke gjennom kommunesammenslåing.

Les mer fra Berg: – Stortinget startet dette, nå får de rydde opp

Vondt blod ga original løsning

Men i siste liten fikk de to partiene, som har åtte av 15 representanter i kommunestyret, anfektelser og overrumplet kommunestyret.

LEGALITETSKONTROLL: – Én ting er at Berg Fellesliste brøt sine løfter til velgerne. De har også brutt en skriftlig avtale med oss, sier Ivar Mortensen, som varsler legalitetskontroll av kommunestyrevedtaket. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
LEGALITETSKONTROLL: – Én ting er at Berg Fellesliste brøt sine løfter til velgerne. De har også brutt en skriftlig avtale med oss, sier Ivar Mortensen, som varsler legalitetskontroll av kommunestyrevedtaket. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Jeg kjente på om det var moralsk riktig å gjøre en sånn avgjørelse med et så lite flertall og mot en folkeavstemning, forteller Jan Harald Jansen, som nå er gruppeleder for Ap i kommunen.

Da hadde han opplevd voldsomme reaksjoner i befolkningen.

På kort tid hadde en underskriftsliste med krav om en ny folkeavstemning før kommunestyret skulle stemme over intensjonsavtalen om kommunesammenslåing, fått 300 underskrifter.

Det er enda flere signaturer enn de 71 prosentene som stemte nei i 2016, med en valgoppslutning på 54 prosent.

– Vi i Berg opplever at dette har skapt så mye vondt blod og støy. Når folket sa nei og vi sa ja, kom vi til at Stortinget som har startet prosessen, bør ta en avgjørelse, sier Jansen.

Ved åpningen av kommunestyret overrasket han derfor med følgende forslag, som ble vedtatt med åtte mot sju stemmer:

«I Berg kommunestyre er det et flertall med 8 mot 7 for en sammenslåing av Berg kommune og Senja kommune, men grunnet et flertall i folkeavstemning mot sammenslåing, ber vi Stortinget avgjøre om Berg kommune skal slås sammen med Senja kommune eller fortsatt stå alene.»

Les også: 13 kommuner blir tvangssammenslått

– Vi skal leve videre

Selv er Ap-politiker Jansen til tider badevakt ved kommunens svømmebasseng i Senjahopen, og illustrerer stemningen blant de 900 innbyggerne:

VIL BLI STØRRE: Senjahopen i Berg kommune er landets 7. største fiskemottak. Tilhengerne av storkommune på Senja framholder at det ville bli landets nest største fiskerikommune. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
VIL BLI STØRRE: Senjahopen i Berg kommune er landets 7. største fiskemottak. Tilhengerne av storkommune på Senja framholder at det ville bli landets nest største fiskerikommune. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Jeg har fått beskjed om jeg er modig som tør å gå på bassengkanten. Folk er helt forstyrra. Striden går på tvers av familiene. Vi skal leve videre. Stortinget skal ikke leve med konfliktene, forklarer Jansen.

Underskriftslista med krav om ny folkeavstemning, fnyser Jansen av:

– De var til og med inne blant de senile på sykehjemmet, og fikk underskrifter fra asylsøkere og latviere, hevder han.

– Å du store mi tid, sier initiativtakeren til innsamlingen, direktør Trond Abelsen ved selskapet Skaland Graphite AS, som har tre perioder som ordfører for Ap bak seg i kommunen, til anklagene fra Jansen.

– Påstandene sier mest om ham. Men ja, vi har to-tre utlendinger som har stemmerett her, med blant underskriverne, legger han til.

Ordfører Roar Jakobsen tilhørende en annen bygdeliste, Berg Samlingsliste (seks representanter), samt Frp (én) foreslo i stedet en ny folkeavstemning.

Men etter utspillet fra Ap og Felleslista trakk de dette forslaget og ville i stedet ha Berg kommunestyre til å beslutte at kommunen skal bestå på egenhånd.

Det slaget tapte de altså med snau margin.

– Hva håper du at Stortinget skal svare på bestillingen fra Berg, Jan Harald Jansen?

– Jeg ønsker selvfølgelig at Stortinget skal si ja. Så får vi se hvor mye Stortinget tar hensyn til en folkeavstemning, svarer han.

Les også: Støre vil stoppe Sanners reform

– Ingen andre i kongeriket

GJENNOMSIKTIG: I den vesle bygda Mefjordvær har varaordføreren sin registrerte hjemmeadresse. Folk på stedet tviler på at han bor der. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
GJENNOMSIKTIG: I den vesle bygda Mefjordvær har varaordføreren sin registrerte hjemmeadresse. Folk på stedet tviler på at han bor der. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

Ønsket om å få Stortinget til å overkjøre folkeavstemningen, deles ikke av Ivar Mortensen fra Samlingslista, som hovedsakelig består av folk med Sp- og SV-tilknytning.

– Jeg kan ikke tenke meg at det er noen annen kommune i kongeriket som sender en slik sak til Stortinget for avgjørelse. Det oppsto en utrolig situasjon i kommunestyret torsdag. Vi regnet med at saka var tapt. At et knappest mulig flertall skulle vedta å slå oss sammen til storkommune, sier han til ABC Nyheter.

Før og under kommunestyremøtet har Mortensen reist spørsmål om varaordfører Guttorm Nergård egentlig har lov til å sitte i kommunestyret.

– Det vært stort trykk mot ordføreren i det siste om han Guttorm virkelig er bergsværing. Naboer og andre har jo sett at han de par siste åra ikke lenger bodde i Mefjordvær, men har flytta til Lenvik kommune, sier Mortensen.

Kommunepolitikere må være bosatt i kommunen. Og Nergård ble jo tungen på vektskåla idet han gikk fra nei til ja. For da snudde flertallet.

Spørsmålet om Nergårds tilhørighet er en privatsak eller innebar inhabilitet, ble en stor sak på kommunestyremøtet, som du kan se i sin helhet på web-TV på Berg kommunes facebookside.

Torsken inviterte - og hoppet av

Ordfører Roar Jakobsen tilhørende Berg Samlingsliste, men selv medlem av Senterpartiet, understreker overfor ABC Nyheter at alle støttet folkeavstemningen som ble avholdt 30. mai 2016.

– Den var så klar at kommunestyret 18. juni i fjor vedtok at vi skal bestå som egen kommune. Da trodde jeg vi var ferdige med hele reformarbeidet, forteller Jakobsen.

I oktober vedtok nabokommunen Torsken under press fra Fylkesmannen å starte samtaler med Lenvik og Tranøy. Så inviterte de Berg med.

– Hos oss ble det flertall på ni-seks for ta imot invitasjonen fra Torsken. Jeg var mot, men deltok i forhandlingene, oppsummerer ordfører Jakobsen.

Det hele endte i en intensjonsavtale som initiativtaker Torsken selv sa enstemmig nei til i kommunestyret. Tranøy og storebror i samarbeidet, Lenvik med cirk 11.500 innbyggere, går videre med planene om å opprette en Senja kommune. Berg ber altså Stortinget skjære gjennom og si hva de skal gjøre.

Som om ikke størrelsen er nok, sitter Lenviks ordfører Geir-Inge Sivertsen i sammenslåingspartiet Høyres sentralstyre, mens rådmann Margrethe Hagerupsen var med i ekspertutvalget som anbefalte å gjøre Norge til et land bestående av storkommuner.

I Berg hoppet altså Felleslistas to representanter fra nei til ja så sent som januar i år. I programmet de gikk til valg på, går de derimot inn for interkommunalt samarbeid i stedet for kommunesammenslåing, som i tilfelle må skje frivillig og ved folkeavstemning.

– Etter kommuneloven kan ikke personer utenfor kommunen være representert i politisk verv, sier ordfører Roar Jakobsen om varaordfører Nergårds rolle.

– Jeg fikk spørsmål fra Frp og en god del andre i januar om hans bostedsadresse. Jeg sendte spørsmål til Folkeregisteret, men har ennå ikke fått svar, sier Jakobsen.

Grafsing i det personlige?

Spørsmålet fra ordføreren til Folkeregisteret kan ha avgjort kampen om storkommune i Berg. For umiddelbart etterpå sa varaordfører Guttorm Nergård opp den politiske samarbeidsavtalen med dem som til da hadde flertall, og gikk over til å støtte kommunesammenslåing.

STYGT SPILL: Guttorm Nergård er oppgitt over at hans privatliv blir trukket inn mot hans ønske om å slå sammen Berg med nabokommunene. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
STYGT SPILL: Guttorm Nergård er oppgitt over at hans privatliv blir trukket inn mot hans ønske om å slå sammen Berg med nabokommunene. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Påstander om at du som varaordfører ikke har anledning til å sitte i kommunestyret fordi du har din hovedbopæl i nabokommunen Lenvik, ble et viktig punkt på kommunestyremøtet 23. februar. Er det noe i det?

– Jeg ønsker ikke å forholde meg til slikt, sier Nergård når ABC Nyheter treffer ham mens han ordner garn.

– Jeg fikk et brev fra Folkeregisteret med spørsmål om hvor jeg bor. Det viste seg at det var ordføreren som reiste spørsmålet. Ville det ikke vært mer ryddig av ham å spørre meg? repliserer varaordføreren.

– Da jeg skulle kontakte deg, fikk jeg på gule sider opp en adresse på deg i Lenvik kommune?

– Jeg vet ikke hvordan de får sine adresser, sier Nergård til det.

– Jeg har etter en skilsmisse en vanskelig periode og syns det å sparke en mann som ligger nede, er en dårlig ting. Hvor i svarten skal man rekruttere folk til politikken her, når folk ser at det er sånn? Mange er sjokkert over framgangsmåten, sier Nergård.

Les også: Hver tredje nordmann får en ny kommune

– Nå er det umulig

BORT MED GRENSA? Skal grensa til Lenvik bort og Finnsnes på fastlandet bli kommunesenter for hele Senja? Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter
BORT MED GRENSA? Skal grensa til Lenvik bort og Finnsnes på fastlandet bli kommunesenter for hele Senja? Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– Vi er for liten kommune til å ha egne lister for alle partier, framholder Guttorm Nergård om stridens kjerne, at han støtter kommunesammenslåing.

– Felleslista gikk til valg på frivillig kommunesammenslåing og at avgjørelsen skulle tas i folkeavstemning. I forbindelse med folkeavstemningen delte dere ut løpesedler som oppfordret til å stemme for å bestå som egen kommune. Hva var det som fikk deg til å snu og gå inn for storkommune?

– Vårt vedtak knyttet seg til planer om å slå sammen seks kommuner. Det sa vi nei til. Men jeg har jobbet for en Senja-kommune med de fire kommunene Berg, Lenvik, Torsken og Tranøy i lang, lang tid. Senja vil bli en betydelig fiskeri- og sjømat-kommune. Og vi har mineraler og turisme, svarer Nergård.

ABC Nyheter har ikke funnet noe i Berg Felleslistes program som omtaler at standpunktet er avhengig av antall kommuner som skal slå seg sammen.

– Dessuten var flertallet i folkeavstemningen på 71 prosent for å beholde kommunen bare blant 54 prosent av de stemmeberettigede, legger Nergård til.

– Det er klart at en kommune på 900 mennesker ikke har mulighet til å eksistere. Det har jeg kjennskap til etter to perioder som varaordfører og en som ordfører. Kommunen har nesten ikke evne til å betjene kravene. Hvordan i all verden skal vi ha barnevern, Bufetat og andre tjenester hvis vi skal fortsette alene? spør han.

– Når Lenvik og Tranøy slår seg sammen, legger det betydelig press på oss. 50 avtaler om interkommunalt samarbeid med Lenvik sies opp 1. mai. Så har vi ett år på oss til å gjøre noe med det, sier Nergård.

– Var det riktig å gå for storkommune når dere gikk til valg på å forbli Berg?

– Ja, fordi det kom ny kunnskap. Jeg syns det er riktig å ta hensyn til ny kunnskap. Fylkesmannen så at alle fire kommunene ikke kunne klare seg selv og anbefalte tvang. Da tenkte jeg at det er bedre å være med på prosessen og påvirke, svarer varaordføreren.

– Ifølge Samlingslista hadde dere en skriftlig samarbeidsavtale som blant annet inneholdt målet om å forbli egen kommune. Når og hvorfor brøt dere den?

– Å «arbeide for» å forbli egen kommune, står det. Hvis det er mulig, gjør vi det. Men jeg føler at nå er det umulig. Så vi sa opp den avtalen i januar.

Les også: Ap-ordførere savner støtte fra Støre

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
07:30 Zuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26 Færre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25 Sju drept i bilbombe i Afghanistan07:09 Nylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08 Bussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46 USA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41 Landslagets inspirerende gulrot: EM-kamp mot England på Wembley06:37 Mann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35 Dette skjer i dag06:32 Tande tviler på nytt Kobayashi-show06:31 Mann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21 Oslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12 Granskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48 Setteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44 Tesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42 Dette skjedde i natt05:28 Mann drept under protester i Libanon05:26 Solvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07 Venstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38 50 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06 USA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57 Flere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29 Federer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23 Sju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21 To høyreekstremister pågrepet i Italia02:47 Utslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41 Jeanine Añez er ny president i Bolivia02:23 Thunberg tar katamaran til Spania01:01 Verste oversvømmelse i Venezia på over 50 år00:05 Norske vogntogsjåfører involvert i flest dødsulykker00:02 Ny studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01 Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00 Kardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34 Mann knivstukket i Akershus22:54 26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20 Ap og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01 Stavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26 Moms på elbil: Arbeiderpartiet får støtte fra uventet hold21:13 Uvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08 Faket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46 Devin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17 Palestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:26 Lyntog som myte og mysterium19:00 Minihjort sett for første gang på 30 år18:51 Bergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49 Bolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22 Politiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10 Slakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01 Ap forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53 Kashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44 Stortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20 Flertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57 Monica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46 Russisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06 Enighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34 Lilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15 Lagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12 Riksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00 Nå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47 Henning Solberg unngikk konkurs14:27 Skjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35 EU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24 Lungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07 Anti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05 Labour utsatt for stort dataangrep12:35 Anbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34 Skadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20 Langer ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18 Finland får besøk av Arctic Race of Norway12:12 Kraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12 Hockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53 Håvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42 Brann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41 Demonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31 Demonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30 Mann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22 Kran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17 Regjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16 51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03 Ap-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00 TV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54 Turistene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52 Erdogan anklager USA for avtalebrudd09:47 Rally Australia rammet av skogbrannene09:46 Fire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24 56.000 nye jobber det siste året09:22 Clinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22 Trump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30 Fjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23 Kraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20 Sveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18 Nedgang i antall sauebønder07:17 Kokevarsel på Askøy i Hordaland07:11 Arbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01 Israel likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44 Tønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34 Melodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18 Dette skjer i dag06:18 Norsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00 Besteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom
Siste nytt
07:30SportZuccarellos Wild tapte bunnoppgjør mot Kings07:26NorgeFærre søknader om erstatning for tap av sau og lam til rovdyr07:25VerdenSju drept i bilbombe i Afghanistan07:09SportNylands tøffe vei tilbake: – Sjansen kom før jeg trodde07:08PolitikkBussbråket på Torp: Ber statsråden rydde opp06:46VerdenUSA holder tusenvis av barn innesperret på mottak06:41SportLandslagets inspirerende gulrot: EM-kamp mot England på Wembley06:37NorgeMann truet vektere med balltre og sparket politiet i Oslo06:35NorgeDette skjer i dag06:32SportTande tviler på nytt Kobayashi-show06:31NorgeMann i 30-årene knivstukket i Akershus06:21NorgeOslo vil plante 100.000 trær innen 203006:12NorgeGranskning: Indikasjon på menneskehandel i fiskeindustrien05:48NorgeSetteriksadvokaten tror antall Nav-saker vil øke05:44VerdenTesla skal bygge ny elbilfabrikk i Tyskland05:42NorgeDette skjedde i natt05:28VerdenMann drept under protester i Libanon05:26NorgeSolvik-Olsen mener Vedum kan stanse ny strømkabel til utlandet05:07NorgeVenstre i Trøndelag krever full pelsdyr-kompensasjon04:38Verden50 boliger tatt av skogbranner i Australia04:06VerdenUSA råder amerikanere til å ikke reise til Bolivia03:57NorgeFlere kilder hevder å ikke ha blitt kontaktet av politivoldsbok-forfattere03:29SportFederer har fremdeles håp om sjuende tittel i ATP-finalen03:23VerdenSju drept i voldelige protester i Bolivia etter valget03:21VerdenTo høyreekstremister pågrepet i Italia02:47NorgeUtslipp gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken02:41VerdenJeanine Añez er ny president i Bolivia02:23VerdenThunberg tar katamaran til Spania01:01VerdenVerste oversvømmelse i Venezia på over 50 år00:05NorgeNorske vogntogsjåfører involvert i flest dødsulykker00:02NorgeNy studie: Kristen bakgrunn også negativt for jobbsøkere00:01NorgeSenterpartiet vil senke drivstoffavgiftene00:00VerdenKardinals anke over overgrepsdom opp for høyesterett23:34NorgeMann knivstukket i Akershus22:54Verden26 dager med Chile-demonstrasjoner22:20PengerAp og Sp reagerer på Bane Nors million-merkevarebygging22:01NorgeStavanger-par risikerer fengsel for menneskehandel21:26MotorMoms på elbil: Arbeiderpartiet får støtte fra uventet hold21:13VerdenUvær førte til oversvømmelse i Venezia21:08VerdenFaket hele CVen og et magasincover for å få Trump-jobb – og fikk den20:46VerdenDevin (13) mistet moren i grufullt angrep: – Hun forsøkte å be til gud20:17NorgePalestinske skolebøker forherliger martyrdød – stortingstopper vil revurdere norsk støtte19:26StemmerLyntog som myte og mysterium19:00VerdenMinihjort sett for første gang på 30 år18:51NorgeBergs advokat: Sannsynlig at Frode Berg benådes onsdag18:49VerdenBolivias avgåtte president i eksil i Mexico18:22NorgePolitiet: Ingen tegn til at noen har gått gjennom isen i Troms18:10PolitikkSlakter regjeringens spytthette-forslag: – Vil ramme kvinner18:01PolitikkAp forsikrer: EØS-avtalen overstyrer Norge i eksport av trygdeytelser17:53SportKashafali sprintet til VM-gull på mesterskapsrekord17:44NorgeStortinget sier nei til å berge studiestedene Nesna og Sandnessjøen17:20NorgeFlertallet i bystyret bekymret for Oslo-befolkningens framtidige sykehustilbud16:57SportMonica Knudsen gir seg som trener for Vålerenga – blir utviklingssjef16:46SportRussisk TV-kanal dropper kvinnelangrenn – skylder på Johaug-dominans16:06VerdenEnighet om regjeringskoalisjon i Spania15:34PengerLilleborg AS undersøkes av konkurransetilsynet15:15SportLagerbäck krever 100 prosent innsats i «generalprøven»15:12PolitikkRiksrettsgranskning av Trump kan bli TV-drama for millioner av amerikanere15:00VerdenNå har svenskene fått nok: Iverksetter «Operasjon Rimfrost»14:47PengerHenning Solberg unngikk konkurs14:27VerdenSkjerpet straff for tsjekker for drap på nordmann i Praha13:35VerdenEU-domstol: Produkter fra israelske bosetninger må merkes13:24Helse og livsstilLungebetennelse tar et barneliv hver 39. sekund13:07NorgeAnti-jødisk hærverk i Norden kan være koordinert aksjon13:05PolitikkLabour utsatt for stort dataangrep12:35NorgeAnbefaler å avslutte etterforskning av Therese-saken12:34SportSkadd Solskjær-elev trekker seg fra landslagsspill12:20SportLanger ut mot Schumachers kone: – Hun er redd jeg vil fortelle alle sannheten12:18SportFinland får besøk av Arctic Race of Norway12:12NorgeKraftig regn har bidratt til økning i vannskader12:12SportHockeyspiller utestengt i fire år for doping11:53NorgeHåvard (22) død etter badeulykke i Israel11:42VerdenBrann om bord i norsk skip utenfor Senegal11:41VerdenDemonstranter fjernet fra grensa mellom Spania og Frankrike10:31NorgeDemonstranter låste porten ved vindkraftanlegg10:30NorgeMann dømt i Høyesterett for medvirkning til overgrep mot barn10:22NorgeKran veltet i Vestfold – varebiler knust10:17PolitikkRegjeringspartiene flytter 200 millioner i 2020-budsjettet10:16Verden51 skadd da mann angrep kinesiske barnehagebarn med lut10:03NorgeAp-politiker om buss-bråket ved Torp: – Det er for jævlig10:00KulturTV 2 frifinnes for ærekrenkelser09:54ReiseTuristene strømmer til: Hemmelige dokumenter fra andre verdenskrig funnet i bunker09:52VerdenErdogan anklager USA for avtalebrudd09:47SportRally Australia rammet av skogbrannene09:46NorgeFire tiltalt etter skyting mot leilighet09:24Norge56.000 nye jobber det siste året09:22PolitikkClinton med skarp kritikk mot Johnsons hemmelighold av Russland-rapport09:22PengerTrump utsetter trolig beslutning om biltoll08:30MotorFjellinjen varsler 400 millioner mindre i bompengeinntekter enn ventet07:23VerdenKraftig skogbrann stenger flere hundre skoler i Australia07:20SportSveriges landslagskeeper: – Denne sjansen roter vi ikke bort07:18NorgeNedgang i antall sauebønder07:17NorgeKokevarsel på Askøy i Hordaland07:11NorgeArbeidstilsynet: Torp-selskap har brutt flere lover07:01VerdenIsrael likviderte Jihad-ledere i Gaza og Damaskus06:44SportTønseth: – Jeg satser på løping når langrennskarrieren er over06:34KulturMelodi Grand Prix-finalen skal holdes i Trondheim06:18NorgeDette skjer i dag06:18Helse og livsstilNorsk professor advarer om amerikansk studie på paracetbruk hos gravide06:00PengerBesteforeldre bruker «sjokkerende mye» på julegaver, mener forbrukerøkonom
Populært