Hagen støtter Trumps presidentordre

Foto: scanpix

– Han har gjort mer enn noen annen president jeg har opplevd, sier Carl I. Hagen (Frp) om Trumps første tre uker som USAs 45. president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens kritikken hagler mot Donalds Trumps omstridte presidentordre, er det andre som tar ham i forsvar. I Europa har Trump lagt seg ut med og hisset på seg flere av sine nærmeste allierte. I USA er befolkningen mer splittet enn noensinne.

Trumps ordre om innreiseforbud av personer fra syv muslimske land er trolig den mest kontroversielle beslutningen så langt. Det tok heller ikke lang tid før ordren ble opphevet av det amerikanske rettssystemet, men Trump har varslet omkamp.

Les også: Carl I. Hagen fryder seg over Trump-seier

– Virker lovende

Også i Norge følges den nye presidentens mange utspill, ikke minst via Twitter, nøye. Mange er skeptiske, men noen er rett og slett imponert. Tidligere Frp-leder og nå bystyrmedlem i Oslo, Carl I. Hagen, er en av disse.

– Starten på hans presidentskap har vært veldig dramatisk. Han gjennomfører jo flere av løftene han ga i valgkampen, og det synes jeg virker lovende. For en gangs skyld er det ingen grunn til å være forbauset når en politiker gjennomfører det han har lovet, sier Hagen til Dagbladet.

Les også: Carl. I Hagen vil tilbake på Stortinget

– Setter egne borgere i høysetet

Han forsvarer også Trumps politiske kamp for å stenge reisende fra syv muslimske land ute fra USA av frykt for terror.

– Han setter sine egne borgere i høysetet, og jeg setter pris på en politiker som først og fremst tar hensyn til landets egne innbyggere og de som har stemt ham inn, fortsetter Hagen.

I november i fjor ga Hagen uttrykt for at det kan komme et nytt opprørsparti i Norge, fordi Frp ikke lenger tør fronte ubehagelige saker, som innvandring, klima og handelsavtaler, og at mange undervurderer strømninger i det norske folk.

– Det er åpenbart marked for et nytt parti. Mange er misfornøyde. Ta bare klimaet. Det er ingen i Fremskrittspartiet som lenger tør si det jeg gjorde: At påstandene om at klimaendringene er menneskeskapte, er klimahysteri, uttalte Hagen til VG.

Les også: Carl I. Hagen: – Bedre at Jonas overtar

Liker ikke «fake news»-stempling

Likevel er det langt i fra alt den garvede Frp-nestoren liker ved Donald Trump. Kritikken mot rettsvesenet etter nederlaget da innreiseforbudet skulle prøves, og Trumps kampanjetokt for å undergrave medier ved å stemple kritikere som løgnere, kan Hagen styre sin begeistring for.

– Det har jeg ingen sans for. Det må være lov å komme med kritikk uten å si at det er «fake news», understreker Carl I. Hagen overfor Dagbladet. Han avviser samtidig at han er Trump-fan, selv om han sympatiserer med deler av politikken

– Jeg har aldri støttet Trump. Det jeg har sagt er at i valget mellom to onder, så valgte jeg det minste ondet og det mest spennende, og det var Trump, påpeker Hagen.

Les også: Hagen advarer mot «klimahysteriet»

– Følte en viss skadefryd

Men da Trump gikk seirende ut av kampen med Hilary Clinton, var han raskt ute med å gratulere.

– Først og fremst følte jeg en viss skadefryd over at alle de såkalte ekspertene og «forståsegpåerne» tok feil igjen. Jeg tror rett og slett mange velgere lenge har visst at de ville stemme på Donald Trump, men at de har vegret seg for å si det høyt, sa Hagen til VG.

Les også: Carl I. Hagen frykter Frp halveres: – Sett hardt mot hardt!

Personvernpolicy