Trude Drevland: – Jeg er først og fremst stolt av at jeg lever

– Jeg vil ikke reise rundt som en martyr eller en skadeskutt person, for det føler jeg ikke at jeg er. Jeg er frikjent, sier eks-ordfører Trude Drevland til A-magasinet. Her under boklanseringen av «Litt privat».
– Jeg vil ikke reise rundt som en martyr eller en skadeskutt person, for det føler jeg ikke at jeg er. Jeg er frikjent, sier eks-ordfører Trude Drevland til A-magasinet. Her under boklanseringen av «Litt privat». Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg føler meg sterk. For å si det sånn – jeg er blitt pansret i løpet av disse 15 månedene. Det blir ikke lett å bryne seg på meg nå, sier Trude Drevland.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et lengre intervju med Aftenpostens A-magasinet forteller den tidligere Bergens-ordføreren åpent om den vanskelige tiden etter at Økonomiavsnittet i Hordaland opprettet politisak og siktet henne for grov korrupsjon i 2015.

I desember 2016 ble siktelsen henlagt.

Drevland måtte tåle mye kritikk etter at hun ble fløyet i privatfly til Venezia for å delta i sjøsettingen av cruiseskipet Viking Star. Drevland takket også først ja til et ukecruise til en verdi av 100.000 kroner fra Istanbul til Venezia, men avlyste turen etter mye medieomtale.

Les også: Drevland: – Det begynner å sige inn en viss lettelse

Trude Drevland gir ut bok

– Saken har preget mitt liv

– Denne saken har preget mitt liv med en større tyngde enn jeg trodde var mulig. Man kan alltid plage seg selv med å skulle ønske at ting var håndtert annerledes, men når jeg nå ser tilbake på de siste år­ene, er jeg først og fremst stolt av at jeg lever, forteller hun til A-magasinet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boken Litt privat ble skrevet mens hun var inne i sin største livskrise.

– De første månedene var jeg så deprimert at jeg visste i grunnen ikke hvordan bergenserne ville ta det. Men da jeg begynte å gå ut, skjønte jeg at her var det ikke bare medgangssupportere. Jeg klarte å være glad når jeg var ute, more meg over det jeg pleide å more meg over. Kanskje ikke i dybden. Men jeg levde et veldig tosidig liv, forteller hun.

Les også: Politiet kan ha avlyttet samtaler mellom Trude Drevland og Erna Solberg

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Trude Drevland svært kritisk til politilekkasjer

– Jeg er jo frikjent

Da Drevland ble frikjent fikk hun mange gratulasjoner, blant annet fra partikollega og statsminister Erna Solberg (H).

– Denne saken har vært en stor påkjenning for Trude og hennes familie. Det er godt at de går inn i julen med denne avklaringen, og jeg er glad for det på hennes vegne, sa Solberg i desember 2016.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I dag utelukker ikke den garvede politikeren et mulig comeback i politikken.

– Jeg er jo frikjent, så etter alle regler er det opp til meg. Men jeg har ikke kommet så langt at jeg vet om, eller når. Jeg vil ikke reise rundt som en martyr eller en skadeskutt person, for det føler jeg ikke at jeg er, sier Trude Drevland.

Les også:

Aarebrot om cruise-saken: – Politiet burde skamme seg

Høyre slår ring om Drevland