Servitør ble rasistisk hetset på jobb

<p>RASISME. Rache Mau fra USA ble rasistisk hetset på jobb. På kvitteringen skrev ungdommene "Bygg den muren, Trumpdaddy". Foto: Rachel Mau/Rappler</p>
RASISME. Rache Mau fra USA ble rasistisk hetset på jobb. På kvitteringen skrev ungdommene "Bygg den muren, Trumpdaddy". Foto: Rachel Mau/Rappler

Istedenfor å tipse servitøren skrev studentene rasistiske kommentarer på kvitteringene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en tilsynelatende vanlig dag på jobb for Rachel Mau, en filippinsk-amerikaner bosatt i Virginia i USA.

Hun jobber som servitør på en av den amerikanske restaurant-kjeden IHOPs spisesteder, og ble nødt til å jobbe overtid en fredagskveld fordi en stor gruppe med elever fra videregående kom inn for å feste.

Men da de siste ungdommene skulle dra var det ikke tips Rachel fikk.

På kvitteringene hadde gjestene skrevet "nah" i tipsfeltet og kommentaren "Bygg den muren, Trumpdaddy".

Les også: Dag 1 i Trump-land

– Det gjør meg trist

Under sin presidentkampanje sa Donald Trump at han ønsket å bygge en mur langs grensa mellom USA og Mexico, og innføre fengselstraff for alle ulovlige innvandrere. Han sa også at han skulle få meksikanerne til å betale for muren.

Rachel, som har jobbet for IHOP i nesten fem år, hadde aldri opplevd rasisme på arbeidsplassen før. Hun sier til Rappler, som først omtalte saken, at hun er sjokkert.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg ble såret og jeg visste ikke hvordan jeg skulle reagere til å begynne med. Jeg har tenkt mye på det siden og det gjør meg så trist fordi de [ungdommen] ikke virket som de hadde problemer eller noe. De var respektfulle dagen før, forklarer Rachel.

Hun ble så satt ut av hendelsen at hun ikke fortalte det til noen og dro rett hjem da skiftet hennes var over.

Ta testen: Var det Donald Trump eller en norsk politiker?

(Saken fortsetter under bildet)

FIENDTLIG. Kvitteringene Rachel Mau fikk tilbake av gjestene var lite hyggelige å lese. Hun sier hun er redd for hvordan Trump har påvirket det amerikanske folket. Foto: Rachel Mau/Rappler
FIENDTLIG. Kvitteringene Rachel Mau fikk tilbake av gjestene var lite hyggelige å lese. Hun sier hun er redd for hvordan Trump har påvirket det amerikanske folket. Foto: Rachel Mau/Rappler

– Bekymret for andre

Siden Trump startet sin valgkampanje har det blitt rapportert om stadig flere tilfeller av rasistisk hets mot innvandrere og andre minoriteter. Flere tusen demokrater har demonstrert over hele USA, og Trump selv velger å skylde på media for problemene.

Rachel Mau understreker at hun ikke er redd, og at hun heller er bekymret på andres vegne.

– Jeg er ikke redd lenger fordi jeg innså hvor mye støtte jeg har, men jeg er redd for andre og det er derfor jeg ville gå ut med min historie så det kanskje kan gjøre en forskjell for hvordan mennesker behandler hverandre, uavhengig av etnisk bakgrunn og deres politiske synspunkter, sier hun.

I ettertid har en av ungdommene kommet tilbake til IHOP for å si unnskyld til Rachel, noe hun er veldig takknemlig for.

Les også:

Donald Trump formelt valgt til president

Trump har valgt Israel-ambassadør

Obama advarer Trump mot å utfordre Kina

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden