Syrias FN-ambassadør med navneliste over utenlandske offiserer i Øst-Aleppo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Offiserer fra USA, Israel, Jordan, Marokko, Qatar og Tyrkia skal være fanget av Assad-styrker i Øst-Aleppo. Syrias ambassadør leste opp navnene på en pressekonferanse i FN-bygningen mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syriske myndigheter hevder å ha identifisert utenlandske offiserer og etterretningsfolk som skjulte seg i bunkere i Øst-Aleppo.

Mandag brukte Syrias FN-ambassadør Bashar al-Jaafari en pressekonferanse gjengitt på FNs web-fjernsyn, til å lese opp noen av navnene. Oppsiktsvekkende nok inneholdt lista også en israeler.

Spøkefullt kalte han dem for «genmodifisert moderate» som et spark til alle land, inkludert Norge, som hevder at opprørerne de støtter mot den syriske regjeringen, er «moderate». Selv karakteriserer han dem som terrorister.

Les også: – Store dilemmaer for hjelpearbeidere i Aleppo

Her er Syrias liste over utlendinger:

De utenlandske offiserene Syria hevder å ha identifisert i Øst-Aleppo kommer fra sju land:

Mutaz Kanoğlu — Tyrkia
David Scott Winer — USA
David Shlomo Aram — Israel
Muhamad Tamimi — Qatar
Muhamad Ahmad Assabian — Saudi Arabia
Abd-el-Menham Fahd al Harij — Saudi Arabia
Islam Salam Ezzahran Al Hajlan — Saudi Arabia
Ahmed Ben Naoufel Al Darij — Saudi Arabia
Muhamad Hassan Al Sabihi — Saudi Arabia
Hamad Fahad Al Dousri — Saudi Arabia
Amjad Qassem Al Tiraoui — Jordan
Qassem Saad Al Shamry — Saudi Arabia
Ayman Qassem Al Thahalbi — Saudi Arabia
Mohamed Ech-Chafihi El Idrissi — Marokko.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den israelske ambassaden i Norge har på spørsmål fra ABC Nyheter ikke funnet noen som helst opplysninger i Israel som bekrefter al-Jaafaris opplysning om den israelske statsborgeren på lista hans.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Venter på siste evakuering fra Aleppo

– Vender det blinde øyet til

– Regjeringen har gått med på at de ulovlige bevæpnede gruppene og deres familier får lov å forlate Aleppo, sa ambassadør al-Jaafari på pressekonferansen, om evakueringen som har vært mye omtalt de siste dagene.

– Dessverre fortsetter visse medlemsland av FN og media å støtte de «genmodifiserte moderate» opprørerne og vender det blinde øyet til deres kriminelle handlinger, la han til.

– Media fortalte at de brente fem busser som skulle ta med evakuerte fra områder som er beleiret av opprørerne. Nei, 25 busser ble brent. Tre bussjåfører ble drept, og 22 andre ble kidnappet, hevdet ambassadøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sikkerhetsrådet har ikke med ett ord fordømt brenningen av bussene eller at en sju år gammel jente ble sendt som selvmordsbomber, la han til.

Les også: Sikkerhetsrådet diskuterer Aleppo

– De vil berge utenlandske terrorister

– Syriske myndigheter har samlet informasjon som viser at mange utenlandske militær- og etterretningsoffiserer er sammen med terroristgrupper i Øst-Aleppo og prøver å komme ut derfra. Vi vil fange dem, og vise dem fram til dere, sa al-Jaafari.

– Dette er grunnen til de hysteriske bevegelsene i Sikkerhetsrådet de tre siste dagene. Hovedgrunnen er hvordan de skal få berget disse utenlandske terroristene – fra de samme landene som har stått bak resolusjonen om evakuering fra Øst-Aleppo, fortsatte ambassadøren.

Han forsikrer om at observatører fra Røde Kors/Halvmåne, FN og andre er på plass i Øst-Aleppo.

– Vi har garantert FN-observatørers sikkerhet i seks år. Ingen av dem er blitt kidnappet eller drept.

FN-talspersonen Stéphane Dujarric bekreftet 20. desember at FN har over 100 observatører i Aleppo, men på grunn av sikkerhetssituasjonen var ingen av dem i Øst-Aleppo.