Holship-dommen:

LO-topp: – Holship-dommen rokker ikke ved havnearbeidernes fortrinnsrett

I HØYESTERETT: – Jeg ser ingen motstrid mellom EØS-avtalen og havnearbeidernes fortrinnsrett til losse- og lastearbeid, lyder den overraskende kommentaren fra LOs nestleder Tor-Arne Solbakken, her på tilhørerbenken i Høyesterett under Holship-saken.
I HØYESTERETT: – Jeg ser ingen motstrid mellom EØS-avtalen og havnearbeidernes fortrinnsrett til losse- og lastearbeid, lyder den overraskende kommentaren fra LOs nestleder Tor-Arne Solbakken, her på tilhørerbenken i Høyesterett under Holship-saken. Foto: Thomas Vermes / ABC Nyheter

– I sin ytterste konsekvens kan dette styrke havnearbeidernes kampkraft, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken etter at LO tapte i Høyesterett og champagnen boblet hos Holships advokat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsippstrid om havnearbeid:

Stridens eple i rettssaken som pågår mellom Norsk Transportarbeiderforbund og spedisjonsfirmaet Holship, dreier seg om den gjeldende tariffavtalen ved 13 havner i Norge, inkludert Drammen og Oslo, som EFTA-domstolen har slått fast er ulovlig etter EUs lovverk.

Rammeavtalen om fastlønnssystem for havnearbeidere bestemmer at losse- og lastearbeidet ved havna skal utføres av de ansatte havnearbeiderne i havna.

ILO-konvensjon nr. 137 som Norge er tilsluttet, sier at havnearbeidere skal skaffes fast arbeid så langt det er mulig. Registrerte havnearbeidere skal ha fortrinnsrett ved tildeling av havnearbeidet.

Det danskeide speditørfirmaet Holship som tidligere brukte havnearbeiderne i Drammen, begynte å bruke sine egne arbeidere fra 2013. De har Norsk Arbeidsmandsforbunds tariffavtale for vaskere.

10. april 2013 krevde Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) at Holship skulle følge rammeavtalen for havnearbeidere. Holship svarte ikke. NTF varslet boikottaksjoner og stevnet selskapet for Drammen tingrett for å avklare om boikott er lovlig.

19. mars 2014 dømte tingretten boikott av Holship som lovlig. Borgarting lagmannsrett kom til samme konklusjon 8. september 2014.

Holship anket til Høyesterett. Høyesterett ba 11. juni 2015 EFTA-domstolen om å gi sitt råd om hva som er i tråd med EUs lovverk. EFTA-domstolen er organet som avgjør hva som er i tråd med EUs regelverk for det indre marked, som Norge har påtatt seg å følge i og med EØS-avtalen.

EFTA-domstolen: Kom med sin uttalelse 19. april 2016. Den ga støtte til Holship mot bryggearbeiderne.

Høyesterett: Et flertall på 10-7 i Høyesterett ga 16. desember 2016 Holship rett.

Hva så? Den tapende part kan i alle EØS-relaterte saker anke til EFTAs overvåkingsorgan ESA. Føyer ikke Norge seg etter ESAs avgjørelse, kan saken ankes inn for EFTA-domstolen, og da til endelig dom.

Stortinget har vedtatt at EFTA-domstolen er overordnet norsk Høyesterett i saker som omfattes av EØS-avtalen.

Mens champagnen sprudlet og bløtkakestykkene gikk unna hos Holships advokat Nicolay Skarning, tar LO-ledelsen Høyesteretts dom mot LO og Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) med ro.

– Fortrinnsretten for havnearbeidere hadde utgangspunkt i å beskytte havnearbeiderne. Det hadde et sosialt utgangspunkt. Men nå er det EØS-avtalen som setter denne retten til side.

Slik oppsummerte Skarning, som vant saken for Holship Norge AS, i lokalene til Kvale advokatfirma fredag ettermiddag.

Der var en rekke advokater og interesserte invitert til gjennomgang og seiersfest for Høyesteretts avgjørelse i den mye omtalte Holshipsaken tidligere på fredagen.

– Nå kan alle som vil, sette i gang lossing og lasting i hele Norge. Man får flere aktører og får utviklet bedre tjenester, sier Skarning.

– Spedisjonsbedriftene kan også gjøre jobben selv, i stedet for å være avhengig av når et losse- og lastekontor kan gjøre jobben, legger han til.

Les: EU med knusende seier over norske bryggesjauere i Høyesterett

– Setningen må ut av tariffavtalen!

Saken hadde så stor prinsipiell interesse at den ble avgjort av Høyesterett i plenum, noe som skjer bare en eller to ganger i året.

For LO er saken enda mer brennende. For en enstemmig LO-kongress vedtok at norske lover og avtaler skal gå foran EUs lovverk i tilfelle motstrid i EØS-avtalen.

Den konkrete striden angår havnearbeidere ved mange havner i Norge, der de arbeider for losse- og lastekontorer.

De skal ifølge NTFs tariffavtale ha fortrinnsrett til losse- og lasteoppdrag ved offentlige havner.

– Resten av tariffavtalen står, men setningen om fortrinnsrett må ut som følge av dommen, slår Nicolay Skarning fast.

Les også: Støre forutsetter at Høyesterett følger EU-lovverket i arbeidslivsspørsmål

Tror ikke på særlig innvirkning

Det er LOs nestleder Tor-Arne Solbakken uenig i, umiddelbart etter at dommen ble avsagt.

– Det er ingen grunn til å gå i kjelleren, sier Solbakken til ABC Nyheter.

– Dommen betyr at det blir vanskelig, nesten umulig å reise krav om at nye bedrifter skal slutte seg til rammeavtalen for havnene. Det får vi bare finne andre løsninger på, sier han.

– Hva tenker du om at LO-kongressen forutsatte at norske avtaler skal ha forrang hvis det blir strid med EØS-retten?

– Jeg tror ikke dette har særlig innvirkning på det. Men nå må vi lese dette ordentlig, da, svarer LO-nestlederen.

– Vi har litt problemer med flertallets resonnement, legger han til.

Advokat Håkon Angell som førte saken for LO, vil lese dommen grundigere før han utdyper sine kommentarer.

– Det er for tidlig å si om dommen viser at EØS-retten har fortrinnsrett, sier han til ABC Nyheter.

Les også: – LO-kongressen med viktigste vedtak i norsk politikk om EØS

– Kan styrke kampkrafta

– Ser du ingen prinsippstrid mellom det norske avtaleverket og EØS-retten?

– Nei, sånn som jeg forstår dette nå, er det ingenting her som rokker ved fortrinnsretten eller tariffavtalens mulighet til å regulere disse tingene, sier Solbakken.

– Det dommen rokker ved, er å bruke boikott til å framtvinge en tariffavtale. Vi må ikke overdramatisere dette, legger han til.

«Et slikt formål kan ikke rettferdiggjøre restriksjoner på den frie bevegelighet i EØS.», skriver Høyesterett i en pressemelding om at boikotten det sto strid om, skulle ivareta arbeidstakerinteressene.

– Vi må sette oss ned og se på hvordan dette kan organiseres. I sin ytterste konsekvens kan kampkrafta for havnearbeidere styrkes ved å få et direkte arbeidsgiver-arbeidstakerforhold, sier Tor-Arne Solbakken.

LO: – Brudd med norsk Grunnlov hvis Høyesterett gir Holship rett

– Kjekt å lese for arbeidsgivere

Advokat Frode Lauareid ved kommunenes interesseorganisasjon KS, som organiserer 31 kommunale havner, mener derimot at Høyesteretts tolkning av EØS-retten vil få betydning langt utover havnene.

– For en arbeidsgiverorganisasjon er det kjekt å lese en slik dom. Det er en god dom for havnene. Nå er vi fri for trussel mot kommunale havner, sier Lauareid.

– Tariffrettslig er dommen kjempeinteressant langt utover havnene. Høyesterett uttaler seg om hvor langt tariffunntaket fra konkurranseretten gjelder, sier Lauareid til ABC Nyheter.

– Man har fått satt en terskel for hva man kan påberope seg beskyttelse for i en tariffavtale. I framtidig tilfeller kan man argumentere for at dette støtter arbeidsgiver i tilsvarende saker, legger han til.

Administrerende direktør Olaf Thommessen i Bedriftsforbundet der Holship er tilsluttet, ser dommen som svært viktig for sine medlemsbedrifter.

– At ett av våre medlemmer tar denne saken, er flott. Ingenting i denne dommen tyder på at arbeidstakernes rettigheter blir forringet, sier Thommessen til ABC Nyheter.

Holship-sjef Michael Ranners som feirer med et glass champagne på advokatkontoret, klager heller ikke:

– Dette er en fornøyd danske. For selskapet betyr det at vi kan drive den virksomheten vi gjerne vil, og forhåpentligvis kan utvide på havnefronten. Vi har vært på stand-by gjennom denne saken, sier han til ABC Nyheter.

Les også: EFTA-domstolen går mot havnearbeiderne i Holship-strid

Moxnes: – Hva sier dere, Støre og Sandberg?

– Denne dommen viser at det EU bestemmer, går foran norske tariffavtaler. Den viser at EØS griper direkte inn i norsk arbeidsliv til fordel for arbeidsgiver, sier partiet Rødts leder Bjørnar Moxnes i en kommentar til ABC Nyheter.

– Vi ser at EU-dommere som aldri har vært i landet, skal bestemme om en boikott eller annen faglig aksjon handler om arbeidsvilkår som er «alvorlig truet» eller ikke, sier Moxnes.

– Det er jo norske dommere i Høyesterett

– Ja, men de viser jo til EFTA-domstolen og til dommene i Viking-line- og Lavalsakene i EU-domstolen. Representanten for mindretallet i Høyesterett skriver rett ut at hun ikke kan skjønne annet enn at det her foreligger uriktige opplysninger om konkrete forhold i Norge, svarer Moxnes.

Han har en utfordring til Ap-leder Jonas Gahr Støre, og en til Frp-nestleder Per Sandberg.

– Vil Ap følge opp den enstemmige marsjordren fra LO-kongressen og reforhandle EØS og få arbeidslivet ut fra EØS? Eller vil dere stille dere på EUs side og la dette fortsette? Hvis det siste, vil vi i løpet av ti år rive ned mye av det arbeiderbevegelsen brukte 100 år på å bygge opp, sier Moxnes.

– I Frp skal Per Sandberg åpenbart sanke EU-kritiske velgere. Per Sandberg, du er klar i talen. Vil Frp og Norge stå opp mot Brussel og kreve å reforhandle EØS og få arbeidslivet ut av EØS? Eller har du de siste ukene bare drevet uforpliktende flørting med EU-kritiske velgere? utford Rødt-lederen.

Les også: FN: EU-juss bryter med fagforeningers rettigheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:15 Putin sparker sportsministeren23:10 Frode Berg skal vitne i søksmål mot norsk etterretning23:09 Johnson gikk på nederlag i Overhuset23:07 Agüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann22:45 Flertall for å avsette Trump i USA22:18 Libanon har fått ny regjering22:09 Sagosen før Slovenia-kampen: – Vi må også være kyniske og hvile når vi kan21:44 Latterliggjør Trump: – Han burde holdt seg hjemme21:30 Frp kraftig fram på ny gallup21:16 Ap og SV vil ha omkamp om tvillingabort20:51 Stoltenberg vil trappe opp Natos operasjon i Irak20:31 Ikke lenger fare for eksplosjon etter tankbilvelt i Aure20:24 Høie vil ikke si noe om helsetilstanden til sønnen til den IS-siktede kvinnen20:13 Knallstart av Norge ga 31-28-seier over Island i EM19:58 Nytt coronavirus har spredd seg til USA19:25 Sundby meldes startklar til prøve-VM i Oberstdorf19:23 Østerriksk dobbeltseier i utforrenn over to omganger, bestenotering for Wembstad18:41 Bondevik skjønner at Jensen ikke syntes det var «gøy» lenger18:39 Anklager om urent spill i riksrettssaken mot Trump18:35 Tyskland etterforsker Mitsubishi for utslippsjuks18:30 – Misbrukte kvinne og fikk henne til å ha sex med andre menn18:14 22-åring erkjenner straffskyld for Circle K-drapet i Bergen18:12 Erstatning til passasjerer etter SAS-streiken kan komme opp for EUs domstol17:50 Fire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37 Hillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33 Politiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24 Magnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15 – Vi måtte bare la det stå til17:14 Se Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06 Finanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02 Fornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01 Drapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50 Tysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40 Casper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14 Rett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13 Sikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05 En person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17 Christensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16 Restene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01 Måtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22 – Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51 Solberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50 Politiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43 Krangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18 Deila-elev: – Han er litt som Klopp11:38 En femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14 Siktelse endret i Sola-drapssaken11:12 Trump: – USA vinner som aldri før11:06 Buss blåste av veien i Lofoten11:05 Her er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51 Dette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47 Brann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32 Carlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41 Hopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39 Tøft EM-liv for Sagosen og co.09:38 Toppmøte for å legge statsrådskabal09:27 Tidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27 Interpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37 Listhaug avviser lederdebatt08:34 Høie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30 Ringeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14 Iran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59 Vei stengt på grunn av jordras i Volda07:38 To eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32 Mistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03 Ut mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00 Kronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59 Tre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30 Tøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09 Prins Harry har reist til Canada06:00 Dette skjer i dag05:37 Frp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30 Dette skjedde i natt05:16 Zuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00 Washington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05 Sanner aktuell som ny finansminister03:54 Senatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13 Siktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13 Migranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05 Fire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01 USA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56 Nytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55 Nytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26 Pelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36 Mann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24 Frp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21 Ocean Viking får legge til land i Italia23:44 Tenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35 Pompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27 Silje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23 IS ledes av turkmensk iraker23:10 Silje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen22:43 Rakettangrep mot Bagdads grønne sone22:42 Salmonella påvist i 33 tonn kylling fra Polen22:11 FN-komité advarer mot retur av klimaflyktninger22:08 Ørjan Håskjold Nyland får Genk-spiss som lagkamerat21:56 Uvær herjer i deler av Spania21:46 Inter bekrefter bud på Christian Eriksen21:41 Huawei-topp på plass i canadisk domstol21:13 Flytrøbbel skaper problemer for den norske X-Games-troppen
Siste nytt
23:15VerdenPutin sparker sportsministeren23:10NorgeFrode Berg skal vitne i søksmål mot norsk etterretning23:09VerdenJohnson gikk på nederlag i Overhuset23:07SportAgüero ga Manchester City tre poeng, Arsenal fikk uavgjort med ti mann22:45PolitikkFlertall for å avsette Trump i USA22:18VerdenLibanon har fått ny regjering22:09SportSagosen før Slovenia-kampen: – Vi må også være kyniske og hvile når vi kan21:44VerdenLatterliggjør Trump: – Han burde holdt seg hjemme21:30PolitikkFrp kraftig fram på ny gallup21:16PolitikkAp og SV vil ha omkamp om tvillingabort20:51VerdenStoltenberg vil trappe opp Natos operasjon i Irak20:31NorgeIkke lenger fare for eksplosjon etter tankbilvelt i Aure20:24NorgeHøie vil ikke si noe om helsetilstanden til sønnen til den IS-siktede kvinnen20:13SportKnallstart av Norge ga 31-28-seier over Island i EM19:58VerdenNytt coronavirus har spredd seg til USA19:25SportSundby meldes startklar til prøve-VM i Oberstdorf19:23SportØsterriksk dobbeltseier i utforrenn over to omganger, bestenotering for Wembstad18:41PolitikkBondevik skjønner at Jensen ikke syntes det var «gøy» lenger18:39PolitikkAnklager om urent spill i riksrettssaken mot Trump18:35MotorTyskland etterforsker Mitsubishi for utslippsjuks18:30Norge– Misbrukte kvinne og fikk henne til å ha sex med andre menn18:14Norge22-åring erkjenner straffskyld for Circle K-drapet i Bergen18:12PengerErstatning til passasjerer etter SAS-streiken kan komme opp for EUs domstol17:50NorgeFire søkere til stillingen som Kripos-sjef17:37PolitikkHillary Clinton langer ut mot Bernie Sanders17:33NorgePolitiet vet fortsatt ikke årsaken til at en mann i Nordfjordeid døde17:24SportMagnus Carlsen slo 16-årig iransk stjerneskudd17:15Norge– Vi måtte bare la det stå til17:14VerdenSe Thunbergs svar til Trump: – Driter i politikken din17:06VerdenFinanseliten i Davos har spyttet milliarder inn i olje, kull og gass16:02NorgeFornærmet kvinne avviser svertekampanje mot tidligere medieleder16:01NorgeDrapssiktet i Søndre Land er tidligere dømt for drapsforsøk15:50SportTysk legende om hattrick-Haaland: – Verdt hver euro15:40SportCasper Ruud utslått av Australian Open etter maratondrama15:14Helse og livsstilRett til angrep på KrF-hjertesak: – Gleder meg til å foreslå eggdonasjon15:13NorgeSikkerhetssone på flere hundre meter rundt veltet tankbil15:05NorgeEn person omkom i flyulykke ved Kongsvinger14:17SportChristensen inn i EM-troppen for småsyk Sæverås14:16SportRestene etter Zlatan-statuen blir fjernet14:01NorgeMåtte rykke ut mot russiske krigsfly tre ganger på én dag13:22Penger– Når banker selger oss noe vi ikke har fått, må de betale tilbake12:51PolitikkSolberg vil ha regjeringskabalen klar innen slutten av måneden12:50NorgePolitiet håper å få utlevert Prinsdal-siktet i løpet av uken12:43VerdenKrangling om regler og tempo i riksrettssaken i USA12:18SportDeila-elev: – Han er litt som Klopp11:38NorgeEn femte mann pågrepet og siktet i dobbeltdrapssaken i Bergen11:14NorgeSiktelse endret i Sola-drapssaken11:12VerdenTrump: – USA vinner som aldri før11:06NorgeBuss blåste av veien i Lofoten11:05PolitikkHer er sakene Frp vil ha omkamp om – og én utfordring fra Ap10:51SportDette er Norges skrekkscenarioer i EM10:47VerdenBrann i Sibir har krevd mange menneskeliv10:32SportCarlsen møter sjakkens nye wonderboy09:41SportHopp-profil om sesongen: – En mental påkjenning09:39SportTøft EM-liv for Sagosen og co.09:38PolitikkToppmøte for å legge statsrådskabal09:27KulturTidligere medieleder erklærte seg ikke skyldig i gjentatte voldtekter09:27VerdenInterpols ekssjef dømt til over 13 års fengsel i Kina08:37PolitikkListhaug avviser lederdebatt08:34PolitikkHøie ser mulighet til å kutte statsrådsposter08:30NorgeRingeriksbanen blir forsinket – kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet08:14VerdenIran bekrefter at fly ble truffet av to missiler07:59NorgeVei stengt på grunn av jordras i Volda07:38VerdenTo eksplosjoner i boligblokk i Stockholm – 50 evakuert07:32VerdenMistanke om at mann er smittet av nytt virus i Australia07:03PolitikkUt mot USA etter Solberg-svar: – Likegyldighet for norske soldaters liv07:00NorgeKronprins Haakon til Israel for å markere 75 år siden frigjøringen av Auschwitz-Birkenau06:59NorgeTre tenåringer til sykehus etter å ha krasjet i tyvlånt bil06:30SportTøff kamp for å fylle opp EM-hallen – 7500 ledige finalebilletter06:09KulturPrins Harry har reist til Canada06:00NorgeDette skjer i dag05:37PolitikkFrp skal ha kastet kortene allerede før helga05:30NorgeDette skjedde i natt05:16SportZuccarello og Minnesota Wild tapte jevn kamp mot Florida Panthers05:00VerdenWashington Post: Trump bløffer i snitt 22 ganger om dagen04:05PolitikkSanner aktuell som ny finansminister03:54PolitikkSenatsleder McConnell la fram riksrettsregler03:13NorgeSiktelse mot kirketjener utvidet til å omhandle overgrep03:13VerdenMigranter møtt med tåregass på Mexicos grense03:05Helse og livsstilFire røykfrie uker reduserer risiko ved operasjoner02:01PengerUSA venter med tolløkning og fortsetter skatteforhandlingen med Frankrike01:56Helse og livsstilNytt lungevirus kan spre seg til Norge01:55Helse og livsstilNytt lungevirus i Kina kan smitte mellom mennesker01:26PengerPelsdyrbøndene forventer bedre kompensasjon med Frp i opposisjon00:36NorgeMann møtte på legevakta på Romerike med knivskader00:24PolitikkFrp-exit kan føre til at KrFs abortseier ryker00:21VerdenOcean Viking får legge til land i Italia23:44NorgeTenåring innlagt på sykehus etter å ha ruset seg på muskatnøtt23:35VerdenPompeo krever slutt på Maduros «tyranni»23:27SportSilje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen23:23VerdenIS ledes av turkmensk iraker23:10SportSilje Solberg klar for storklubben Györ etter sesongen22:43VerdenRakettangrep mot Bagdads grønne sone22:42VerdenSalmonella påvist i 33 tonn kylling fra Polen22:11PolitikkFN-komité advarer mot retur av klimaflyktninger22:08SportØrjan Håskjold Nyland får Genk-spiss som lagkamerat21:56VerdenUvær herjer i deler av Spania21:46SportInter bekrefter bud på Christian Eriksen21:41VerdenHuawei-topp på plass i canadisk domstol21:13SportFlytrøbbel skaper problemer for den norske X-Games-troppen
Populært