Statsbudsjettet:

Budsjettforliket gir ny vri for skatt i landbruket

ENDA GODT: Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes, er fornøyd med at skatten ikke skjerpes for yngre bønder, og at aksjeselsap ikke blir likestilt med enkeltpersoner i landbruket.
ENDA GODT: Leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes, er fornøyd med at skatten ikke skjerpes for yngre bønder, og at aksjeselsap ikke blir likestilt med enkeltpersoner i landbruket. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– KrF og Venstre står opp for unge bønder og familielandbruket, sier Bondelags-leder Lars Petter Bartnes etter budsjettforliket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Budsjettforliket som ble inngått i tolvte time mellom regjeringspartiene og KrF og Venstre, går tilbake på to forslag i regjeringens statsbudsjett, som ble tatt ille opp i landbruket:

Skatteskjerpelse på investeringstilskudd som ville rammet unge bønder, og forslag om å gi gårdsbruk organisert som aksjeselskap samme reduksjon av skatt som personlige bønder får.

– I budsjettforhandlingene har KrF og Venstre gjort en viktig jobb for å sikre unge bønder bedre muligheter til å investere i en framtid i landbruket, sier leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, i en pressemelding.

Les også: De borgerlige partiene er enige om budsjettavtale

– Forslaget om å gi jordbruksfradrag til aksjeselskaper, ville gitt selskaper utvida mulighet til å gå inn i drifta av norsk landbruk på bekostning av den selveiende bonden, sier han.

Bartnes er tilfreds med at KrF og Venstre støtter familielandbruket, og stopper regjeringas forsøk på å la aksjeselskaper bli dominerende eierform i landbruket.

– I Norge har vi tradisjon for personlig eierskap, at det er bonden som selv eier og driver gården, understreker Bartnes.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden