Hagen nekter å drive valgkamp hvis Frp trekker bilavgift-ultimatum

<p>Carl I. Hagen</p>
Carl I. Hagen Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Partiveteran Carl I. Hagen ber Frp ikke bøye av i tautrekkingen om regjeringens bilpakke, men være kompromissløs i forhandlingene med Høyre, KrF og Venstre

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ytring på sin egen Facebook-side skriver den frittalende Frp-legenden dette:

«Gir Siv og FrP etter og går bort fra sine forsikringer til folket og landsstyret i FrP om at bilpakken ikke skal røres er er det mange med meg som ikke ser noen grunn til å drive valgkamp neste år».

– Mange velgere blir fortvilet

Hagen mener at Frp ikke har noe forhandlingsrom etter å ha stilt ultimatum. Han tror derfor mange velgere vil bli skuffet dersom partiet lar seg presse.

Carl I. Hagens Facebook-side Foto: skjermdump
Carl I. Hagens Facebook-side Foto: skjermdump

– Jeg håper det går bra, og har grunn til å tro at bilpakken ikke blir rørt. Mange blir fortvilet dersom det ikke blir tilfelle, sier Hagen til NRK.

Han frykter at partiets troverdighet står i fare dersom Frp går tapende ut av den politiske drakampen som nå utspiller seg i møterommene.

Les også: Carl. I Hagen vil tilbake på Stortinget

Hagen tror Frp kan få ny konkurrent

– Politikk viktigere enn svarte biler

«Erna, Sivs og FrPs troverdighet på spill! Nå påstås det at Erna prøver å overtale Siv og FrP til å forlate det ultimatum Erna også fremsa når bilpakken ble fremlagt. Hennes troverdighet er således allerede i spill eller sterkt redusert,» skriver han på Facebook, før han avslutter:

«Jeg håper og tror at Siv og de andre står fast og viser at gjennomføring av politikk er viktigere enn å kjøre svarte biler! Stå fast og lykke til!»

Les også: Carl I. Hagen fryder seg over Trump-seier

– Bedre at Jens overtar

Tidligere i høst uttalte Carl I. Hagen at det er bedre at Jonas Gahr Støre (Ap) overtar som statsminister enn at bilavgiften økes.

Han minnet om at partiet var med på å felle koalisjonsregjeringen til Kåre Willoch i 1986 i striden om bensinavgifter.

– Mye annet kan drøftes, men ikke ett øre mer i drivstoffavgifter. I så fall er det bedre at Jonas overtar og at V og KrF havner under sperregrensen, sa Hagen.

Les også: Carl I. Hagen: – Regjeringstiden har svekket det opprørske i Fremskrittspartiet

Personvernpolicy