Meny

Trump leder på fersk CNN-måling

Donald Trump kan smile. CNNs ferske meningsmåling viser at han leder over Hillary Clinton. Se video.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På CNNs ferske meningsmåling har Donald Trump et knapt flertall. 45 prosent støtter ham, mens 43 prosent ønsker Hillary Clinton som neste president i USA.

I går, mandag, startet den amerikanske presidentvalgkampen formelt. I dag publiserer nyhetskanalen CNN en fersk meningsmåling hvor den republikanske kandidaten Donald Trump har et knapt forsprang.

Fargerike Trump har på denne målingen 45 prosents oppslutning, noe som er to prosentpoeng mer enn hovedrivalen, Hillary Clinton.

Les også:   Clinton med klar ledelse over Trump ni uker før valget

Gifte kvinner svikter Clinton

Blant menn har Trump er større forsprang - 54 prosent mot Clintons 32. Og blant kvinner er det demokratene som leder - 53 mot 38 prosent. Men noe overraskende er det «bare» 36 prosent av gifte kvinner som sier de støtter Clinton.

Blant yngre velgere (under 45 år) har Clinton ledelsen med 54 mot 29 prosent, mens de eldre støtter Trump (54 mot 39 prosent).

Den nye meningsmålingen viser også at 49 prosent av de uavhengige velgerne støtter Trump, mens bare 29 prosent støtter Clinton.

Les også:   Meksikanere i harnisk etter Trump-besøk

Mister støttespillere

Samtidig har Trumps mange kontroversielle utspill de siste månedene ført til at en rekke innflytelsesrike republikanere har vendt ham ryggen. Nylig sa en av partiets viktigste økonomiske støttespillere, Hewlett-Packard-topp Meg Whitman, takk for seg.

I et Facebook-innlegg forklarte Whitman at hun ikke kan støtte en kandidat som «har utnyttet sinne, misnøye, fremmedfrykt og rasemotsetninger».

Les også:  NTNU-professor: – Trump kan bli en god president

Whitman toppet dette med å bytte side, og gjorde det klart at hun i stedet vil bruke sine finansielle muskler til å hjelpe Hillary Clinton i presidentkampen.

I lys av CNNs ferske måling kan ting tyde på at de pengene kan komme godt med for Clinton, frem mot valget 8. november.

Les også:

Trump: – Flere millioner kriminelle utlendinger skal utvises

Clinton-rådgiver skiller seg etter sexskandale

Populært