MDG angrepet av hackere som ønsket å sverte partiet

Oslo-byråde Lan Marie Nguyen Berg, nasjonal talskvinne Une Aina Bastholm og stortingsrepresentant Rasmus Hansson sitt parti har blitt utsatt for et dataangrep.
Oslo-byråde Lan Marie Nguyen Berg, nasjonal talskvinne Une Aina Bastholm og stortingsrepresentant Rasmus Hansson sitt parti har blitt utsatt for et dataangrep. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Miljøpartiet De Grønnes medlemssystem antas hacket. Flere av partiets medlemmer mottok natt til tirsdag en rekke e-poster og tekstmeldinger fra medlemssystemet med «drittpakker» mot partiet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– MDG har blitt utsatt for et massivt epost-angrep, sier styremedlem i Molde MDG og Møre og Romsdal MDG, Jon Peder Vestad, i en pressemelding.

Ifølge Vestad skal den første meldingen som ble sendt ut ha omhandlet legalisering av narkotika og senere kom det meldinger om at partiet har snudd i utslippspolitikken.

I meldingene skal det blant annet ha stått at «MDG elsker fossilt brennstoff». I tillegg skal det blitt meldt om at MDG danner allianse med Rødt og Liberalistene.

Vestad sier noen har hacket seg inn i MDG sitt epost-system og sent ut meldinger for å sverte partiet.

– Jeg kan bekrefte at vårt medlemsregister har vært utsatt for det vi antar er et dataangrep. Vi ser svært alvorlig på dette, og har varslet leverandøren av vårt medlemssystem som har iverksatt tiltak for å hindre videre misbruk, bekrefter partisekretær Lars Gaupset i en pressemelding.

Gaupset sier at leverandøren av medlemsystemet nå midlertidig har stengt ned medlemsregisteret og blokkert muligheten for å sende ut massemeldinger.

MDG vil nå foreta en full sikkerhetsgjennomgang av sine datasystemer.

I april var det MDG som ble beskyldt for å ha tuklet med SV sine interne sider.
Les saken: SV hevder MDG-ansatt har misbrukt interne SV-sider

Les også: MDG: – Det er ingen menneskerett å kjøre bil

Personvernpolicy