Norsk agurkmangel knyttes til Tiktok-trend: – Har tatt fullstendig av
En agurksalat som har spredd seg på Tiktok får noe av skylden for sommerens norske agurkkrise. Etterspørselen har tatt av, og produsentene sliter med å levere.
Siste
-
Oftebro spurtslått i Granåsen – Rydzek med knapp ledelse etter langrennet
-
Ti personer, inkludert treåring, drept i skyting på hostell i Sør-Afrika
-
Mann pågrepet på tog – skal ha vært på vei til Stavanger for å drepe en person
-
– Jeg kjente fred da jeg landet i Kenya
-
En av fem svir av for mye på presanger: – Ta julegavepraten!
– I snitt spiser vi en halv agurk hver i uka. Hvis 10 prosent skal ha en hel agurk hver, særlig i en periode med lav produksjon, blir det en krasj, sier konsulent Bjarte Åsbø i Grøntprodusentenes Samarbeidsråd til Stavanger Aftenblad.
Denne sommeren har Landbruksdirektoratet flere ganger meldt om kraftig økning i etterspørselen etter norske agurker. Prisene har økt, og butikkene har blitt nødt til å ty til agurkimport for å dekke behovet.
Det varme været får noe av skylden. Det fører både til at produksjonen går ned – og at etterspørselen øker:
– Når det er fint vær, lager folk agurksalat, men når det regner, lager folk komle og lapskaus i stedet, forklarer Åsbø.
Han legger til:
– På toppen av dette har en fyr i Australia hakka opp en agurk på Tiktok, og det har tatt fullstendig av. Da skal plutselig alle ha agurk.
Trenden stammer ifølge Aftenbladet fra influenser Logan Moffitt, som delte en oppskrift for hvordan man kan spise en hel agurk.
Også her til lands har flere matinfluensere kastet seg på trenden, inkludert Emilie Nereng:
– Jeg tror den har blitt så populær fordi den er både enkel, frisk og morsom å spise, sier hun til avisen.
juleideer fra kreative ideer