Brudd i forhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon og NHO Luftfart

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hovedforhandlingene mellom Norsk Flyteknikerorganisasjon (NFO) og NHO Luftfart har brutt sammen. Partene vil nå be om bistand fra Riksmekleren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver NFO i en pressemelding, ifølge Nettavisen. Forhandlingene startet mandag denne uken, men tirsdag kveld ble det brudd.

NFO sier at partene ikke har klart å komme til enighet i forhandlingene, som de mener handler om «medlemmers grunnleggende rettigheter».

– Norsk luftfart går en utfordrende tid i møte med en varslet flyteknikermangel, og NHO Luftfart bedriver fagforeningsknusing i forhandlingene. NFO er innstilt på å finne konstruktive løsninger, men ser behov for å benytte Riksmekler i et forsøk på å komme til enighet med NHO Luftfart, sier NFO-leder Jan Skogseth i pressemeldingen.

Forhandlingsleder Ragne Eikrem i NHO Luftfart har fått forelagt Skogseths påstand om fagforeningsknusing. Overfor Nettavisen ønsker Eikrem ikke å kommentere påstandene eller noe annet knyttet til forhandlingene for øvrig.

Norsk Flyteknikerorganisasjon er en arbeidstakerorganisasjon av flyteknikere for flyteknikere og har rundt 500 medlemmer fra flere av flyselskapene og vedlikeholdsorganisasjonene i Norge, står det på organisasjons hjemmeside.