Meteorolog: – Varmeste dagen hittil i år

Det var onsdag sommertemperaturer i Sør-Norge: – Det er den første dagen det er observert over 20 grader, sier vakthavende meteorolog.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sammen med Nordre Aker Janitsjar. Han feiret 1. mai sammen med Korsvoll og Tåsen Arbeiderpartilag i Oslo, hvor det har vært strålende vær. Foto: Terje Pedersen / NTB
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sammen med Nordre Aker Janitsjar. Han feiret 1. mai sammen med Korsvoll og Tåsen Arbeiderpartilag i Oslo, hvor det har vært strålende vær. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Over store deler av landet ble arbeidernes dag markert onsdag. Mange nøt fridagen ute, da det var strålende vær i store deler av Sør-Norge.

– Det er ikke uvanlig at vi får slike temperaturer på denne tiden, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge i Meteorologisk institutt.

Hun opplyser at det er over 20 grader i en rekke fylker.

– Det er varmt i Agder, Vestlandet, Møre og Romsdal og på Østlandet for å nevne noen steder, legger hun til.

Tidligere torsdag ble Berge sitert på at det var varmerekord i Norge onsdag, men Meteorologisk institutt tilbakeviser overfor NTB at det har vært noen historisk varmerekord. Det var imidlertid den varmeste dagen hittil i år.

Vestlandet skiller seg ut

Varmest var det i Bergen med 23,6 grader.

– Det er generelt sett veldig fint vær på Vestlandet. I dag har det vært litt skyet der, men i morgen blir det nok skyfritt – da kan det bli mellom 20 og 25 grader, sier Berge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag blir det nokså likt vær på Østlandet.

– Det er fint vær i Oslo-området nå, men det blir kjøligere neste uke. Det er det som kjennetegner våren. Det er litt vekslende vær.

Meteorologen er tydelig på at det fortsatt er vår – man må ikke bli lurt. Man bør nyte det fine været mens man kan.

Ventes torden

I Agder kan det også komme litt lokale byger og det er muligheter for torden i den sørlige delen av landet allerede onsdag kveld.

Heller ikke Nord-Norge er værvinnere denne gangen.

– Det er helt greit vær helt opp til Bodø i Nordland, men er det er skyet vær og nedbør i Troms og Finnmark.