Varetektsfengsling etter voldshendelse på Hauketo i Oslo

To menn er i varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse på Hauketo i Oslo natt til onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB
To menn er i varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse på Hauketo i Oslo natt til onsdag. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

To menn er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker, siktet for drapsforsøk etter en voldshendelse på Hauketo i Oslo natt til onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene av de siktede, en 50 år gammel mann, ble pågrepet onsdag og varetektsfengslet torsdag med brev- og besøksforbud. Den andre, en 19 år gammel mann, ble pågrepet torsdag.

Fredag ble også han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. I tillegg er han ilagt full isolasjon i to uker og delvis isolasjon overfor den medsiktede i hele fengslingsperioden.

Begge mennene, som er utenlandske statsborgere, tok betenkningstid. Fengslingene er i tråd med politiets begjæring.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 00.45 natt til onsdag og rykket ut til stedet.

– De fant en person med kroppsskade der. Det var uklart hva som hadde skjedd. Saken ble først kodet som kroppsskade, som senere ble omgjort til drapsforsøk, opplyste politiadvokat Ulrikke Simonette Basthus til Dagbladet.

Ifølge Avisa Oslo gikk den første meldingen til politiet ut på at en person var banket opp.

– Min klient nekter straffskyld for drapsforsøk. Utover det har jeg ingen kommentar, sier advokat Petter Bonde, som forsvarer den ene av de siktede.

Advokat Lars Leversen forsvarer den andre siktede. Han ønsker ikke å kommentere saken.