River Dagsrevyen-studioet – NRK Nyheter får ny drakt

Nyhetsankerne Eline Buvarp Aardal og Atle Bjurstrøm i NRK, fortalte søndag at det var siste sending i studioet før det skal rives og pusses opp.
Nyhetsankerne Eline Buvarp Aardal og Atle Bjurstrøm i NRK, fortalte søndag at det var siste sending i studioet før det skal rives og pusses opp. Foto: Skjermdump / NRK
Artikkelen fortsetter under annonsen

NRK Nyheter skal pusses opp står klart i juni.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag kveld avsluttet nyhetsanker Atle Bjurstrøm Dagsrevyen-sendingen med å informere om at studioet skal rives og fornyes.

«Om et par måneder vil «Dagsrevyen» komme til å se ganske ny ut», sa han.

Det var Dagbladet som først meldte nyheten.

Redaktør i NRK Nyheter, Knut Magnus Berge, bekrefter oppussingsplanene til avisen, og at det skjer før NRK flytter fra Marienlyst til Ensjø.

Oppussingen innebærer blant annet nye vignetter, grafiske elementer og nytt uttrykk i studio.

– Vi håper at folk vil oppleve dette som spennende og fint. Vi tenker at dette vil gi oss et moderne uttrykk som vi kn være bekjent av fremover, sier Berge til Dagbladet.

NRK skal som kjent flytte til Ensjøveien og skal etter planen flytte inn på Normannsløkka i 2027/2028, der de skal bygge sitt nye hovedkvarter.

Les mer: NRK flytter til Ensjø - betaler 800 millioner for tomta

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oppgraderingen av studioet er den første store siden 2015 og Dagrevyen har blitt sendt fra Studio 5 på Marienlyst siden 60-70-tallet. Mens oppussingen foregår, vil sendingene flyttes over til et provisorisk studio.

– Et av studioene er bygd opp som en ganske nøyaktig kopi av dette, så den store endringen kommer først til sommeren, fortalte nyhetsanker Eline Buvarp Aardal under gårsdagens sending.

Det nye studioet forventes å være klart i juni.

Artikkelen er først publisert av kampanje.com