Ekskona saksøker tidligere høyesterettsdommer for injurier

Nataliia Skoghøy går til nytt søksmål mot sin eksmann, høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy. Arkivfoto: Alf Simensen / NTB
Nataliia Skoghøy går til nytt søksmål mot sin eksmann, høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy. Arkivfoto: Alf Simensen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ekskona til tidligere høyesterettsdommer Jens Edvin Skoghøy går til nytt søksmål mot eksmannen, som i 2022 anklagde henne for å forgifte ham.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kreves oppreisningserstatning for injurier fremsatt av Jens Edvin Skoghøy i så å si alle landets medier, beskyldning om at hans ekskone skal ha forsøkt å drepe ham ved bruk av gift, sier ekskonas advokat Linnéa Tereza Karlberg i en pressemelding.

Karlberg sier de krever 2 millioner kroner i erstatning til Natalia Skoghøy og 500.000 kroner til sønnen hennes Ruslan Bobuk, skriver VG.

Tidligere høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy. Foto: Lise Åserud / NTB
Tidligere høyesterettsdommer Jens Edvin A. Skoghøy. Foto: Lise Åserud / NTB

Avisen har vært i kontakt med Skoghøy, som sier han ikke kjenner til noe nytt søksmål.

Skoghøy gikk i 2022 ut i nettavisen Rett24, og senere i flere andre medier, og hevdet at han hadde blitt forgiftet av sin fraseparerte kone.

Ekskona har avvist disse påstandene. Saken ble etterforsket av politiet, men ble henlagt.

I fjor gikk ekskona til millionsøksmål mot eksmannen for ærekrenkelser. Hun krevde inntil to millioner kroner i erstatning fordi han beskyldte henne for å ha forgiftet ham, med mindre han kom kvinnen i møte med et passende tilbud. Forliksrådet ønsket ikke å behandle saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I februar i år ble Skoghøy frikjent i en sak om månedlige ekteskapsbidrag etter skilsmissen. Den dommen gjaldt ikke millionkravet for ærekrenkelsene.

Retten la blant annet vekt på at ekteskapet var kortvarig, omkring to år og åtte måneder. De trakk også fram at ekskona oppholdt seg i Ukraina i store deler av denne tiden.