Bollestad unnskylder behandlingen av homofile i KrF

KrF-leder Olaug Bollestad sier i podkasten «Størst av alt?» at hun blir lei seg når hun tenker på hvordan homofile har blitt behandlet av partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KrF-leder Olaug Bollestad sier i podkasten «Størst av alt?» at hun blir lei seg når hun tenker på hvordan homofile har blitt behandlet av partiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

KrF-leder Olaug Bollestad sier at hun blir lei seg når hun tenker på hvordan homofile har blitt behandlet av partiet. Hun ønsker et parti hvor alle er velkomne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan ikke annet enn å si unnskyld. Jeg synes bare det er trist, sier Bollestad i et intervju med podkasten «Størst av alt?».

Ifølge VG sier partilederen unnskyld for at folk ikke har opplevd at det har vært plass til dem i KrF, og viser til behandlingen av ungdomspartiet KrFU sin homofile leder som trakk seg på 1990-tallet.

Homofiles rettigheter har vært et stridsspørsmål i partiet i flere omganger, blant annet i 2018 da det vakte sterke reaksjoner at familiepolitisk talsperson Geir Jørgen Bekkevold viet et lesbisk par som prest.

– Jeg tror av og til at Vår Herre rister på hodet av bakkemannskapet sitt på jorden. Vi gjør Gud mindre raus enn den han er – ofte blir troen ja og nei, sier Bollestad i podkasten.