Kongehuset distanserer seg fra bryllupet til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett

Durek Verrett og Märta Louise blir mann og kone til sommeren.
Durek Verrett og Märta Louise blir mann og kone til sommeren. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slottet bekrefter overfor TV 2 at de ikke vil medvirke i verken planleggingen eller utførelsen av bryllupet i Geiranger til sommeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kongelige hoff vil ikke være ansvarlig for noen av postene i bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og amerikanske Durek Verrett . Ansatte vil heller ikke være involvert i planleggingen, bekrefter Slottet overfor TV 2.

– Bryllupet til prinsesse Märtha Louise arrangeres privat, og finner sted uten bistand fra Det kongelige hoff. Det kongelige hoff bidrar dermed heller ikke økonomisk eller på noen annen måte med arrangementet, skriver kommunikasjonssjef Guri Verpe i en e-post til TV 2.

Hun legger til at hoffets oppgaver generelt sett er å bistå kongeparet og kronprinsparet i dere virke – offentlig og privat.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det kongelig hoff kommer ikke til å ha en rolle i bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Foto: Geir Olsen / NTB
Det kongelig hoff kommer ikke til å ha en rolle i bryllupet mellom prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett. Foto: Geir Olsen / NTB

– Lurt å holde seg unna

Til samme kanal sier kongehusekspert Ole Jørgen Schulsrud-Hansen at slottet nok er opptatt av å opprettholde reglene som ble satt i november i fjor. Da skulle Märtha Louise og Verrett tydeliggjøre skillet mellom egne aktiviteter og kongehuset. Dette førte blant annet til at prinsessetittelen ikke skulle brukes i kommersiell sammenheng.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Bryllupet vil høste massivt med nasjonal og internasjonal interesse. Det kan generere inntekt for paret som skal gifte seg. Da er det lurt å holde seg unna for begge parter.

Han tror det nærmeste man kommer innvirkning fra kongehuset er gavene fra kronprinsparet og kongeparet.

Se video: Kong Harald fyller 87 år!

Kan komme restriksjoner

Politiet utelukker ikke at det kan bli innført restriksjoner i turistbygda Geiranger i forbindelse med bryllupet 31. august.

– Dersom det kommer gjester som skal delta i bryllupet som har krav på beskyttelse, blir vår rolle å sikre og beskytte arrangementet slik at gjestene får en trygg og god opplevelse, sa stabssjef Kenneth Sætre i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2 tidligere i februar.