Ny nedtur for Easee: Svenske myndigheter godtar ikke handlingsplan

– Ikke sikker nok, mener svenskene om denne ladestasjonen. Easee er ikke enig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
– Ikke sikker nok, mener svenskene om denne ladestasjonen. Easee er ikke enig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det svenske Elsäkerhetsverket mener fortsatt at ladeboksen produsert av Easee ikke oppfyller sikkerhetskravene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag sendte det svenske Elsäkerhetsverket et brev til Easee om at de har undersøkt dokumentasjonen selskapet har sendt inn om sine elbilladere, melder Stavanger Aftenblad.

I brevet står det at utstyret og installasjonen ikke oppfyller sikkerhetskravene, og at Easees forslag til handlingsplan og tiltak ikke anses som tilstrekkelige.

I fjor la svenske myndigheter ned salgsforbud mot ladestasjonene Ease eHome og Easee Charge. Årsaken var at svenske tilsynsmyndigheter mente produktet ikke oppfyller grunnleggende sikkerhetskrav for ladestasjoner.

– Svaret er selvsagt ikke det vi håpet på, men vi var forberedt på dette og er ikke overrasket. Saken skal også opp i retten i april, og vi er innstilt på å svare ut bekymringene fra Elsäkerhetsverket der, skriver pressekontakt Martin Langeland i Easee i en SMS til Stavanger Aftenblad torsdag kveld.

Ladeselskapet fikk problemer i fjor vinter etter at svenske myndigheter forbød selskapets elbilladere. Konsekvensene ble permitteringer, bytte av toppsjef, masseoppsigelser hos underleverandør og store økonomiske problemer.