Savnet gutt (17) funnet død: Politiet frigir navn

Gunnar Jonsson Rafteseth Grimstad er funnet omkommet.
Gunnar Jonsson Rafteseth Grimstad er funnet omkommet.  Foto: Privat/politiet
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var 17 år gamle Gunnar Jonsson Rafteseth Grimstad frå Ålesund som ble funnet død i Stryn. Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Store letemannskaper har søkt etter den savnede gutten. Mannskaper fra Røde Kors, Norske redningshunder, Norsk Folkehjelp, brannvesen og frivillige har deltatt i letingen.

Klokken 20.58 søndag kveld meldte politiet om at 17-åringen var funnet omkommet. Den siste sikre observasjonen av gutten var mellom klokken 4 og 5 natt til søndag.

Pårørende takker letemannskaper

Det var guttens kamerater som meldte ham savnet etter å ha deltatt på Motorfestivalen i Stryn. 17-åringen ble funnet få i sjøen meter fra festivalområdet.

Ifølge Vest politidistrikt, som etterforsker saken, blir dødsfallet ansett som mistenkelig. Det skal likevel ikke foreligge opplysninger om at gutten skal ha blitt utsatt for noe kriminelt.

Pårørende takker de som var med og lette etter sønnen, skriver Firda.

– Elevene er i sjokkfasen

Gunnar Jonsson Rafteseth Grimstad var elev på Herøy videregående skole i Fosnavåg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå handler det om å gi elevene mulighet til å være sammen. Vi er kun 280 elever, og dette berører alle. Mange har mistet en klassekamerat. Det er viktig for oss nå å ta vare på elevene i sjokkfasen de er i nå, sier rektor Ester Sørdal Klungre til TV 2.

Kriseteamet i Ålesund er aktivert. Det er også etablert kontakt med kriseteamet i Herøy kommune hvor 17-åring gikk på skole.