Oslos varaordfører Abdullah Alsabeehg ut mot kommunen

Oslos varaordfører, Abdullah Alsabeehg (Ap), syns det er for vanskelig å få lov til å arrangere demonstrasjoner eller politiske aksjoner i hovedstaden.
Oslos varaordfører, Abdullah Alsabeehg (Ap), syns det er for vanskelig å få lov til å arrangere demonstrasjoner eller politiske aksjoner i hovedstaden. Foto: Torstein Bøe / NTB

– Det dreper engasjement, sier Alsabeehg til NRK.

Oslo kommunes kompliserte søknader og lange ventetid, skaper trøbbel for politiske partier i Oslo, mener varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap).

Han syns det er for vanskelig å få lov til å arrangere demonstrasjoner eller politiske aksjoner i hovedstaden, noe som ødelegger for demokratiet.

– Helt urimelig

For å få lov til å arrangere noe på kommunens eiendom, er man nødt til å søke om tillatelse. Søknaden bruker kommunen omtrent to uker på å svare på.

– Det dreper engasjement. Jeg mener det er helt urimelig å vente i to uker for å få tillatelser før man ytrer seg politisk. Det tar altfor lang tid, sier han til NRK.

Flere steder skal man kunne søke digitalt om å leie fra kommunen, men ikke alle steder er inkludert i den digitale løsningen ennå.

Se video: Demostranter angripes – tar ikke igjen

Kommunen jobber med saken

Fordi Bymiljøetaten får inn 1700 søknader om torgleie hvert år, jobber de nå med å inkludere flere steder i den digitale løsningen.

Til NRK forteller kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien i Bymiljøetaten at de også har ansatt flere som jobber med saksbehandling.

– Vi skal legge til rette for offentlig meningsytring, sier han.