Tidligere «Farmen»-deltaker fyrer løs mot TV 2: – Forskjellsbehandling

Flere av årets «Farmen kjendis»-deltakere har begått regelbrudd på gården, men ingen av dem har blitt straffet. Det får tidligere «Farmen»-deltaker Nils Kvalvik til å reagere.
Flere av årets «Farmen kjendis»-deltakere har begått regelbrudd på gården, men ingen av dem har blitt straffet. Det får tidligere «Farmen»-deltaker Nils Kvalvik til å reagere.  Foto: Foto: Espen Solli / TV 2
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nils Kvalvik (40) går hardt ut mot TV 2s «Farmen kjendis».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I januar kom det frem at flere av årets «Farmen kjendis»-deltakere drakk seg fulle under innspillingen.

«Norges tøffeste»-vinner Isak Dreyer (28) og Sophie Elise Isachsen (27) har bekreftet at de to fikk smuglet inn varer til en verdi av over 40.000 kroner. Flere av deltakerne skal ha vært med på å nyte smuglergodset, men ingen av dem fikk noen form for straff.

«Trynefaktor»

At ingen av årets deltakere blir straffet for sine regelbrudd får Kvalvik til å reagere.

På grunn av regelbrudd ble Nils Kvalvik sendt hjem fra «Farmen» i 2020 og «Torpet» i 2021. Foto: Espen Solli / TV 2
På grunn av regelbrudd ble Nils Kvalvik sendt hjem fra «Farmen» i 2020 og «Torpet» i 2021. Foto: Espen Solli / TV 2

– Det skurrer jo så langt inn i margen som det overhodet er mulig å få til. I fjor ble det veldig store konsekvenser for det vi gjorde. I år virker det som de ikke har baller til å gjøre det samme, sier Kvalvik til «God kveld Norge», ifølge TV 2.

Han syns det er kjipt å se hvordan TV 2 og produksjonsselskapet Strix har håndtert årets regelbrudd, og kaller det hele for forskjellsbehandling og trynefaktor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Er det sånn det er å bli 50 år?

Ble sendt hjem to ganger

På grunn av regelbrudd ble Kvalvik sendt hjem fra «Farmen» i 2020 og «Torpet» i 2021. I 2020 forsvant han ut dørene etter syv av elleve deltakere hadde brutt reglene inne på gården. Deltakerne hadde møtt utenforstående, dratt på besøk til nærliggende hytter og drukket seg fulle i skogen. Som straff ble én av deltakerne nødt til å reise hjem. Kvalvik tok en for laget, selv om han skal ha vært en av dem som var mindre delaktig i regelbruddene.

Året etter, da han ble sendt hjem fra «Torpet», ble flere deltakere og seere overrasket. Kuene på småbruket stakk av, og Kvalvik, som ifølge ham selv ble oppfordret til å lete etter kuene, vandret i tre mil og var borte i nærmere 14 timer. Dette var nok til at produksjonsselskapet bestemte seg for å sende ham hjem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Kjersti Grini sa n-ordet på «Farmen kjendis»: – Kan si de ordene jeg vil

Ikke enig

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, har blitt konfrontert med Kvalviks beskyldninger. Dahl er ikke enig i at de forskjellsbehandler deltakerne.

Ifølge pressesjefen er sammenhengen situasjonene oppstår i forskjellig fra gang til gang, og produksjonsteamet får ikke alltid hele bildet av hva som har skjedd før langt ut i innspillingen.

– Eventuelle sanksjoner må i tillegg være forholdsmessige. Det er aldri med lett hjerte vi ber folk forlate produksjonen. Det er en veldig sterk sanksjon vi i det lengste vil unngå, sier Dahl til TV 2.