Sprengkulde på vei mot Norge

<p>Neste uke kommer det enda kaldere luft fra Sibir, da kan det bli temperaturer ned mot -40 grader på Finnmarksvidd, ifølge Meteorologisk Institutt.</p>
Neste uke kommer det enda kaldere luft fra Sibir, da kan det bli temperaturer ned mot -40 grader på Finnmarksvidd, ifølge Meteorologisk Institutt.

Varsler 40 minusgrader i deler av landet.

Synes du det har vært kaldt de siste dagene, er det ingenting mot det som nå er på gang. I hvert fall ikke for de som bor lengst nord i landet.

Ifølge Meteorologisk Institutt vil kvikksølvet i gradestokken synke til hele 40 minusgrader kommende uke.

«Da kan det bli temperaturer ned mot -40 grader på Finnmarksvidda», melder Meteorologisk Institutt. Her er temperaturutsiktene i Kautokeino i neste uke.
«Da kan det bli temperaturer ned mot -40 grader på Finnmarksvidda», melder Meteorologisk Institutt. Her er temperaturutsiktene i Kautokeino i neste uke.

«Høytrykk gir klart og flott vær de neste dagene, det blir både stjerneklart og sjans for å se nordlys i Nord-Norge hele helgen», skriver værmelderne på Twitter.

De kaldeste temperaturene er ventet i Finnmark, men også lenger sør vil det flere steder være et tosifret antall minusgrader. På Røros er det ventet mellom 20 og 30 minusgrader.

Kaldluftsfront fra Sibir

Årsaken til det kraftige temperaturfallet er en kaldluftsfront fra Sibir som vil legge seg som et iskaldt teppe over Norge i løpet av neste uke.

«Da kan det bli temperaturer ned mot minus 40 grader på Finnmarksvidda», melder meteorologene.

I Midt-Norge er det ventet kraftig vind inn mot helgen. Det er derfor sendt ut farevarsel om kraftige vindkast i Nord-Trøndelag og på Helgeland i helgen, og det kan bli flere kansellerte avganger for ferje, fly eller annen transport.

Vinden vil øke til sørøstlig sterk kuling i kyst- og fjordstrøkene, og natt til lørdag vil det blåse liten storm. Dette samtidig med at temperaturene nå er ned mot tosifrede minusgrader i Trøndelag.

Les også: Latterliggjort, norsk juletre ble tent i London

Sjekk været der du bor

Personvernpolicy