Reiseselskapene dumper prisene

<p>Illustrasjonsbilde: Stranden i Los Cristianos på Tenerife. Flere reiseselskap dumper nå prisene på reiser til norske feriefavoritter i juleferien.</p>
Illustrasjonsbilde: Stranden i Los Cristianos på Tenerife. Flere reiseselskap dumper nå prisene på reiser til norske feriefavoritter i juleferien. Foto: Marianne Løvland / NTB

Dårlig salg fører til billige syden-reiser i juleferien.

Hvis du er av typen som foretrekker å tilbringe jul og nyttår i varmere strøk, har reiseselskapene nå gode nyheter.

For selv om de har halvert antall flyvninger til syden-land i jule- og nyttårshelgen, har interessen vært så laber at de nå dumper prisene.

Dermed er det nå mulig å gjøre et kupp på norske feriefavoritter.

Kan ikke garantere ingen avlysninger

Vær derimot forberedt på at dårlig salg også kan føre til avlyste turer. Nylig ble blant annet en planlagt flyvning fra Molde til Las Palmas i jula avlyst av reiseselskapet TUI på grunn av dårlig salg.

Kommunikasjonsansvarlig i TUI, Nora Aspengren, forteller at de er ferdige med endringer i vinterprogrammet, og at det derfor ikke vil komme mange flere slike kanselleringer. Hun kan derimot ikke garantere noe, da det stadig skjer endringer.

– Priser «trades løpende», hvilket vil si at ulike hoteller og destinasjoner kan ha veldig gode rabatter. Vi har jo også ulike kampanjer som kan gi spesielle tilbud. Akkurat nå er det ingen egen kampanje på gang, men har gode priser på reiser i for eksempel julen fra og til visse områder, sier Aspengren til Din Side.

Halv pris

Ifølge søk utført av Din Side, er flere av prisene på reiser til Kanariøyene fra Oslo den 18. desember halvert.

Blant annet kan to personer nå reise på chartertur til Puerto del Carmen på Lanzarote med Apollo for 9 424 kroner. Førpris er 16 454 kroner.

Også om du ønsker å sette sammen din egen reise tilbyr nå det nyopprettede flyselskapet Flyr tur/retur-billetter fra Oslo til Las Palmas til under 1500 kroner i jula.

Norwegian, tilbyr som regel denne strekningen til 4000-6000 kroner, men samme dagene som Flyr har avganger til ferieøya, dumper også Norwegian prisene ned på samme nivå.

Personvernpolicy