Lørenskog-saken: Kripos har sendt ut brev til hele politi-Norge

<p>Identiteten til en mann fra Sørlandet skal være misbrukt av den eller de som står bak Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Foto: Terje Pedersen / NTB</p>
Identiteten til en mann fra Sørlandet skal være misbrukt av den eller de som står bak Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kripos ber om hjelp fra alle landets politidistrikter for å nøste opp i Lørenskog-saken. 

Det er snart tre år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant, men etterforskningen fortsetter hos Kripos, Økokrim og politidistriktet.

Fredag kom nyheten om at politiet i Lørenskog den siste tiden har spisset etterforskningen rundt krypto-sporet, og påtaleansvarlig i saken, Gjermund Hanssen, fortalte at det er gjort funn av flere identiteter, epostadresser, telefonnumre og IP-adresser.

Lørdag skriver TV 2 at Kripos nå spør om hjelp fra hele politi-Norge.

– Vi trenger hjelp

Identiteten til en mann fra Sørlandet skal være misbrukt av den eller de som står bak forsvinningen.

Mannen har lenge vært involvert i etterforskningen, ettersom politiet tidlig fant ut at mannens identitet har vært knyttet til saken.

I et brev sendt ut fra Kripos til alle landets politidistrikter kommer det frem at identiteten har blitt brukt i flere straffesaker.

«Vi trenger nå hjelp til å identifisere personer som har vært i besittelse av eller hatt tilgang til denne identiteten», skriver Kripos-etterforskeren i stikkbrevet.

Direkte kobling til gjerningspersonene

Den stjålne identiteten er blant sporene som gir størst håp om en oppklaring av saken.

I Kripos-brevet forteller etterforskeren at gjerningspersonene har brukt mannens identitet til å opprette kontoer på vekslingsbørsene som er benyttet i saken.

«ID-en som er brukt er sentral da den knyttes direkte til de som har laget kommunikasjonsoppsettet vi gjenfinner i løsepengebrevet», skriver Kripos.

«Store utfordringer»

Les hele brevet fra Kripos her:

Hei,

Et sentralt spor i Lørenskogsaken er knyttet til identiteten gjerningspersonene har brukt til å opprette kontoer på vekslingsbørsene som er benyttet i saken. ID-en som er brukt er sentral da den knyttes direkte til de som har laget kommunikasjonsoppsettet vi gjenfinner i løsepengebrevet.

Vi trenger nå hjelp til å identifisere personer som har vært i besittelse av eller hatt tilgang til denne identiteten.

Etterforskningen har avdekket at identiteten har vært til salgs på det mørke nettet og også blitt benyttet i andre straffesaker. Vi har store utfordringer med å identifisere alle straffesaker hvor identiteten har blitt brukt og ber derfor alle kollegaer som har hatt saker som omhandler kjøp av ID-er eller ID-pakker på ulike plattformer om å sjekke om identiteten gjenfinnes i deres sak eller videreformidle informasjon om den konkrete saken til undertegnede.

Se link for opplysninger om identiteten.

Ta kontakt på telefon eller e-post hvis du har spørsmål eller informasjon som kan hjelpe oss videre i saken.

Mvh

N.N. (Politiførstebetjent på Kripos)

Personvernpolicy